وزیر ارشاد: با اختصاص ۲ درصد بودجه دستگاهها گره های فرهنگ و هنر باز می شود
محمد مهدی اسماعیلی می گوید: در سالجاری گرههای بیشتری از حوزه فرهنگ و هنر باز و مشکلات اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه رفع شود
ایران آرت: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه اختصاص ۲ درصد بودجه دستگاهها به فرهنگوهنر موجب تحول جدی در این حوزه میشود، گفت: دنبال دریافت بودجه سایر دستگاهها نیستیم بلکه نقش هدایتگری و نظارت بر صرف هزینهها در چهارچوب تعیین شده در لایحه بودجه ۱۴۰۱ در حوزه فرهنگ و هنر را عهدهدار هستیم.
محمدمهدی اسماعیلی به ایرنا گفت توجه به فرهنگ از اولویتهای دولت است، اما ما به دنبال دریافت بودجه سایر دستگاهها و شرکتهای دولتی نیستیم بلکه تلاش داریم ضمن نظارت بر اجرای این مصوبه، این موضوع باعث شود دستگاه فرهنگی اصلی دولت یعنی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر هزینه کرد دستگاهها قالب هدایتگری نیز داشته باشد.
وی اضافه کرد: معتقدیم با اختصاص این ۲ درصد بودجه دستگاههای اجرایی علاوه بر مدیریت و سیاستگذاری واحد در هزینه کرد دستگاههای اجرایی، این اقدام همچنین جهشی در اعتبارات فرهنگی ایجاد کرده که کمک میکند بخشی از عقب ماندگیهای حوزه فرهنگ و هنر در سالهای اخیر از این طریق جبران شوند.
اسماعیلی با ذکر این نکته که شعار اصلی دولت سیزدهم «مدیریت، هدایت و سیاستگذاری مناسب در انجام هزینه کردهای فرهنگی است»، اظهار داشت: این مهم در قالب یک روش روشن، قانونمند و در چهارچوب آییننامهای از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مبتنی بر اهداف و رویکردهای نظام و دولت، راهبری خواهد شد.
رئیس کمیسیون فرهنگی دولت اعلام کرد که بودجه سال آینده حوزه فرهنگ و هنر در تراز بودجه سالجاری با اندکی افزایش در نظر گرفته شده است: «در بودجه ۱۴۰۱ فضاهای خوبی برای فعالیتهای فرهنگی و هنری در کشور و رونق این فعالیتها پیشبینی شده است. تلاش خواهیم کرد در سالجاری گرههای بیشتری از حوزه فرهنگ و هنر باز و مشکلات اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه رفع شود.»
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در عین حال یادآور شد: براساس لایحه بودجه ۱۴۰۱، در سال آینده دستگاههای اجرایی مجازند تا دو درصد (۲درصد) از بودجه هزینهای خود را به تولیدات فرهنگی قرآنی، نمایشی، مطبوعاتی، رسانهای نوین، نشر و کتاب و گردشگری اختصاص دهند.
اسماعیلی ادامه داد: طبق بند ز تبصره ۹ (آموزش، پژوهش و فرهنگ) ماده واحده لایحه بودجه پیشنهادی دولت، دستگاههای اجرایی مندرج در این قانون و پیوستهای آن مجازند تا دو درصد از بودجه هزینهای خود را برای همافزایی و ارتقای فعالیتها و تولیدات فرهنگی از قبیل موضوعات قرآنی، نمایشی، مطبوعاتی، رسانهای نوین، نشر و کتاب و گردشگری اختصاص دهند.