افشاگری دو نماینده از استعفای وزیر ارشاد/ دستگیری های اخیر تئاتر،موسیقی زیرزمینی،سینمای سخیف شده و دست های پشت پرده!
دو نماینده مجلس که صاحب روزنامه هم هستند ناگفته های متفاوت درباره دیدارشان با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و شایعه استعفای او طرح کرده اند.
ایران آرت : دیروز تمامی رسانه های اصولگرا خبری را پمپاژ کردند که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به دلیل فشار نمایندگان اصلاح طلب مجلس شورای اسلامی در خصوص معاونت مطبوعاتی، استعفا داده است.
امروز هم چند روزنامه اصولگرا این ماجرا را با آب و تاب فراوان در صفحه اول خود بازتاب داده اند و مدعی شدند طیف اصلاح طلب مجلس خواهان حضور مهدی رحمانیان، مدیر مسئول روزنامه شرق در سمت یاد شده هستند حال آنکه اصولگرایان خواهان انتساب معزی، سردبیر خبرآنلاین اند.
رسانه های مانند تسنیم، حتی مدعی شدند اصلاح طلبان حتی رحمانیان را با خود به دفتر وزیر برده بودند تا همان جا کار را تمام کنند در حالیکه وزیر ارشاد زیر بار نرفت و ماجرا به تهدید وزیر و استیضاح و کارت زرد سوم رسید!
حال دو نماینده اصلاح طلب حاضر در دیدار با وزیر ارشاد روایتی دیگر از این ماجرا دارند:
الیاس حضرتی: وزیر با ما هم ناله بود
اعتماد آنلاین رسانه آقای الیاس حضرتی نوشت: یک کانال تلگرامی در خبری که با توجه به اغلاط املایی آن مشاهده شد و نشان از تعجیل برای خبرسازی بوده امروز مدعی شده بود که محمد علیوکیلی، مصطفی کواکبیان و الیاس حضرتی در دفتر وزیر ارشاد سیدعباس صالحی را تهدید به استیضاح کردهاند.
الیاس حضرتی، عضو فراکسیون امید مجلس در واکنش خبری منتشر شده با بیان اینکه این خبر از همان ابتدای دارای ایراد است، گفت: جلسه با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شنبه برگزار شده است و نه یکشنبه. همچنین این جلسه بعد از ظهر برگزار نشده و حوالی ظهر برگزار شد و ما ناهار میهمان آقای صالحی بودیم.از سوی دیگراین جلسه با حضور ما سه نفر نبود برگزار نشد و چهار نفر بودیم. وکیلی، کواکبیان، مازنی و بنده میهمانان این جلسه بودیم. مازنی به عنوان رییس کمیسیون فرهنگی، وکیلی به عنوان عضو هیات رییسه و همینطور عضو کمیسیون فرهنگی مجلس و نماینده کمیسیون فرهنگی در کمیسیون تلفیق که بودجه را بررسی میکند.
او ادامه داد: جلسه برگزار شده با آقای سید عباس صالحی بسیار دوستانه و مثبت بود.به گفته الیاس حضرتی دیدار دیروز با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اولین جلسه نبوده است.
عضو فراکسیون امید مجلس در ادامه با بیان اینکه جلسه با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه سلسله جلسات سابق با سید عباس صالحی بوده است اظهار داشت: همه نمایندگانی که در این جلسه حضور داشتند علیرغم جایگاهشان در مجلس به واسطه اتصالی که با حوزه فرهنگ دارند ،دغدغه های جدی ای را در این حوزه دنبال می کنند و بر همین اساس هدف از برگزاری مستمر چنین جلساتی تقویت وجه اشتراک با نهادهای فرهنگی و کمیسیون فرهنگی مجلس بوده تا بتوانیم در این نشست های مشترک، مشکلات و چالشهای حوزه فرهنگ را شناسایی و بررسی کنیم و در جهت رفع معضلات و مشکلات موجود و جاری همکاران را یاری دهیم.
