نادره رضایی
نادره رضایی و مدیریت زنانه در هنر؛ مشارکتی و همدلانه/ تحلیلی از آزاده جعفریان
این روزها انتصاب هوشمندانه و شجاعانه« نادره رضایی » به عنوان معاون هنری وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی بازخورد های زیادی داشته است.
ایران آرت : آزاده جعفریان : در سالهای اخیر، تقاضای فزاینده جامعه برای انتصاب زنان بیشتر به سمتهای رهبری در حوزه های مختلف از جمله هنر وجود داشته است. یکی از زمینه هایی که این تغییر ،مورد نیاز است، مدیریت های دولتی است. علیرغم این واقعیت که زنان بخش قابل توجهی از جامعه به ویژه جامعه هنری و تحصیلکرده را تشکیل میدهند، اغلب در نقشهای رهبری در مدیریت هنری دولتی کمتر حضور دارند.
نادره رضایی؛ معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دارای دکترای جامعه شناسی و مدیریت کسب و کار است. کارشناسیارشد علوم اجتماعی، کارشناسیارشد مدیریت اجرایی(MBA) و کارشناسی روانشناسی بالینی از دیگر سوابق تحصیلی اوست . سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در متن حکم رضایی با اشاره به سوابق و تجربیات ارزشمند وی و با بهرهگیری از کلیه ظرفیتهای موجود و نیروهای کارآمد در رونق بخشیدن به فعالیتهای هنری، حمایت از تولید آثار و محصولات هنری، تقویت نهادهای صنفی و توسعه حضور فرهنگی هنری ایران برای او آرزوی موفقیت کرده و در ضمن اهداف و وظایف معاونت هنری وزارت ارشاد را یادآوری نموده است.
رضایی به عنوان بانویی جوان و تحصیلکرده برای مدیریت بر پایه جوان گرایی و فرا جنسیتی گزینه مناسبی به شمار می آید . این روزها دختران ایران زمین بخش قابل توجهی از قشر تحصیلکرده جامعه را تشکیل می دهند . آنان با توجه به تحصیلات آکادمیک ومطالعات پژوهشی خود می توانند، خلاقیت را برای جامعه هنری ارمغان میآورند. زنان میتوانند رویکردی تازه و نوآورانه به کمپین های هنری ارائه دهند، که اغلب هنجارهای سنتی را به چالش میکشند و مرزها را پیش میبرند.
انتخاب زنان در زمینه مدیر هنری از چند جهت حایز اهمیت است : نخست آنکه؛ زنان دیدگاه و مجموعه ای از مهارت های منحصر به فرد را به کار می گیرند. آنها اغلب در سبک های رهبری خود مشارکتی، همدلانه و فراگیرتر هستند، که می تواند منجر به برنامه ریزی نوآورانه تر در بخش هنری شود. از طرفی انتصاب زنان بیشتر به سمت های رهبری در مدیریت هنری دولتی می تواند به رفع عدم تعادل جنسیتی که در حال حاضر وجود دارد، کمک کند.
نادره رضایی در همین زمان اندک پس از دیدار با کارمندان حوزه های کاری خود برای زیارت اهل قبور به بهشت زهرا و سر مزار هنرمندان و نام آوران هنری رفت . پس از آن در جشن تولد هنرمندان پیشکسوت متولد آبان ماه ، نمایشگاه هفته تصویر گری و نمایشگاه عکس بانوی هنرمند در خانه هنرمندان شرکت کرد . سپس به عنوان نخستین سفر کاری اش برای حضور در بیست و نهمین جشنواره تاتر کودک و نوجوان راهی همدان شد و در نهایت از آثار بانوی خوشنویس همدانی دیدار کرد . فعالیت قابل توجه وی در این چند روز می تواند دورنمایی از رویکرد وی به عنوان حامی هنر در آینده باشد . بازدید مدیران هنری از آثار هنرمندان یکی از جنبه های کلیدی رابطه نزدیک بین مدیران هنری و هنرمندان است. این دیدارها نه تنها نشان دهنده همکاری و حمایت است، بلکه قدردانی عمیق تری از فرآیند خلاقانه را تقویت می کند.
در این روزهای اندک پس از انتصاب، وقتی خانم رضایی برای حضور در جشنواره تئاتر کودک و نوجوان تا همدان می رود و در یک رویداد بیست و نه ساله حاضر می شود،نشان از اهمیت نقش حامی معاونت هنری دارد و در عین حال موجب دلگرمی هنرمندان می شود . گر چه مسئولیت سرپرستی و ارائه طیف متنوعی از آثار هنری، چه در حوزه تئاتر، موسیقی و هنرهای تجسمی به مدیران هنری سپرده شده است ولی نقش آنها فراتر از برنامه نویسی صرف است، زیرا آنها نیروی محرکه پشت هدایت خلاق یک موسسه فرهنگی هستند.
در عین حال معاون هنری وزیر به تماشای نمایشگاه و تئاتر اکتفا نکرده و در حاشیه جشنواره تئاتر کودک و نوجوان با خبرنگارهای هنری، دیداری غیر رسمی را برای آشنایی و صمیمیت هر چه بیشتر برنامه ریزی کرده بود .پیوند بین مدیران هنری و روزنامهنگاران پیوندی است که اغلب مورد توجه قرار نمیگیرد، اما نقش مهمی در شکلدهی منظر فرهنگی دارد. این رابطه به عنوان پلی بین دیدگاه خلاقانه مدیران هنری و تحلیل انتقادی روزنامه نگاران عمل می کند و در نهایت گفتمان هنری را غنی می سازد و تجربه را برای مخاطبان افزایش می دهد.
مدیران هنری با تعامل فعال با هنرمندان ،روزنامه نگاران و حتی مخاطبان هنری می توانند در خط مقدم این حوزه باقی بمانند و نوآوری را پرورش دهند. این همکاری نه تنها چشم انداز فرهنگی را غنی می کند، بلکه نسل بعدی هنرمندان با استعداد را نیز معرفی می نماید و آینده ای پر جنب و جوش و پویا را برای هنر تضمین می کند.
بسیار عالی،به امید توفیقات بیشتر شما همکار گرامی