قول وزیر ارشاد برای خرید آثار تجسمی/ کیفیت تجسمی فجر چطور است؟
نگاهی به فضای مجازی و همچنین اظهارات بازدیدکنندگان و برگزارکنندگان، دیدگاههای متفاوتی را متوجه کیفیت آثار این دوره از جشنواره هنرهای تجسمی فجر کرده است
ایران آرت: جشنواره هنرهای تجسمی فجر در حالی یکشنبه ـ ۱۷ بهمن ماه ـ روز سوم برگزاری را پشت سر گذاشت که کیفیت آثار شرکت کننده در این رویداد هنری، با اظهارنظرهای متفاوتی همراه بوده است و در همین ارتباط ایسنا، نظر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را هم جویا شد.
سومین روز از برگزاری جشنواره هنرهای تجسمی فجر با حضور محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در موسسه فرهنگی و هنری صبا همراه بود و در این بازدید محمود سالاری (معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی)، هادی مظفری (مدیر کل هنرهای تجسمی) و امیر راد (دبیر هنری جشنواره)، اسماعیلی را همراهی کردند.
دبیر هنری جشنواره تجسمی فجر هنگام بازدید، توضیحاتی را درباره نحوه برگزاری جشنواره و کیفیت آثار این دوره، به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ارائه داد.
نگاهی به فضای مجازی و همچنین اظهارات بازدیدکنندگان و برگزارکنندگان، دیدگاههای متفاوتی را متوجه کیفیت آثار این دوره از جشنواره هنرهای تجسمی فجر کرده است؛ بر همین اساس ایسنا این مساله را با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در میان گذاشت که وی چنین پاسخ داد: «کارهای جشنوارهای اساسا همه در یک سطح نیست. اگر در یک سطح بودند که اصلا داوری اتفاق نمی افتاد. حتما سطوح کار متفاوت است و حتما با هم تفاوت دارند و این تفاوتها است که جشنواره را ایجاد میکند. من فکر میکنم که خود اهالی هنر بهتر میتوانند کیفیت ها را تشخیص دهند.»
اسماعیلی صحبتهایش را اینگونه ادامه داد: «چیزی که من از همکارانم در بخش داوری و همچنین اساتید این بخش، در جلساتی که با آنان داشتم دریافت کردم، این بوده که الحمدالله در این دوره هم به لحاظ کمی و هم به لحاظ کیفی شاهد ارتقای خوب در آثار هستیم.»
وزیر ارشاد همچنین درباره رویکرد دولت سیزدهم در برپایی این نمایشگاه و حمایت از هنرمندان مرتبط با هنرهای تجسمی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: «یکی از برنامههای مهم ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از ابتدای آغاز به کار دولت سیزدهم، توجه ویژه به هنرهای تجسمی بود. من جلساتی را با بزرگان این حوزه داشتم و چه به صورت جمعی و چه به صورت انفرادی تلاش کردم که در جشنوارههای متعدد و همچنین جشنواره های استانی مرتبط با این حوزه تا جایی که میتوانستم حضور داشته باشم و از نزدیک با این عزیزان گفتوگو کنم.»
او به حرفهایش اضافه کرد: «بنای ما این بود که هم به لحاظ کمی و هم به لحاظ کیفی کار گسترش پیدا کند و در عین حال این کار متضمن آن گزارههای اصلی باشد که ما احساس میکنیم در حوزه هنر باید بیشتر ببینیم؛ مقولاتی نظیر امید، ایثار، توجه به مسائل اجتماعی کشور. در همین زمان هنرمندان کارهای بسیار خوبی را آماده کردند. کارهایی که اینجا عرضه شد، به لحاظ ارزش هنری ارزش بالایی دارند.»
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه تشریح کرد: «یکی دیگر از اهداف ما در جشنواره حمایت از اقتصاد هنر است. ما در مجموعه دستگاهها و معاونتها و بخشهای مختلف تلاش میکنیم از حوزه تولید تا عرضه زنجیرهای را تشکیل دهیم. در عرضه، هم در داخل و هم در خارج از کشور ما به جِد از حوزه اقتصاد هنر پشتیبانی میکنیم و معرفی بیشتر هنر ایرانی و اینکه هنرمندان عزیزمان در کنار زحمات و اجر معنویای که از زحمتشان به دست میآورند فضای اقتصادیشان نیز ان شاءالله گشایش بیشتری پیدا کند.»
اسماعیلی با اشاره به حضور ۸۰ رایزن فرهنگی ایران در خارج از کشور، در این زمینه اظهار کرد: «در دوره جدید سازمان فرهنگ و مطالعات اسلامی یکی از درخواستهایی که من از آنها کردم، این بود که به این حوزه، نه به صورت تزیینی، نمایشی و جانبی بلکه به عنوان کار اصلی در برنامههایشان توجه کنند که ان شاءالله این کار را معاونت هنری و سازمان فرهنگ و ارتباطات به ویژه در حوزه منطقه که به شدت این آثار مورد توجه هستند، فراهم خواهند کرد.»
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آخر صحبت هایش خاطرنشان کرد: «در داخل کشور نیز این فضا باید تقویت شود. من همین الان از معاون محترم وزارتخانه خواهش کردم که بودجه خوبی را برای خرید آثار این جشنواره اختصاص دهند. این فرهنگ را باید اشاعه دهیم که مجموعه دستگاه های اداری و دولت یکی از سر فصل های اصلی اش خرید آثار هنری فاخر و برجسته باشد. ان شاءالله این کار را در سطح دولت، جدی پیگیری خواهیم کرد.»
چهاردهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر در شش بخش: ۱ ـ طوبای زرین (مسابقه هنرهای تجسمی) و بخش ایثار و فداکاری، ۲ ـ بخش تجسم هنر (استانها)، ۳ ـ بخش نظامی گنجوی ۴ـ بخش کیوریتوریال در قالب پروژه «کاتب»، ۵ ـ بخش مقالات و بخش مفاخر برگزار میشود و بازدید از آن از ساعت ۱۰ الی ۱۸ برای علاقهمندان در موسسه فرهنگی هنری صبا بالاتر از خیابان بزرگمهر فراهم است. پایان روز بازدید از نمایشگاه ۳۰ بهمن ماه است و مراسم اختتامیه هم ۱۳ اسفند ماه برپا خواهد شد.