سینمای مخفی لوکوربوزیه در کشور هند / عکسها
سینما "نیلام" یکی از آثار لوکوربوزیه در کشور هند سوژه عکاسی یک عکاس بریتانیایی شده است.
ایران آرت: شهر چندیگار، پایتخت جدید قدرتمند معماری در ایالت پنجاب که در سال 1950 به عنوان یک کلانشهر جدید پیشبینی میشد، رویای مشترک نخست وزیر هندوستان، جواهر لعل نهرو و لوکوربوزیه بود که لوکوربوزیه طرح کلان خود را برای آن، تهیه کرد. سه اثر از چشمگیرترین ابنیههای لوکوربوزیه در این شهر هستند: دادگاه عالی، که اول از همه به اتمام رسید؛ ساختمان دبیرخانه، بزرگترین سازه به طول تقریبی 800 فوت (244 متر)؛ و شاهکار همه اینها، ساختمان مجلس.
این آرمانشهر هم بنای یادبود در حال محو به سمت مدرنیسم بوده و هم بخش مهمی از میراث معمار فرانسوی است. مجموعهای 15,000 هکتاری از ساختمانهای دولتی، پارکها و تأسیسات تفریحی که تبدیل به منطقهای از میراث یونسکو شده است، به عنوان یکی از معدود شهرهایی که معروف شده و تا حدی هم در این کار موفق بوده است.
به گزارش آرل، تئاتر نیلام (Neelam)، یکی از سینماهایی است که به عنوان بخشی از کار لوکوربوزیه در چندیگار، در این تصاویر جدید توسط عکاس بریتانیایی به نام ادموند سامنر نشان داده شده است. به مدت کوتاهی پس از استقلال هند در اوایل دهه 1950 ساخته شد و در منطقه صنعتی و شلوغ بخش 17 قرار دارد.
طراحی شده توسط Aditya Prakash تحت هدایت لوکوربوزیه و پسرعموی وی Pierre Jeanneret، ساختار مدرن آن تا کنون برجای مانده است و به نمایش فیلمهای بالیوود ادامه میدهد. بههرحال، بدون حفاظت میراث جهانی یونسکو، آیندهی این سینما در هالهای از ابهام باقی میماند.
اظهارنظر Edmund Sumner درباره تجربه خود در عکاسی از سینمای نیلام با 960 صندلی: "من از اواسط دههی 2000 به مدت دو الی سه بار در سال در کشور هند کار میکردم و داستانهای زیادی از این سینما شنیده بودم. عکسهای معدودی از این مکان وجود دارند و بسیاری از مردم از باز بودن این مکان مطمئن نیستند. من در این مورد، تحقیق کردم و به طرز شگفتانگیزی دریافتم که این مکان در حقیقت در حال کار است. مدیر اینجا از اینکه من از آن فضا عکاسی کنم، خوشحال بود، اگرچه فقط مابین نمایشها اجازه عکاسی داشتم ...
...فیلمهای بالیوود به خاطر مدتزمان طولانی آنها مشهور هستند و به علت اینکه مدتزمان تغییر فیلمها فقط 15 دقیقه بود، من بیشتر اوقات روز را در آن مکان سپری میکردم. این سینما بازتابکننده زمان و مکان است، هم گذشته را نشان میدهد و هم حال و آینده را. اگرچه سرنوشت این مکان نامعلوم است، اما از اینکه لحظهای از تاریخ را ثبت کردم، خوشحالم. - Edmund Sumner