ترین های سال 95/ کلا عباس جدیدی به علاوه سوتی های سال
عباس جدیدی، سریال معمای شاه، حسام نواب صفوی و یکی دو چهره سیاسی اجازه ندادند تندیس های سال 95 به دیگران برسد.
ایران آرت : مجله خطخطی چند سالی است که سنت انتخاب «ترین»های سال را پیش گرفته و در ویژهنامههای نوروزیاش به این امر پرداخته است.»
این مجله درباره انتخاب «ترین»های سال ۱۳۹۵ نوشت: «اگر میگو و ماهی زیاد خورده باشید، حتما خاطرتان هست که در مطلب نوروزی سال ۹۵، گروه رصدخانه با اکثریت آرا، موجودی به نام «ترامپ» را به عنوان شخصیت سال انتخاب کردند که همین موجود چندین ماه بعدش رییسجمهور شد و نشان داد که تیم رصدخانه تا چه حد کارشان درست است.
ما خودمان هم تا پیش از انتخاب ترامپ، فکرش را هم نمیکردیم که تا این حد کارمان درست باشد و مو لای درزِ شخصِ انتخابیمان نرود. آنگاه بود که به تواناییهایمان پی بردیم و یابو برمان داشت که خیلی خفنیم. پس باد در غبغب انداختیم و سینه ستبر کردیم و زبان از نیام دهان بیرون کشیدیم تا امسال نیز طبق روال این دو، سه سال اخیر به انتخاب «ترین»های سال ۹۵ بپردازیم. امیدواریم مجلاتی نظیر تایمز و امثالهم هنگام انتخاب شخصیت سال، کمتر از ما الگوبرداری کنند و کمی هم خودشان فسفر بسوزانند!
شخصیت سال
انتخاب شخصیت سال کار پیچیدهای است و نیاز به فرمولها و برآوردهای بیشمار دارد. هیات رصدخانه برای انتخاب شخصیت سال به چهار گوشه جهان سفر کرد (البته به صورت مجازی) و در آخر با این که سفرهای درازی رفتند، به این نتیجه رسیدند که هیچ کجا قشنگتر از وطن نبود. یعنی از بس در وطن خودمان کاندیداهای مناسب برای انتخاب شخصیت سال داریم که لازم نبود این قدر بگردیم.
پس تلسکوپهای رصدخانهمان را میان شخصیتها چرخاندیم. هر چند شخصی به نام عباس جدیدی مدام جلوی لنزهای تلسکوپ ما پیدا میشد و کار رصد را برای ما سخت کرده بود اما پس از چشم چرانیها... ببخشید... پس از چشمدواندنهای بسیار سرانجام چند کاندیدا برای این بخش پیدا کردیم.
کاندیداهای این بخش عبارتند از:
حسام نوابصفوی؛ به دلیل اعتراف وی به وکیل شدن از جانب ملت ایران علیه شبکه مخوف و خانمان برانداز فارسی وان و بستن این شبکه ماهوارهای؛ آن هم بدون دریافت پشیزی حقالوکاله. اصولا همین نکته که وکیلی در دنیا پیدا شده است که کار میکند اما پول نمیگیرد خودش از آن اتفاقات عجیب و غریب سال است!
ترامپ؛ به دلیل انتخاب شدن برای پست ریاستجمهوری آمریکا و دادن وعدههای عجیب و غریب و نیز تبدیل کردن ویزا و گرین کارت به کاغذپاره و کشیدن دیوار بین آمریکا و مکزیک و خیلی کارهای دیگر که هنوز بویش درنیامده!
مردم آمریکا؛ به دلیل انتخاب ترامپ.
نادر قاضیپور؛ به دلیل ضرب و شتم و یک، به قول خودشان، شوخی دستی با یک خبرنگار و نیز پاره کردن لایحه بودجه.
عباس جدیدی؛ به دلیل اثبات نظریه «عقل سالم در بدن سالم است» و نیز به دلیل آموزش «زاویه افق بدن در عکاسی» و همچنین اضافه کردن «شکستن شاخ بز» به آزمونهای مخصوص سیاستمداران.
