کد خبر: 55806 A

رقابت داغ زنان فیلمساز در فجر ۳۹/ ستاره اسکندری، آبیار، صمدی، پناهنده با بازیگران ستاره می‌آیند

رقابت داغ زنان فیلمساز در فجر ۳۹/ ستاره اسکندری، آبیار، صمدی، پناهنده با بازیگران ستاره می‌آیند

بهرام رادان، هوتن شکیبا، سحر دولتشاهی، پارسا پیروزفر، پژمان جمشیدی و الناز شاکردوست از جمله بازیگران حاضر در آثار فیلمسازان زن جشنواره هستند.

ایران آرت: جشنواره فجر امسال از شیوه  برگزاری گرفته تا تعدد آثار حاضر در این رویداد، به طور کلی شرایط متفاوتی را تجربه خواهد کرد و متفاوت‌ترین دوره جشنواره در سال 99 رقم خواهد خورد.

روزنامه خراسان در ادامه نوشت یکی از اتفاقات جالب در سی‌ونهمین دوره ،حضور پررنگ کارگردانان زن در این رویداد است. هرچند که این اتفاق بی‌سابقه نیست و مثلا در دوره سی‌وپنجم نیز شاهد حضور پنج فیلم ساز زن در بخش سودای سیمرغ بودیم، اما معمولا سهم فیلم سازان زن در رقابت فجر کمتر است که می‌توان آن را اتفاق کم‌سابقه‌ای دانست.

نرگس آبیار

نرگس آبیار با فیلم "شیار 143"، "نفس" و "شبی که ماه کامل شد" در دوره‌های سی‌ودوم، سی‌وچهارم و سی‌وهفتم حاضر بوده و در هیچ دوره‌ای جشنواره را دست خالی ترک نکرده است. سال 97 فیلم "شبی که ماه کامل شد" در 13 بخش نامزد دریافت جایزه شد و رکورد زد و در نهایت شش سیمرغ بلورین نصیب این فیلم شد. اکنون نرگس آبیار با سابقه خوبی که در کارگردانی دارد، پس از یک دوره غیبت با فیلم "اَبلق" راهی جشنواره شده است. او در این فیلم دومین همکاری با هوتن شکیبا و الناز شاکردوست و اولین همکاری را با بهرام رادان تجربه کرده است. آبیار در این فیلم سراغ موضوعی اجتماعی رفته و اثر متفاوتی در کارنامه او خواهد بود.

نرگس آبیار و الناز شاکردوست

ستاره اسکندری

ستاره اسکندری جزو کارگردان‌های فیلم اولی سی‌ونهمین جشنواره فجر است. او که قبلا تجربه کارگردانی تله‌تئاتر داشته، امسال در اولین تجربه خود در زمینه کارگردانی فیلم سینمایی، "خورشید آن ماه" را ساخته. ستاره اسکندری برای ساخت این فیلم لوکیشن‌هایی در سیستان و بلوچستان را انتخاب کرده و فیلم برداری آن را در این استان انجام داده. درباره قصه فیلم اطلاعاتی منتشر نشده، اما هدف اسکندری از ساخت این فیلم ستایش از فرهنگ بلوچستان است. این فیلم به زبان بلوچی ساخته شده و بازیگران آن چالش آموختن این زبان و صحبت کردن به زبان بلوچی را تجربه کرده‌اند. پژمان بازغی، نازنین فراهانی و مریم بوبانی بازیگران شناخته‌شده فیلم هستند.

ستاره اسکندری

آرزو ارزانش

آرزو ارزانش یکی دیگر از کارگردانانی است که با اولین فیلم خود به نام "آهنگ دونفره" در جشنواره فجر حضور دارد. ارزانش در این فیلم سراغ ژانر کمدی رفته و قصه‌ای را درباره یک خواننده مرفه و ثروتمند روایت کرده است. نقش این خواننده را فرزاد فرزین خواننده موسیقی پاپ که پیش از این هم تجربیاتی در زمینه بازیگری داشته، ایفا کرده است. احمد مهرانفر، بهاره کیان‌افشار، امیرحسین رستمی و علیرضا استادی نیز از بازیگرانی هستند که در این فیلم ایفای نقش کرده‌اند. آرزو ارزانش که برای اولین بار تجربه کارگردانی را با "آهنگ دونفره" داشته، بعید است که بتواند با این فیلم از دیگر کارگردان‌های خانم در جشنواره فجر امسال سبقت بگیرد.

