سهم ۶دهم درصدی فرهنگ و هنر از کل بودجه در سال های گذشته در سال ۱۴۰۱ به ۴ دهم درصد سقوط کرد/ سهم هنر حتی یک درصد بودجه هم نیست!
تنها 47/ 0درصد از بودجه عمومی دولت به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی میرسد ! این در حالی ست که در سال های قبل بارها اعلام شد این سهم ۶دهم درصد است!
ایران آرت: فهیمه پناهآذر در همشهری نوشت: لایحه بودجه سال۱۴۰۱ با سقف کلی ۳۶۳۱هزار میلیارد تومان در دولت سیزدهم بسته شده که نسبت به امسال حدود ۷۵۰هزار میلیارد تومان افزایش دارد.
کل بودجه امور فرهنگی و هنری ( وزارت ارشاد و سازمان صدا و سیما که تربیتبدنی و گردشگری هم شامل آن است) 69/ 0کل بودجه کشور را تشکیل میدهد که در این میان فصل فرهنگ و هنر 35/ 0 از کل بودجه را تشکیل داده است.
اگر نگاهی هم به بودجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیندازیم از کل بودجه کشور تنها 47/ 0درصد از بودجه عمومی دولت به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی میرسد.
بودجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای سال۱۴۰۱ در حالی بیش از 5هزار و ۳۸میلیارد تومان برآورد شده که از ردیفهای تفکیکشده دستگاههای زیرمجموعه این وزارتخانه از جمله تئاتر، موسیقی و... در لایحه بودجه خبری نیست.
327میلیارد تومان؛ صندوق هنر
در جدول خلاصه بودجه دستگاههای اصلی برای حمایت از امور رفاهی و اجتماعی نویسندگان، هنرمندان و روزنامهنگاران(صندوق هنر) 327میلیارد و 600میلیون تومان درنظر گرفته شده است.
336میلیارد تومان؛ سینما
برای حمایت و گسترش سینما و ارتقای دانش و فناوریهای نوین صنعت سینما هم 336میلیارد و 908میلیون تومان برآورد شده است.
237میلیارد تومان؛ توسعه هنر
برای حمایت از توسعه هنر 237میلیارد تومان برآورد شده است.
4میلیارد تومان؛ مد و لباس
با توجه به لایحه بودجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سهم بخش طراحی، الگوسازی و مد و لباس 3میلیارد و 900میلیون تومان است.
1.500میلیارد تومان؛ برای کتاب و کتابخوانی
بودجه برنامه حمایت از فعالیتهای فرهنگی، کتاب و کتابخوانی و ارتقای فرهنگ عمومی هزار و 474میلیارد و 241میلیون و 500هزار تومان است.
یک مادهواحده 2درصدی
مادهواحده لایحه بودجه پیشنهادی دولت، دستگاههای اجرایی مندرج در این قانون و پیوستهای آن مجازند تا 2درصد از بودجه هزینهای خود را برای همافزایی و ارتقای فعالیتها و تولیدات فرهنگی از قبیل موضوعات قرآنی، نمایشی، مطبوعاتی، رسانهای نوین، نشر و کتاب و گردشگری اختصاص دهند.
بودجهای برای تولیدات تلویزیونی
همچنین بیشترین رقم اختصاصیافته از این بودجه -۳هزار و ۸۷۲میلیارد تومان- قرار است در بخش تولیدات تلویزیونی صرف شود. در لایحه پیشنهادی بودجه سال۱۴۰۰ سهم سازمان صداوسیما برای تولید برنامههای صوتی و تصویری معادل ۲۶۱۹میلیارد تومان در نظر گرفته شده بود که این میزان، در نهایت به رقمی برابر با ۳هزار و ۳۸۴میلیارد تومان رسید.
درآمدهای تبلیغاتی در سازمان صدا و سیما
البته در بند«ط» از همین تبصره درباره صداوسیما عنوان شده: «به استناد بند«پ» ماده۹۲ قانون برنامه ششم توسعه، وزارت ورزش و جوانان و سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران مکلفند درآمدهای تبلیغاتی ناشی از پخش مسابقات ورزشی را به ردیف درآمدی شماره۱۴۰۱۸۴ نزد خزانهداری کل کشور واریز کنند. وجوه واریزی از محل ردیف ۴۷-۵۳۰۰۰۰ مندرج در جدول شماره۹ این قانون به نسبت 30درصد در اختیار وزارت ورزش و جوانان و 70درصد در اختیار سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران قرار میگیرد.»