حضرتی با بیان اینکه تا به حال چندین جلسه با صالحی از سوی این چهار نماینده مجلس برگزار شده است خاطر نشان کرد: ما قبل از دیدار با آقای صالحی با آقایان صالحی امیری و علی جنتی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی چنین نشستهایی داشته ایم.
اتصال با حوزه فرهنگ و تلاش برای رفع موانع و مشکلات حوزه فرهنگی جدی ترین دلیلی است که الیاس حضرتی از آن برای برگزاری نشست های مشترک دوستانه با وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی معرفی می کند.
مدیر مسئول روزنامه اعتماد ادامه داد: جلسه شنبه با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به دنبال سلسله جلسات قبلی ای و با محوریت راهکارهای لازم برای کمک به وزارت ارشاد در مجلس بوده است.
حضرتی ادامه داد: با توجه به وضعیت بودجه امسال در دستگاه های دولتی و کاهش بودجه در این سلسله جلسات به دنبال شناسایی و اتخاذ راه حل و تدابیری بودیم تا که حوزه فرهنگ اسیب کمتری ببیند.
او گفت: علاوه بر بحث بودجه مشکلات حوزه فرهنگ از جمله مسائل مربوط به مطبوعات،،سینما و تئاترمورد بحث و بررسی قرار گرفت.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی افزود: مطبوعات و رسانه بخشی از کار روزانه ماست. مسائل مربوط به سینما که دچار سقوطی جدی شده و من در این جلسه بطور مفصل توضیح دادم که دهه اول انقلاب سینمای ایران فرهیختگانی همچون ناصر تقوایی و بهرام بیضایی را داشت اما حالا آنقدر فضای سینما سخیف شده که گاهی بعضی از فیلمها را حتی نمیشود با خانواده تماشا کرد. مردم هم وقتی فیلم هنری درست و فاخر به واسطه سنگاندازیهای غلط نمیبینند به تماشای همین فیلمهای سخیف روی میآورند. علاوه بر اینکه فساد مالی هم به شدت گریبان سینما را گرفته است.
حضرتی با بیان اینکه در حوزه موسیقی هم شاهد آن هستیم که استعدادهای زیادی به خاطر محدودیتهای نابجا به موسیقی زیرزمینی و خیابانی پناه بردهاند، گفت: ما در این جلسه به حوزه تئاتر و دستگیریهای اخیر خانه تئاتر صورت گرفته هم پرداختیم و مفصل در این باب به گفتوگو پرداختیم.
او گفت: درباره معاونت مطبوعاتی هم صحبتهایی شد. به خاطر اینکه سرنوشت مطبوعات به این معاونت گره خورده و تا به امروز سرنوشت عجیبی داشته، مشکلات زیادی که برای مطبوعات ایجاد کرده به علاوه نگاه کمی که همواره داشته است. وزیر هم مشکلات و درد و دلها و گرفتاریهایی داشتند که برخی از آنها را خواستند که جایی مطرح نشود. اتفاقا جناب وزیر هم در برخی از بخشها با ما همناله بودند.
حضرتی با بیان اینکه در این جلسه هیچ صحبتی از استیضاح نبود، گفت: چراکه اصلا مجلس فعلا در چنین شرایطی نیست. از طرف دیگر ما خودمان کمک حال وزیر ارشاد هستیم و به آنجا رفتیم تا در بحران کمبود بودجه و زیر فشار تنگنظران و خشک مقدسها و اراده ای که نه سینما، نه موسیقی و نه تئاتر و کلا هنر را دوست دارد، یاری دهیم.
وی افزود:در جلسه دوستانه با وزیر ارشاد هیچ تهدیدی وجود نداشت اما گروهی که نگران هستند تا روزی کسی به ارشاد بیاید و پروندههای مالی گذشته ارشاد را بررسی کند با جعل خبر، فرار رو به جلو می کنند.
حضرتی تاکید کرد:متخلفان از هرگونه نشست، جلسه و صحبت اظهار ناامیدی میکنند و کارشان هم سیاهنمایی است. گروهی که با اقداماتشان،مشکلات زیادی را بوجود آوردند به نحوی که اخیرا باعث استعفای آقای سلطانی فر هم شدند.
