ایران همچنان پیشتاز حراج کریستیز خاورمیانه / آثار 17 هنرمند ایرانی در لندن چکش میخورد
بیست و پنجمین دوره حراج کریستیز خاورمیانه 2 آبانماه در لندن برگزار میشود.
ایران آرت: بیست و پنجمین دوره کریستیز خاورمیانه، با ارائه آثاری از هنرمندان 11 کشور منطقه، 2 آبانماه برگزار میشود. این دومین بار است که کریستیز، حراج خاورمیانه را در لندن و در حراج خانه خود برگزار میکند.
نکته حائز اهمیت این دوره است که این بار هم سهم یکچهارمی هنر ایران در آثار راهیافته به حراج حفظ شده و از میان 96 اثر 23 کار ایرانی چکش خواهد خورد. روی جلد کاتالوگ این دوره کریستیز به اثری از استاد سیدمحمد احصایی اختصاص یافته که از او سه اثر در این حراجی به فروش میرسد.
بالاترین برآورد قیمتها هم به آثاری از ایران، لبنان، سوریه و مصر تعلق دارد که در میان آنها هنرمندان ایرانی بیشترین آثار گرانقیمت را به خود اختصاص دادهاند.
در نگاه آماری 23 اثر از ایران، 20 اثر از سوریه، 17 اثر از مصر، 13 اثر از لبنان و آثاری دیگر از عراق، تونس، عربستان، ترکیه، فلسطین، مراکش و کویت در این حراجی عرضه میشود.
بالاترین قیمتهای پیشنهادی
گرانترین اثر ارائه شده در این دوره از حراج یک تابلوی نقاشی از هنرمند مصری، عبدالهادی الغازر است که به قیمت 460 تا 580 هزار دلار عرضه شده است.
پس از آن در محدوده قیمت 160 تا 230 هزار دلار مجسمهای از پرویز تناولی و یک نقاشی از هنرمند لبنانی، ایمن بعلبکی ارائه شده است. در رتبه بعدی هم اثری از منیر فرمانفرماییان قرار دارد که به قیمت 160 تا 200 هزار دلار چکش میخورد.
اثر پرویز تناولی
17 هنرمند ایرانی حاضر در حراج بیست و پنجم
پرویز تناولی هنرمند معاصر ایران است که در صدر آثار گرانقیمت ایرانی حراج کریستیز خاورمیانه قرار دارد. مجسمهای از مجموعه "دیوار" که قیمت 160 تا 230 هزار دلار برای آن پیشبینی شده است و اثر نقش برجسته برنزی از مجموعه "عشاق" او نیز 33 تا 45 هزار دلار قیمتگذاری شده است در دوره حراج عرضه شده است.
اثری از منیر فرمانفرماییان با نام "طراحی در شیشه" در رتبه دوم آثار گرانقیمت ایرانی این دوره قرار دارد و قیمت 160 تا 200 هزار دلار برای آن پیشنهاد شده است.
اثر منیر فرمانفرماییان
محمد احصایی بیشترین تعداد آثار را در بیست و پنجمین دوره کریستیز خاورمیانه دارد و 3 اثر از او در حراج چکش خواهد خورد. اثری که بر روی جلد کاتالوگ حراج به چاپ رسیده است به همراه یک اثر دیگر او 78 تا 100 هزار دلار قیمت گذاری شدهاند. همچنین اثری با نام "نرگسهای زرد" به قیمت 110 تا 150 هزار دلار چکش میخورد.
آثار حسین زندهرودی و فرهاد مشیری با قیمت مشابه در این حراج ارائه شدهاند. تابلوی مشیری با نام 4159 از اعداد فارسی نوشته شده بر سطح بوم شکل گرفته است و تابلوی نقاشی خط زنده رودی که SATAME نام دارد هر دو 110 تا 150 هزار دلار چکش میخورند.
اثر حسین زندهرودی
کامران یوسف زاده Y. Z. KAMI تابلویی با نام "گنبد آبی 2" را در این مجموعه دارد که قیمت 91 تا 130 هزار دلار برای آن پیشنهاد شده است.
در رتبه بعدی قیمتها اثری از سهراب سپهری که در ایران رکورددار بالاترین قیمت آثار هنری است، قرار دارد. این تابلو که "سه درخت بلند و باریک" نام دارد 78 تا 100 هزار دلار چکش میخورد. نصراله افجهای نیز با دو اثر در حراج کریستیز حضور دارد که یکی از آنها 78 تا 100 هزار دلار قیمتگذاری شده و اثر دیگر 29 تا 36 هزار دلار چکش میخورد.
اثر سهراب سپهری
تابلوی نقاشی رضا درخشانی از مجموعه "شکار" نیز در بیست و پنجمین دوره کریستیز خاورمیانه به قیمت 65 تا 90 هزار دلار ارائه شده است.
منوچهر یکتایی با دو اثر در حراج کریستیز حضور دارد که قدیمیترین آثار ایرانی این دوره از حراج نیز هستند. نقاشی فیگوراتیو او که سال 1963 خلقشده 52 تا 77 هزار دلار قیمتگذاری شده و اثر طبیعت بیجان که سال 1966 نقاشی شده است 20 تا 26 هزار دلار پیشبینی شده است.
اثر منوچهر یکتایی
اثری از کوروش شیشهگران 46 تا 65 هزار دلار قیمتگذاری شده و پس از آن دو اثر از شیرین نشاط حضور دارد که با قیمت یکسان 33 تا 51 هزار دلار چکش میخورد.
از مارکو گریگوریان تابلویی با نام "پسته" که سال 1968 خلق شده است به قیمت 26 تا 32 هزار دلار ارائه شده و تابلویی از سونیا بالاسانیان که سال 1974 خلق شده است 20 تا 26 هزار دلار چکش میخورد.
اثر مارکو گریگوریان
آثاری از رکنی حائریزاده و افشین پیرهاشمی با قیمت مشابه 16 تا 23 هزار دلار در بیست و پنجمین دوره کریستیز خاورمیانه عرضه شده است و مجسمهای از بهمن دادخواه به قیمت 13 تا 19 هزار دلار پیشبینی شده است.
بخش نمایشگاهی بیست و پنجمین دوره کریستیز خاورمیانه 20 اکتبر (28 مهر) برپا میشود و پس از 4 روز فرصت تماشای آثار، حراج این دوره ساعت 7 بعدازظهر چهارشنبه 24 اکتبر (2 آبان) برگزار میشود.