بیتوجهی آقای نخستوزیر به برنده کن
یک کارگردان ژاپنی موفق به کسب بالاترین افتخار فستیوال کن شده، اما با وجود اینکه مقامات این کشور همیشه رسما از چنین افرادی تجلیل میکنند، خیلیها میگویند این بار سیاست مانع این کار شده است.
ایران آرت: اینکه شینزو آبه نخستوزیر ژاپن حتی یک تماس یا پیغام تبریک برای هیروکازو کوره-ادا برنده جایزه نخل طلای فستیوال فیلم کن نفرستاده، باعث شده خیلیها بگویند تمهای موضوعی طرد اجتماعی و فقر که در فیلم موفق او یعنی «Shoplifters» دیده میشود، این رهبر محافظهکار و حساس به انتقاد را عصبانی کرده است.
به گزارش مهر، این فیلم که کمتر از دو هفته پیش موفق به کسب جایزه نخل طلای کن شد، داستان خانوادهای از خلافکاران خرد را به تصویر میکشد که برای امرار معاش دست به دزدی میزنند و به این ترتیب نوری بر مساله فقر در ژاپن میاندازد که به ندرت مورد بررسی قرار میگیرد.
یکی از سخنگویان کمپانی گاگا که بسیاری از فیلمهای کوره-ادا از جمله این فیلم را تهیه و توزیع کرده است، گفت این کمپانی هرگز چنین جایزه بزرگی نگرفته بود و با پروتکلهای رسمی تبریکگویی آشنایی نداشت.
چند روز پس از پیروزی این کارگردان در کن، یوشیهیده سوگا دبیر ارشد کابینه شینزو آبه به کوره-ادا «از صمیم قلب» تبریک گفت، اما این پس از آن بود که خبرنگاری در یک نشست رسانهای در این مورد از او سوال کرد.
رهبران ژاپن معمولا به سرعت پیروزیهای بینالمللی کشورشان را به رسمیت میشناسند. به طور مثال همین چند روز پیش دولت ژاپن اعلام کرد که آبه میخواهد به یوزورو هانیو اسکیتباز برنده مدال طلای المپیک جایزه بسیار مهم «افتخار مردم» را اهدا کند. نخستوزیر پس از پیروزی هانیو در مسابقات زمستانی پیونگچانگ که اوایل ۲۰۱۸ برگزار شده بود، شخصا به این ورزشکار تبریک گفته بود.
علاوه بر این، آبه ماه اکتبر گذشته تبریک رسمی خود را برای کازوئو ایشیگورو نویسنده بریتانیایی متولد ژاپن فرستاد و کسب جایزه نوبل ادبیات توسط این نویسنده تحسینشده را تبریک گفت. این در حالی است که ایشیگورو در بریتانیا بزرگ شده، به زبان انگلیسی مینویسد و حتی خیلی هم ژاپنی صحبت نمیکند.
شینزو آبه نسبت به انتقاد حساس است و تا به حال در مجلس هم به صورت عمومی تکتک از روزنامههایی که از او انتقاد کردهاند نام برده است. خیلیها از سیاستهای او انتقاد میکنند و میگویند حرکاتش به سود شرکتها و ارزش سهام کمک میکند، اما مزیتی برای مردم عادی ندارد که دارند هر روز از نظر درآمدی عقب میافتند. ژاپن در جمع ۳۷ کشور ثروتمند عضو سازمان اوایسیدی (OECD) به عنوان هفتمین کشور نابرابر شناخته شده است.
فیلم «Shoplifters» روز هشتم ژوئن (۱۸ خرداد) در ژاپن اکران میشود.