محمدباقر قالیباف؛ به دلیل این که نامبرده سالهاست شهردار تهران هستند و اعتقاد دارند راه ورود به ساختمان پاستور از شهرداری تهران میگذرد. وی به دلیل مدیریت گازانبری و تبدیل کردن تهران به شهری رو کار (به دلیل خالی بودن زیر تهران!) و نیز مدیریت جالب ایشان در مواقع بحرانی و همچنین اعتقاد نداشتن به «عذرخواهی» در فهرست ما قرار گرفتند. لازم به ذکر است برخی از دلایل انتخاب ایشان را ننوشتهایم، زیرا محدودیت کلمات داریم و حوصلهاش را هم نداریم!
و اما هیات داوران ضمن تقدیر از بازی زیرپوستی عباس جدیدی، محمدباقر قالیباف را به دلیل باز کردن دید مردم برای انتخابات و نیز به دلیل عذرخواهی نکردن به عنوان شخصیت سال برمیگزیند. (هر چند این انتخاب چیزی از ارزشهای آقای عباس جدیدی کم نمیکند!)
فیلم و سریال سال
تیم رصدخانه برای انتخاب فیلم و سریالِ سال سختیها و مشقات بسیاری تحمل کرد. بدین صورت که داوران مجبور شدند صبح تا شب و شب تا صبح پای تلویزیون بنشینند و سریال های آبکی صداوسیما و سایر ستلایتها را تماشا کنند. برخی از اعضا به قدری تحت تاثیر سریالها قرار گرفتند که مشاعرشان را از دست دادند و اکنون در بخش روانی بیمارستانی که نخواست نامش فاش شود بستری شدهاند.
کاندیداهای این بخش عبارتند از:
سریال برخورد ماموران سد معبر شهرداری با دستفروشان به دلیل بازیهای زیرپوستی و نیز وفور صحنههای اکشن و صداگذاریهای مناسب.
سریال آلودگی هوا به دلیل تداوم در ساخت و تمام نشدن این سریال!
سریال معمای شاه؛ سریال سیاسی – موزیکال معمای شاه به دلیل تلفیق تمام ژانرها در یک ژانر و خط بطلان کشیدن بر برخی خطوط قرمز که ما خودمان قبلا جراتش را نداشتیم از آنها رد شویم.
سریال عکسهای عباس جدیدی؛ به دلیل استفاده مناسب از صحنه و نیز دقت به جزییات تصویر مانند شیوه صحیح کارت کشیدن در دستگاه پوز و ایستادن کنار برانکارد.
و در بخش بینالملل:
فیلم کودتای ترکیه به دلیل کوتاه و موجز بودن و نیز بیش از حد ساده و همهفهم بودنش!
و اما هیات داوران، ضمن تقدیر از فیلم کودتای ترکیه، در این بخش سریال سیاسی – موزیکال معمای شاه را به عنوان فیلم و سریال سال انتخاب میکند.
سوتی سال
سوتی بخش جداییناپذیر از ماهیت انسان است. در دنیا کسی نیست که سوتی نداده و ندیده باشد اما گاهی برخی سوتیها چنان بر جان و مال و روح آدم مینشینند که هیچ رقمه نمیشود آثارشان را شست. تیم رصدخانه برای انتخاب سوتی سال میلیونها سوتی را بررسی و از بین آنها سوتیترینهای شان را انتخاب کرد.
«فارسی وان را من بستم.» از الویس پریسلیِ صحنهها، جناب آقای نوابصفوی
خرید هزاران دسته بیل و دسته تی به دست دولت
تکذیبهای عباس جدیدی، پیرامون عکسهایش کنار متوفیان
سفرهای استانی محمود احمدینژاد
تکذیبیههایی که پیرامون فرو ریختن ساختمان پلاسکو مدام از پی هم میآمدند.
جواد خیابانی (توضیح ندارد!)