محمدعلی وکیلی: برخی در پی حذف آقای صالحی هستند
محمد علی وکیلی، نماینده تهران در مجلس و مدیرمسئول روزنامه ابتکار، با اشاره به انتشار برخی شایعات در فضای مجازی درخصوص تلاش این نماینده و برخی دیگر از نمایندگان اصلاحطلب برای استیضاح وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: اولاً جلسه ما با وزیر ارشاد، در امتداد جلسات موردتوافق فیمابین بوده که از مدتها قبل آغاز شده است و بحث جدیدی نبود.
وی در توضیح این جلسات در گذشته و اکنون یادآور شد: چندی پیش پیرو مذاکراتی که درخصوص مباحث فرهنگی با دوستان داشتیم، قرار شد بنده بههمراه آقایان مطهری و مازنی جلساتی را با آقای صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی داشته باشیم تا درباره موضوعات فرهنگی گفتوگو کنیم.
وکیلی ادامه داد: یک جلسه از این سلسلهجلسات در گذشته برگزار شده بود و جلسه دوم هم باید برگزار میشد که دیروز برگزار شد و آقایان حضرتی و کواکبیان هم بهدلیل مسئولیت رسانهای که بهعنوان مدیران مسئول دو روزنامه اعتماد و مردمسالاری دارند، در جلسه شرکت کردند.
عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی همچنین در تشریح موضوع این جلسه اعلام کرد: در این جلسه که با محوریت بحث بودجه فرهنگی و معضلات این حوزه برگزار شد، به هیچ عنوان بحث استیضاح یا استعفای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح نشد و بحثها همان موضوعات کارشناسی بود.
نماینده اصلاحطلب مردم تهران یادآور شد: البته در این جلسه هم به طور طبیعی درباره وضع به هم ریخته معاونت مطبوعات بحث کردیم اما این مطلب کذب و مهندسیشده درمورد تلاش برای استیضاح وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صحت ندارد.
وکیلی درباره منشاء و علت انتشار این شایعه گفت: جریانی بهدنبال حذف شخص آقای صالحی است در صورت ضرورت در آینده ناگفتههای مربوط به موضوع استعفای وزیر را اعلام خواهم کرد.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس اضافه کرد: این نسبت ناروای چانهزدن برای سهمیه یارانهای به روزنامههایی که دوران بسیار سختی را سپری کردند و تاکنون نیز مهمترین پشتیبان آقای روحانی بودند، ظلم مضاعف است.
وی تاکید کرد: البته چنانچه گفتیم، در این جلسه درباره گلایه از دولت در بحث مطبوعات صحبت شد و تاکید کردیم اگر بنا باشد دولت به نظرات مشورتی اصحاب رسانه و حامیان اصلی خود، بیتفاوت باشد، نهتنها گلایهها ادامه خواهد یافت، بلکه باب سوءتفاهم گستردهتر و عمیقتر خواهد شد.
این عضو هیات رییسه مجلس با بیان اینکه حل این رابطه سرد مطبوعات و دولت در گروی چینش آدمهای غیرگفتمانی نیست، خاطرنشان کرد: حل این معضل توجه دولت به گفتمان حامی خود است.
وکیلی در پایان تصریح کرد: به هر حال باید معلوم باشد دستهای پشت پرده چه کسانی هستند و کدام جریان و گروه از این وضعیت نابسامان سود میبرند.
معلومه چه کسانی دارند زیر پای وزیر ارشاد را خالی می کنند همون ها که یه هویی بهش دو تا کارت زرد دادن
کار فرهنگ و هنر از این حرفا گذشته. دیگه کاری از دولتی ساخته نیست
صالحی چندان کاری نکرد اما مطمئن هستم بره بدتر میاد
موافق نیستم با شما. در حمله همه جانبه افراطی ها به هنر، همین آرامش و ایستادگی ایشان کافی ست