آهنگ دونفره فرزاد فرین و ارسطوی پایتخت

مریم بحرالعلومی

مریم بحرالعلومی تنها فیلم "پاسیو" را در کارنامه خود دارد که سال 97 در گروه هنروتجربه به نمایش درآمد و چندان دیده نشد. این کارگردان جوان امسال با دومین فیلمش "شهربانو" در جشنواره فجر حضور خواهد داشت. او در این فیلم با یک تهیه‌کننده خانم به نام پگاه احمدی همکاری کرده و سراغ قصه‌ای زنانه نیز رفته است. فرشته صدرعرفایی در این اثر شخصیت اصلی را بازی کرده و در نقش یک مادر ظاهر شده. بهناز جعفری، گلاره عباسی، سامان صفاری و بهرنگ علوی دیگر بازیگران فیلم هستند. بحرالعلومی اکنون مشغول ساخت فیلم جدیدش "قطع فوری" است و احتمالا آن را به جشنواره سال آینده فجر خواهد فرستاد.

آیدا پناهنده

آیدا پناهنده با فیلم‌های "ناهید" و "اسرافیل" شناخته می‌شود. آخرین حضور این کارگردان در جشنواره به سال 95 برمی‌گردد که با "اسرافیل" در این رویداد حضور داشت. او امسال با سومین ساخته خود به نام "تی‌تی" که فیلم پرستاره‌ای است و یکی از امیدهای جشنواره سی‌ونهم به حساب می‌آید، در مقام کارگردان و تهیه‌کننده در این رقابت حضور دارد. "تی‌تی" در شمال کشور جلوی دوربین رفته و الناز شاکردوست، هوتن شکیبا و پارسا پیروزفر در آن بازی کرده‌اند. الناز شاکردوست در این اثر با لهجه شمالی صحبت کرده است. فضای فیلم تخیلی و قصه آن درباره یک فیزیکدان است که مشغول آماده کردن پایان‌نامه خود درباره پایان جهان است.

تی تی

رقیه توکلی

یکی از فیلم‌های سینمای کودک و نوجوان در جشنواره امسال را رقیه توکلی ساخته است. او که پیش از این با فیلم "مادری" تجربه کارگردانی داشته، در دومین ساخته خود "مهران" سراغ روایت قصه‌ای ویژه مخاطب کودک و نوجوان رفته. قصه این فیلم که در باره دفاع مقدس ساخته شده، در تابستان سال 65 می‌گذرد. پسربچه‌ای به نام "مهران" در یزد میزبان یک خانواده جنگ‌زده کُرد می‌شود. بازیگران این فیلم، از بازیگران بومی یزد هستند و چهره شناخته‌شده‌ای در میان آن ها حضور ندارد. معمولا آثار سینمای کودک و نوجوان به اندازه کافی در جشنواره مورد توجه قرار نمی‌گیرند و نمی‌توان چندان به استقبال از "مهران" امیدوار بود.

فرنوش صمدی

فرنوش صمدی سابقه زیادی در زمینه کارگردانی ندارد و تا به حال سه فیلم کوتاه ساخته، اما در "خط فرضی" برای اولین بار کارگردانی یک فیلم بلند را تجربه کرده است. داستان این فیلم درباره زنی به نام "سارا"ست که به همراه همسرش "حامد" برای شرکت در یک جشن عروسی راهی شمال هستند، اما "حامد" نمی‌تواند به این سفر برود و این سرآغاز ماجراهای مختلف در زندگی "سارا" ست. سحر دولتشاهی، آزیتا حاجیان و حسن پورشیرازی در این فیلم بازی کرده‌اند و پژمان جمشیدی نیز با این فیلم حضور در یک اثر غیرکمدی را تجربه کرده است. "خط فرضی" پیش از این در جشنواره تورنتو و جشنواره وایادولید اسپانیا به نمایش درآمده است.

CE34hNkM2kg

 

جشنواره فیلم فجر ستاره اسکندری آیدا پناهنده ابلق رقیه توکلی مریم بحرالعلومی فرنوش صمدی آرزو ارزانش
ارسال نظر

آخرین اخبار

پربیننده ترین