و اما هیات داوران، ضمن تقدیر از تکذیبکنندگان خبرهای پیرامون ساختمان پلاسکو، در این بخش تکذیبهای عباس جدیدی را به دلیل تابلو بودن بیش از حد و نیز مداومت در تکذیب به عنوان سوتی سال انتخاب میکند.
شیء سال
انتخاب شیء سال بسیار سلیقهای و چالش برانگیز بود. هر کدام از اعضای رصدخانه شیء مورد نظر خودشان را به عنوان شیء سال انتخاب کرده بودند و حتی برخی از داوران در فهرست اشیاءشان «ترامپ پلاستیکی» را نوشته بودند. البته به دلیل این که ترامپ پلاستیکی محلی از اعراب نداشت، وی را با گزینه دیگری به نام کلاه همایون جابجا کردیم که در ادامه خواهید خواند.
کاندیداهای این بخش عبارتند از:
ایرباس؛ به دلیل ورودش به ایران پس از چند سال و نیز برپا نمودنِ موجِ «از - پاسخ – میمانم» در فضای مجازی
کوآدروکوپر (توضیح ندارد)
شاخ بز؛ به دلیل این که به گمان آقای عباس جدیدی اگر بشکند، کسی که آن را شکسته میتواند وارد کارهای سیاسی شود.
و اما هیات داوران خط خطی، ضمن تقدیر از ایرباس، در این بخش شاخ بز را به عنوان شیء سال انتخاب میکند و از جناب آقای عباس جدیدی برای معرفی این شیء گرانبها و به شدت سیاسی بسیار سپاسگزار است.
آمار سال
ارائه آمار از آن کارهایی است که سیاستمداران، ورزشکاران، دلاوران و نامآوران علاقه خاصی به آن دارند. پس بیراه نیست که تیم رصدخانه میان آمارهای ضد و نقیض بگردند و آن دسته از آماری را که بهتر به ما آمار میدادند انتخاب کنند. انتخاب آمار سال کار بسیار اعصاب خردکنی بود. برخی آمار ما را یاد خاطرههای پیش انداختند و اعصابمان را هم خط خطی کردند. سرانجام تیم رصدخانه توانست به تعدادی از خفنترین کاندیداهای آمار سال برسد.
کاندیداهای این بخش عبارتند از:
آمار پراکندگی بدحجابی در مشهد که برادرِ آقای سعید جلیلی تهیه و تدارک دیده بودند. البته ما هر چه تحقیق کردیم متوجه نشدیم این آمار چگونه گرفته شده است و مثلا سر هر چهارراه کسی را گمارده بودند که چشم بچرخاند و آمار بگیرد یا نه.
دولت اعلام کرد در سال ۹۵ چندین هزار فرصت شغلی پدید آورده است. لازم به ذکر است تیم رصدخانه هر چه توی تلسکوپ نگاه کرد فرصت شغلی تازهای نیافت و ما نفهمیدیم این چند هزار فرصت شغلی دقیقا در کجا پدیدار شدهاند.
دولت اعلام کرد در سال ۹۵ تورم را کنترل کرده است. فقط ما نفهمیدیم که چرا برخی از اقلام یکهو ده، بیست، سی هزار تومان گران شدند.
آمارهایی که عباس جدیدی به دوربینها میداد!
و اما هیات داوران، ضمن تقدیر از برادرِ جناب آقای سعید جلیلی در این بخش آمارهای آقای جدیدی به دوربینها را به عنوان آمار سال انتخاب میکند و امیدوار است جناب جدیدی در آیندهای نه چندان دور که یکی از مشاغلشان کمتر خواهد شد، حتما به عنوان آماربگیر یا آماربده مشغول به کار شوند.
پیشنهاد سال
مملکت ما آبستن پیشنهادات است. البته این پیشنهادات همیشه هم سازنده نیستند و در برخی موارد مشکلزا و حساسیتبرانگیز میشوند. ما برای این که بتوانیم پیشنهادات بامزه سال را بررسی کنیم، سراغ برخی از چهرههای پیشرو در این زمینه رفتیم اما تا ما را دیدند پیشنهاد دادند متواری شویم وگرنه هر چه دیدیم از چشم خودمان دیدیم اما ما بیدی نبودیم و نیستیم که با این بادها بلرزیم. پس کمر همت را بالا زدیم و به جمعبندی نهایی رسیدیم.
