معماری| معماری مسجد| معماری دبی
ببینید: معماری جذاب اولین مسجد پرینت سه بعدی جهان در دبی
اولین مسجد پرینت سه بعدی در جهان توسط اداره امور اسلامی و فعالیتهای خیریه دبی (IACAD) در امارات متحده عربی ساخته می شود.
ایران آرت: بر اساس بیانیه مطبوعاتی IACAD ، این مسجد ۲۰۰۰ متر مربعی که پیش بینی می شود در سال ۲۰۲۵ پذیرای ۶۰۰ نمازگزار باشد، در یکی از قدیمی ترین محله های دبی ساخته خواهد شد.
IACAD گفت: تکمیل پرینت سه بعدی سازه ساختمان حدود چهار ماه طول خواهد کشید و برای تطبیق کامل آن با امکانات مناسب 12 ماه دیگر زمان خواهد برد.
به گزارش تکناک، سه کارگر این پرینتر رباتیک سه بعدی را هدایت خواهند کرد که دو متر مربع در ساعت چاپ می کند.ترکیبی از مواد اولیه و بتن با دقت آماده شده برای ساخت مسجد استفاده خواهد شد.
به گفته الشیبانی، مدیر بخش مهندسی IACAD، فناوری ساختمان سه بعدی، آن را پایدارتر می کند.
او گفت: استفاده از فناوری چاپ سه بعدی برای ساخت این مسجد در دوبی ضایعات مصالح ساختمانی را کاهش می دهد و این پروژه را دوستدار محیط زیست می کند. همچنین، مسجد نمایانگر دیدگاه رهبری خردمند ما است.
وی افزود: هزینه ساخت مسجد به روش معمولی ۳۰ درصد بیشتر است، زیرا این مسجد اولین نمونه در جهان است.
وی ادامه داد: انتظار داریم ساخت این پروژه ها در آینده نیز با ۳۰ سال ضمانت هزینه مشابهی داشته باشد.
استراتژی چاپ سه بعدی دبی
ساخت مسجد با استفاده از فناوری پرینت سه بعدی با جاه طلبی دبی برای تبدیل شدن به یک مرکز پیشرو در فناوری تا سال ۲۰۳۰ مطابقت دارد.
استراتژی چاپ سه بعدی دبی ابتکاری بود که در سال ۲۰۱۶ توسط شیخ محمد بن راشد آل مکتوم، حاکم دبی آغاز شد تا شهر را به عنوان قطب اصلی فناوری قرار دهد.
مسجد پرینت سه بعدی دبی
آل مکتوم در حمایت از هدف خود برای اطمینان از اینکه ۲۵ درصد از کل ساختمان های آینده در دبی چاپ سه بعدی هستند، فرمانی صادر کرد که استفاده از چاپ سه بعدی در صنعت ساخت و ساز را اجرایی می کند.
این اقدام الهام بخش بسیاری از تولیدکنندگان فناوری ساختمانی پیشرفته از سراسر جهان شده است تا محصولات خود را به دبی ارسال کنند و از آنها برای ساخت سازه های آزمایشی استفاده کنند.
پس از اینکه آزمایشگاه فناوری Immensa برای اولین بار در سال 2018 یک پتنت چاپ سه بعدی ساخت و ساز را ثبت کرد، امارات متحده عربی شاهد افتتاح تاسیسات پرینت سه بعدی بتن توسط مشاغلی از جمله 3DVinci Creations، ACCIONA و شرکت Concreative بوده است.
مسجد با چاپ سه بعدی
این پروژه شامل استفاده از چاپگر سه بعدی رباتیک است که به سه نفر اجازه می دهد مواد را با سرعت دو متر مربع در ساعت ذخیره کنند.
برای کسب مجوز نهایی برای طراحی آن، IACAD در حال حاضر با مقامات محلی شهرداری دبی کار می کند. هدف این است که این مرکز افتتاح شود و ظرف دو سال آینده پذیرای نمازگزاران شود.