هنر را به لوگوی وزارت ارشاد برگردانید/معتمدآریا، آذرنگ، باجلان
معتمدآریا : آنها رفتهاند
ایران آرت : نشستخبری فیلم سینمایی آباجان با حضور عوامل این فیلم هاتف علیمردانی، نویسنده و کارگردان با حضور فاطمه معتمدآریا، شبنم مقدمی، حمیدرضا آذرنگ، سعید آقاخانی، ملیسا ذاکری در کاخ جشنواره برگزار شد.
کسانی که میگفتند سینمای ایران بد است، رفتهاند
فاطمه معتمدآریا گفت: سالگذشته با گبرلو پیمان دوستی بستیم که شاید لازم باشد این پیمان دوستی را به اطلاع همه برسانیم که سینما نشانههای دوستی در آن موج میزند. اگر سالیانی از هم دور شدیم به هم اعتراض کردیم یا شمشمیر برای هم از رو بستیم، الان زمان آن نیست. کسانی که باید میرفتند تا بگویند سینمای ایران بد است، رفتهاند و کسانی که از سینما دفاع میکنند هستند. امروز نوبت دوستی و رفاقت است.
معتمدآریا با بیان اینکه شادی و غم ما همپای هم زیست میکنند، گفت: ما داغدار سه فاجعه هستیم؛ سیل بلوچستان، پلاسکو و کولبرها. هرجای دیگری این اتفاق میافتاد شاید معضلات و مشکلات سه فاجعه هر چیز دیگری را از بین میبرد اما ما همزمان با آن جشنواره برگزار میکنیم و این خاصیت کشور ماست که همواره شادی و غم را با هم داریم.
او اظهار امیدواری کرد این نابسامانیها و نابخردیها و این بلایایای طبیعی و آسمانی از سر کشورمان برود.
هنر را به وزارت ارشاد برگردانید
حمیدرضا آذرنگ دیگر بازیگر فیلم آباجان گفت: در ادامه صحبتهای خانم معتمدآریا باید بگویم خیلی در ذهنم با واژهها درگیرم؛ بعد از واقعه پلاسکو خیلی فکر کردم که واژگان ما از معنی افتاده و قهرمانها با چهرههایی مانوس شده که شأن قهرمانی را میشکنند.
آذرنگ ادامه داد: دوست دارم از این به بعد هرکسی فعل شریفی انجام میدهد را آتشنشان خطاب کنیم به جای واژه قهرمان چون قهرمانهای ما فیک شدهاند. روح بلندبالایی که باعث میشود کسی داخل آتش شود، لیاقتش بالاتر از قهرمانی است.
این بازیگر تئاتر و سینما با بیان اینکه بغضی در گلویم مانده، یادآور شد: سالها منتظر فرصتی برای گفتن این بودم که از مسئولان و متولیان فرهنگی استدعا کنم واژه هنر را به لوگوی وزارتخانه برگردانند.
او ادامه داد: استدعا دارم اجازه ندهند ما آدمهایی باشیم که دائم باید حس کنیم نیازمند ارشاد هستیم. با ارشاد مشکلی نداریم اما کمی این واژه آنطرفتر برود و ما را با ارشاد یکی نکنند تا نگاههای غلط مداوم آسیب نزند.
آذرنگ با اشاره به رابطه تئاتر و سینما گفت: باید بگویم این تئاتر است که دارد خود را به سینما حقنه میکند، مثل همه جای دنیا؛ هر چقدر هم راهش را سد کنند این اتفاق میافتد، همانطور که در ایران هم این اتفاق هرچند دیر اما افتاده است.
معتمدآریا: در بازیگری تسلیم کارگردانم
فاطمه معتمدآریا در پاسخ به سوالی مبنی بر موفقیتاش در ایفای نقشهایی متفاوت از مادران در سینما گفت: فکر میکنم به وسعت زنان جهان، مادر وجود دارد و من هم فقط یک مادرم.
او با بیان اینکه بازیگرم و هر باری بخورد میروم، گفت: من هیچ ویژگی ندارم، جز اینکه تسلیم کارگردانم و آن کاری را میکنم که کارگردان میخواهد، فقط کمی از تجربیات قبلیام استفاده میکنم. شاید برای همین نقشهایم با هم متفاوت است؛ کارگردان هدایت میکند و من میپذیرم که هدایت شوم.
این بازیگر ادامه داد: بازیگر باید این را بپذیرد که خدای مطلق در یک فیلم کارگردان است.
معتمدآریا با بیان اینکه بازیگر باید قبل از انتخاب این حرفه پژوهش کرده و تعلیم ببیند، گفت: حیطه بازیگری گسترده است اما در یک موضوع واحد است و آن تحصیل این رشته به صورت آکادمیک است چراکه اگر بازیگری این رشته را به صورت آکادمیک فرابگیرد میتواند جای هر کسی بازی کند چون اصول اولیه را درست یاد گرفته است.
اگر معتمدآریا نقش را قبول نمیکرد فیلم را نمیساختم
علیمردانی(کارگردان) گفت: قبل از اینکه فیلمنامه را برای دریافت پروانه ساخت بدهم با خانم معتمدآریا تماس گرفتم که کار را بخواند چون اگر او بازی در فیلم را قبول نمیکرد ساخت آن را تا زمانی دیگر منتفی میکردم.
او یادآور شد: معتقدم عقلانیتی در وزارت فرهنگ و ارشاد هست که میشود با آن تعامل کرد و حرف زد و به نتیجه هم رسید و من برای این عقلانیت ارزش قائلم.