کد خبر: 66088 A

نوبل ادبیات، آنی ارنو

آنی ارنو هفدمین زن برنده نوبل ادبیات/ رکوردهایی که توسط خانم نویسنده ثبت شد

آنی ارنو هفدمین زن برنده نوبل ادبیات/ رکوردهایی که توسط خانم نویسنده ثبت شد

با انتخاب «آنی ارنو» به عنوان برنده نوبل ادبیات این نویسنده فرانسوی به هفدهمین زن برنده نوبل ادبیات تبدیل شد.

ایران آرت: آکادمی سوئد امروز «آنی ارنو»(Annie Ernaux) نویسنده فرانسوی را به عنوان برگزیده جایزه نوبل ادبیات ۲۰۲۲ معرفی کرد.

«ارنو» که رمان‌هایش را درباره زندگی روزمره در فرانسه می‌نویسد و کتاب‌های غیرداستانی نیز منتشر می‌کند، یکی از برجسته‌ترین نویسندگان فرانسوی محسوب می‌شود که از جمله شانس‌های دریافت جایزه نوبل ادبیات نیز محسوب می‌شد. طبق اعلام «بنیاد نوبل»، مسوولان هنوز موفق نشده‌اند با این نویسنده به صورت تلفنی صحبت کنند، اما امیدوارند به زودی بتوانند با او ارتباط برقرار کنند.

به این ترتیب از سال ۲۰۱۴ تاکنون که جایزه نوبل ادبیات به «پاتریک مودیان» تعلق گرفت، «ارنو» نخستین نویسنده فرانسوی محسوب می‌شود که به عنوان برنده نوبل انتخاب شده است. «ارنو» همچنین به شانزدهمین نویسنده فرانسوی تبدیل شد که نوبل ادبیات را به خود اختصاص داده است.

به گزارش ایسنا، «آندرس اولسون» رئیس کمیته نوبل درباره این نویسنده بیان کرد: «ارنو در آثارش به طور منسجم و از منظرهای مختلف زندگی را مورد بررسی قرار می‌دهد که فارغ از جنیست، زبان و طبقه اجتماعی، نابرابری‌های جدی را دربرگرفته است.»

«ارنو» در سال ۱۹۴۰ متولد شد و در شهر کوچکی واقع در «نرماندی» بزرگ شد. او در «دانشگاه روآن» تحصیل کرد و سپس در مدرسه مشغول تدریس شد. «ارنو» در فاصله ۱۹۷۷ تا ۲۰۰۰ به عنوان استاد مشغول کار شد.

این نویسنده در بیش از ۲۰ کتابی که به چاپ رسانده، اغلب به روایت وقایع زندگی خود یا مردم اطرافش پرداخته است.

او نخستین رمان خود را در سال ۱۹۷۴ در فرانسه و در سال ۱۹۹۰ به زبان انگلیسی منتشر کرد. چهارمین کتاب او که با نام «جایگاه» منتشر شد، یک موفقیت ادبی برای او محسوب می‌شد.

 «داستان یک زن» که نخستین‌بار در سال ۱۹۸۸ به فرانسوی منتشر شد و «جایگاه»، به آثار کلاسیک معاصر در فرانسه تبدیل شدند. «ارنو» در سال ۲۰۰۸ موفق شد جایزه ادبی «رنودو» را برای کتاب «سال‌ها» کسب کند. این کتاب زمانی که به زبان انگلیسی ترجمه شد، در سال ۲۰۱۹ در فهرست نامزدهای نهایی جایزه ادبی بوکر بین‌المللی نیز قرار گرفت.

 از سال ۱۹۰۱ میلادی تاکنون ۱۱۵ جایزه نوبل ادبیات اهدا شده است. در این بین ۴ جایزه مشترکا به دو نویسنده تعلق پیدا کرده است و زنان نیز ۱۷ بار این جایزه را به خود اختصاص داده‌اند. همچنان، این «رودیارد کیپلینگ» نویسنده «کتاب جنگل» است که با دریافت این جایزه در ۴۱ سالگی به عنوان جوان‌ترین برنده نوبل ادبیات شناخته می‌شود. زمانی که این جایزه در سال ۲۰۰۷ به «دوریس لسینگ» نویسنده انگلیسی که در آن زمان ۸۸ ساله بود اهدا شد این نویسنده به سالمندترین برنده نوبل ادبیات تبدیل شد.

 

نوبل ادبیات آنی ارنو
ارسال نظر

آخرین اخبار

پربیننده ترین