خبرنگاران و هنرمندان رو در روی هم قرار گرفتهاند/ مگر خواستگاه جواد مجابی کجاست؟
مهران رنجبر یکی از دلایل مشکلات بین مطبوعات و هنرمندان را غره شدن هر کدام از آنها به جایگاه خود دانست.
ایران آرت: مهران رنجبر، بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون در مورد رابطه هنرمندان و اهالی رسانه و مطبوعات و این که آیا این رابطه را سالم میداند یا بیمار، گفت: «این رابطه باید اصلاح شود و صحیح نیست. در تمام جهان آرتیست به منتقد، تحلیلگر و اهالی رسانه نیازمند است و کیست که بتواند بگوید نیاز ندارد؟! گاهی اوقات آرتیستهای ما، یعنی رفقای خودمان هم، اشتباه میکنند. من نمیگویم همه مطبوعات خوبند و باسواد ولی مگر ما در این مملکت جواد مجابی نداریم؟ دکتر جواد مجابی خاستگاهش کجاست؟!»
بازیگر نقش کیانوشِ سریالِ «آوای باران» ادامه داد: «رابطهای که الان بین آرتیستها و اهالی مطبوعات وجود دارد، غلط است. این رابطه غلط است چون اینها باید مکمل هم باشند، نه مقابل یکدیگر. من به شخصه چندان اهل مصاحبه نیستم ولی رابطه بسیار خوبی با بعضی دوستانم دارم که در مطبوعات کار میکنند. این وظیفه من بود که به خاطر نمایش «شوایک سرباز سادهدل» و به خاطر ادای دینم به تئاتر همراه با حمیدرضا نعیمی به نمایشگاه مطبوعات بیایم. تئاتری که از 15، 16 سالگی بازی در آن را شروع کردهام و بسیار به آن مدیونم.»
بازیگر نمایش «پالت» به کارگردانی محمد حاتمی افزود: «به نظرم یکی از دلایل شکلگیری این رابطه اشتباه میان آرتیست و اهالی مطبوعات غره شدن به خود است، یعنی شما به عنوان آرتیست گمان کنید که چه خبر است و از آن طرف خبرنگار هم به عنوان عضوی از اهالی مطبوعات فکر کند چه خبر است!»
رنجبر در مورد نمایش «شوایک سرباز سادهدل» هم که تا سیام آبان هر روز ساعت 21 در تالار وحدت روی صحنه خواهد رفت گفت: «شما به عنوان مخاطب در نمایش «شوایک سرباز سادهدل» با یک تئاترِ الگو مواجهاید. این اثر، از دل ادبیات بیرون آمده و براساس رمان یاروسلاو هاشک شکل گرفته است، در تمام جهان تمام آرتیستهای بزرگ به این نتیجه رسیدهاند که ادبیات باعث به وجود آمدن فیلم خوب و تئاتر خوب میشود. همان طور که پولانسکی «بچه رز ماری» را براساس رمانی از آیرا لوین ساخت یا دیوید لین «دکتر ژیواگو» را براساس رمانِ بوریس پاسترناک ساخت یا صدها مثال دیگر از این که در همه جای جهان وقتی ادبیات وارد درام میشود اتفاقات مهمی رخ میدهد. «شوایک سرباز سادهدل» نیز بخشی از همین جریان است.»
مهران رنجبر در پایان گفت: «زمان جنگ جهانی دوم، اتریش از بین رفت. آمریکا و انگلستان به اتریش پول دادند که خود را بازسازی کند. بعد از مدتها برگشتند که ببینند چه کارخانههایی درست کرده و دیدند به جای کارخانه، سالن تئاتر و سینما و اپرا ساخته، چون مملکتی که تئاتر ندارد، فرهنگ ندارد. ما باید تئاتر را در سبد خرید خانوادههایمان قرار دهیم و من «شوایک سرباز سادهدل» را برای ورود به این سبد پیشنهاد میکنم.»
منبع: خبرآنلاین