کاندیداهای این بخش عبارتند از:
پیشنهاد خانم ابتکار مبنی بر طرح انتقال تعطیلات تابستانی دانشآموزان به زمستان. ایشان گمان کردهاند اگر دانشآموزان زمستانها تعطیل باشند، هوا کمتر آلوده میشود اما به این فکر نکردهاند که ممکن است این طرح به آلودهتر شدن هوا در زمستان و نیز کم آبی شدید در تابستان (جهت خنک کردن مدارس) منجر شود. حالا این وسط شما به فکر پدر و مادرهایی باشید که مجبورند زمستانها به مسافرت بروند. یخ میزنند بندگان خدا!
پیشنهاد استاندار تهران مبنی بر طرح عقیمسازی قبرخوابها و کارتنخوابها
پیشنهاد عباس جدیدی مبنی بر تغییر افق زاویه بدن هنگام عکسبرداری. لازم به ذکر است که این پیشنهاد قرار است به صورت کتاب درآید و فرمولهای آن در دانشگاههای هنریِ معتبر جهان آموزش داده شود.
و اما هیات داوران، ضمن تقدیر از استاندار تهران، در این بخش پیشنهاد عباس جدیدی را به عنوان پیشنهاد سال انتخاب میکند و امیدوار است ایشان همچنان به طرح پیشنهاداتشان بپردازند و دست از سر کچل ما بردارند.
آنتی انتخاب مردمی سال
در این بخش، اعضای رصدخانه به سراغ مردم رفتند و از ایشان پرس و جو کردهاند که به نظر شما انتخاب مردمی سال را به چه کسی بدهیم! البته دروغ چرا تا قبر آ آ آ! ما آن قدر وقت نداشتیم که سراغ مردم کوچه و بازار برویم پس مجبور شدیم مردم مورد نظرمان را از میان همین اعضای تحریریه انتخاب کنیم. پس سراغ ایشان رفتیم و نظرات ایشان را جویا شدیم. راستش... دروغ چرا؟ تا قبر آ آ آ! ما آن قدر وقتمان کم بود که حتی فرصت نکردیم سراغ تحریریه برویم. پس نگارنده این متن خودش را جای مردم گذاشت، جای ایشان انتخاب کرد و جای ایشان هم تصمیم گرفت که البته چیز جدید و عجیبی نیست!
کاندیداهای این بخش عبارتند از:
حسام نواب صفوی
عباس جدیدی
جم تی وی
دعوای کارلوس کیروش و برانکو
راه ندادن مردم به آمبولانسها و تجمع بیمورد مقابل ساختمان پلاسکو
شاخهای اینستاگرام
و اما مردم ضمن تقدیر از شاخهای اینستاگرام در این بخش عباس جدیدی را به عنوان آنتیانتخاب سال انتخاب کردند و از ایشان میخواهند که کمی آهستهتر زیبا!
جمعبندی
سرانجام انتخاب «ترین»های سال تمام شد و هیات داوران با تلاشی شبانهروزی، از پس این انتخابهای نه چندان دور از ذهن برآمدند. در این دوره رکورد بیشترین نامزدی و بیشترین فلانِ سال شدن شکست، چنان که در اتفاقی نادر جناب آقای عباس جدیدی در هر هفت بخش کاندیدا شدند و در اتفاقی نادرتر در پنج بخش به عنوان فلانِ سال انتخاب شدند. حتی فیلم تحسین شده لالالند هم با این که در بیشتر جشنوارهها بیشترین کاندیداتوری و بیشترین دریافت جایزه را داشته است اما هنوز هم فاصله زیادی با آقای جدیدی و رکورد ایشان دارد. در انتها متن پایانی انتخاب فلانهای سال را خطاب به آقای جدیدی با هم میخوانیم:
خسته نباشی دلاور
خدا قوت پهلوان!»