هنر خیابانی همه فهم است اما دم دستی نیست/خسروی: تخم مرغ رنگی های شاد و مفرح برگزیدیم
خسرو خسروی : شورای داوری آثار خلاقانهای که با فضای مفرح و شاد نوروز در ارتباط هستند، انتخاب کرده است.
ایران آرت : عضو هیات داوران بخش تخم مرغهای نوروزی دومین سالانه «بهارستان» معتقد است، گفت: تاثیر این رویداد هنری بر عرصه هنرهای شهری بدیهی است زیرا مجموعه فعالیتهای انجام شده به یک ارتقاء در عرصه تجسمی و تصویری انجامیده و در واقع به سطح فکری جامعه کمک کرده است.
به گزارش روابط عمومی واموربینالملل سازمان زیباسازی شهر تهران؛ خسرو خسروی، عضو هیات داوران بخش تخم مرغهای نوروزی دومین سالانه «بهارستان» درباره سطح آثار این دوره گفت: پتانسیل و سطح آثار این دوره از «بهارستان» در حد بضاعت جامعه هنری بود که در این رویداد شرکت کردند که البته در بین آنها آثار بد، متوسط و خوب دیده میشد.
وی افزود: از آنجایی که ژانر تخممرغهای رنگی چند سالی است که ادامه دارد و کاملا مربوط به بهار و سال نو است لذا این بخش بیشتر به سمت هنر تزئینی و دکوراتیو تمایل دارد؛ البته تصور من این است که سوژه این بخش کمی تکراری شده است و لازم است که سازمان زیباسازی برای ایجاد جذابیت در آن تغییراتی را اعمال کند.
عضو هیات داوران تخم مرغهای نوروزی دومین سالانه «بهارستان» تصریح کرد: ما در این دوره از تخممرغهای رنگی سعی کردیم که بیشتر کارهای خلاقانه و جدید را انتخاب کنیم اما من فکر میکنم به دلیل تکرار چندین دورهای چنین زمینهای، این ایده کمی سخت شد زیرا ما در دورههای مختلف کارهای اینچنینی داشتیم لذا حضور آثار مشابه کمی کار داوری را سخت کرده بود.
خسروی تاکید کرد: با وجود مسائلی که اشاره کردم شورای داوری تمام تلاش خود را کرد تا آثار خلاقانهای را که با فضای مفرح و شاد نوروز در ارتباط هستند، انتخاب کند.
وی فعالیت هنری در حوزه شهری را متفاوت خواند و گفت: حوزه هنر شهری با هنر گالری و خاص تفاوت دارد زیرا مخاطب عام با این بخش در ارتباط است در واقع وجه مشترک تمام کارهای شهری در این است که مخاطب عام با آن در ارتباط است؛ لذا چنین آثاری باید علاوه بر داشتن خصلتهای هنری قابلیت ارتباط با مردم را نیز داشته باشد به همین خاطر جدا کردن کار خوب از بد در این عرصه سخت است.
عضو هیات داوران بخش تخم مرغهای نوروزی «بهارستان» ادامه داد: وقتی ما با هنر شخصی و گالری رو به رو هستیم انتخاب به نحو دیگری است در حالی که هنر شهری در برخورد مستقیم با قشر عموم و گاهی کسانی هستند که در عرصه هنر آموزشی ندیدهاند لذا باید چنین بخشی دارای خوانش عمومی باشد البته این بدان معنا نیست که باید یک هنر دمدستی و سطح پایین ارائه داده شود.
خسروی تاثیر «بهارستان» را بر عرصه هنرهای شهری بدیهی خواند و گفت: تاثیر رویداد هنری «بهارستان» بر عرصه هنرهای شهری بدیهی است زیرا مجموعه فعالیتهای انجام شده به یک ارتقاء در عرصه تجسمی و تصویری انجامیده و در واقع به سطح فکری جامعه کمک کرده است.
وی افزود: اینکه ما در دورهای از سال میتوانیم چهره جذابی از شهر را به واسطه هنرارائه کنیم بسیارخوب است اما من معتقدم که باید در این عرصه برای پیشگیری از تکرار اقداماتی را انجام دهیم.
عضو هیات داوران بخش تخم مرغهای نوروزی «بهارستان» ادامه داد: هدف این عرصه جذابسازی شهروپیشواز بهار با استفاده از هنر است، لذا ما باید در بخش سیاستگذاری به این فکر کنیم که با چه عناصری میتوانیم از تکراری شدن این رویداد خوب و مفید استفاده کنیم تا این بخش تبدیل به یک محل ارتزاق صرف نشود و بتواند همچنان تاثیرگذار پیش رود.
لازم به یادآوری است، دومین رویداد هنری «بهارستان» به همت سازمان زیباسازی شهر تهران، همزمان با نوروز سال 1396 در بخشهای نقاشی دیواری، مجسمه، هنرهای محیطی و تخممرغهای نوروزی در سطح شهر تهران برگزار میشود و تا اردیبهشتماه ادامه دارد.