کد خبر: 6293 A

کیخسرو خروش: نقاشی امام را آقای نخست وزیر می خواست/هدیه 25 هزار تومانی برای نقاشی امام

کیخسرو خروش: نقاشی امام را آقای نخست وزیر می خواست/هدیه 25 هزار تومانی برای نقاشی امام

نقاش امام می خوانندش، می گوید همه این آثار را از روی عکس و گاه تلفیق چند عکس از امام خلق کرده است.

ایران آرت : کیخسرو خروش از نقاشان و خوشنویسان برجسته کشور است که شصت سال از عمر خود را صرف هنر کرده است. او که آثارش در بسیاری از موزه‌های کشور نگاهداری می شود به دلیل کشیدن پرتره‌های مختلف از امام خمینی (ره)، رهبر انقلاب، پرتره شهید رجایی، باهنر، بهشتی، مطهری و بسیاری از مشاهیر ایران شهرت یافته است.

او به قول خودش هشت پرتره از امام خمینی (ره) کشیده است. 

خروش درباره خلق پرتره امام (ره) گفت:  موزهٔ هنرهای معاصر تهران یکی از مراکزی است که آثار من را دارد. آن‌ها چندین کار از من خریدند و سفارش دو پرترهٔ امام (ره) و مقام معظم رهبری را به من دادند. زمان تقریبی این آثار هم به هشت سال پیش برمی‌گردد که من این دو پرتره را به سفارش موزه کار کردم. آقای صادق خرازی هم مجموعه‌داری هستند که از من خیلی کار خریداری کرده‌اند منتها در آن زمان‌ها من کار‌هایم را خیلی ارزان می‌فروختم.

کیخسرو خروش

این هنرمند با بیان اینکه پرتره امام (ره) را از روی عکس کشیده است افزود: آن روز‌ها که امام تازه به ایران آمده بودند، یک شاگرد داشتم که کارمند ادارهٔ ارشاد بود و به کلاس خطاطی من می‌آمد. همین‌طور که به او تعلیم می‌دادم پرسیدم شما چه کاره هستید؟ گفت من عکاس هستم. من هم سؤال کردم از امام هم عکس دارید؟ گفت بله و بعد از چند روز برای من چهار یا پنج عکس آورد. یکی از عکس‌ها بود که فکر کردم برای نقاشی مناسب است. البته عکس سیاه و سفید بود و چون میکروفن جلوی امام بود دست ایشان دیده نمی‌شد. در یکی دیگر از عکس‌ها دست‌ها مشخص بود بنابراین با تلفیقی از این دو عکس یک پرترهٔ کامل بیرون آوردم.

خروش به مناسبت سالگشت درگذشت بنیانگذار انقلاب اسلامی به هنرآنلاین گفت: آقای حجت کشفی مسئول موزه شهدا به من سفارش شهدای محراب و نقاشی‌هایی از این قبیل را داده بودند و الان حدوداً شانزده و یا هفده کار از من در موزهٔ شهدا هست. خب، من پرترهٔ امام را در ‌‌نهایت به این موزه هدیه کردم، ولی بیست و پنج هزار تومان بابت آن کار به من هدیه کردند. آقای نخست وزیر وقت هم این کار را دیده بود و خواسته بود آن کار را به دفتر نخست وزیری ببرند. بعد از آن پرتره شهید رجایی، باهنر، بهشتی، مطهری و خیلی‌های دیگر را نقاشی کردم. متأسفانه عکسی از این کار‌ها نیست و قرار بود موزه از این آثار کاری را چاپ کند که نشد. در آن زمان هم در آوردن یک پرتره از عکس‌های موجود کار بسیار سختی بود.

وی درباره روند کار روی این پرتره‎ها گفت: برای پرترهٔ شهید مفتح صورت این شهید را با داشتن یک عکس و تنهٔ آن را خیالی کار کردم. از عکس‌های خوبی که از روی آن نقاشی کشیدم می‌توان به شهید رجایی اشاره کرد یا یک نقاشی از استاد مطهری با کتابی در دستانش کشیدم در حالی که استاد مطهری چنین عکسی ندارد. در مجموع چهار یا پنج روز و گاهی یک هفته طول می‌کشید که روی یک پرتره کار کنم. خب این آغازی شد که من از این اشخاص پرتره‌های متعددی نقاشی کنم. بعد از آن من برای جاهایی که به من سفارش می‌دادند پرترهٔ امام را کار کردم و تعداد آن‌ها خیلی زیاد است. فکر می‌کنم در مجموع هشت عدد پرتره از امام را نقاشی کردم.

 

صادق خرازی میر حسین موسوی موزه هنرهای معاصر تهران کیخسرو خروش نقاش امام
ارسال نظر

آخرین اخبار

پربیننده ترین