اثر نویسنده ایرانی در میان نامزدهای جایزه قلم آمریکا
سارا خلیلی با ترجمه "ماه پیشانی" نوشته شهریار مندنیپور در میان نامزدهای اولیه جایزه قلم آمریکا در سال 2019 قرار دارد.
ایران آرت: هیئت داوران جایزه قلم آمریکا فهرست بلند این جایزه برای سال ۲۰۱۹ را اعلام کردند؛ جایزهای که هر ساله به معرفی نویسندگان بااستعداد و باتجربه معاصر از جمله نویسندگان کتاب اولی و آنانی که تأثیر ماندگاری بر ادبیات آمریکا داشتند، میپردازد.
در فهرست اولیه امسال جایزه قلم زنان نقش پررنگی دارند و آثاری چون "احساس آزادی کن" نوشته زادی اسمیت، "چگونه داستان زندگی خود را بنویسیم" نوشته آلکساندر چی، "سطح چشم" نوشته جنی ژای، "حقه" نوشته دومینیکو استارنان و ترجمه جومپا لاهیری، و "واشنگتن سیاه" نوشته اسی ادوگیان چند نمونه از آثار نویسندگان زن در این فهرست است.
در بخش کتاب آزاد که به بهترین اثر نویسندگان رنگینپوست، که آثارشان را در سال ۲۰۱۸ در آمریکا منتشر کردهاند، اهدا میشود نویسندگانی چون نیکول چانگ، دیوید چاریاندی، اسی ادوگیان، تیرس کولمن، انجل گارسیا، و جنی ژای حضور دارند. اسی ادوگیان در سال جاری در فهرست اولیه و نهایی جایزههای مهمی چون گیلر و من بوکر هم قرار گرفت و این سومین نامزدی مهم "واشنگتن سیاه" در سال جاری است. علاوه بر این سال گشته جنی ژای با کتاب اولش در میان نامزدهای اولیه و نهایی جایزه قلم آمریکا در بخش کتاباولیها قرار داشت و این دومین بار است که در این فهرست قرار میگیرد.
به گزارش ایبنا، در بخش ترجمه نیز جایزه قلم به نویسندگانی اهدا میشود که آثاری را از کشورهای مختلف به زبان انگلیسی ترجمه کرده باشند. ده اثر در این بخش به عنوان نامزد اولیه معرفی شدهاند. ترجمه آثار اسپانیایی با دو کتاب بیشترین حضور را در این فهرست دارند و آثاری از ایران، روسیه، ایسلند، ترکیه، فرانسه، نروژ، و ایتالیا دیگر نامزدهای این بخش را تشکیل میدهند. "ماه هلالی" نوشته شهریار مندنی پور و ترجمه سارا خلیلی که در سال ۲۰۱۸ در آمریکا منتشر شد در این فهرست قرار دارد.
جایزه قلم آمریکا نامزدهای خود را در بخشهای دیگری چون آثار علمی، غیرداستانی و ورزشی، و شعر نیز اعلام کرده است. برندگان هر بخش از این جایزه شناختهشده در بیست و ششم فوریه (۷ اسفند) در دانشگاه نیویورک اعلام میشوند.
هیئت داوران جایزه قلم آمریکا متشکل از نویسندگان برنده جایزههای مهم، فروشندگان کتاب، و منتقدین است. پیش از این افرادی چون جورج ساندرز، آدا لیمون، و هیلتون آلس جزء هیئت داوران این جایزه بودهاند. امسال داوران مختلفی در بخشهای مختلف حضور دارند که در این میان میتوان به افرادی چون نِل اروین پینتر، مورخ آمریکایی؛ سَم استفنسون، نویسنده و محقق؛ و ریچل سایم، نویسنده اشاره کرد.
جایزه قلم آمریکا ۵۰ سال است که تلاش میکند استعدادهای ادبی کشور آمریکا را به دنیا معرفی کند. مدیران مؤسسه قلم معتقدند با در نظر گرفتن آثار ترجمه و آثار نویسندگان رنگینپوست نه تنها آثار ادبی را ارج مینهند بلکه از آزادی بیان در ایالات متحده دفاع میکنند.