هنرمند ایرانی ناگهان در لس آنجلس و یادبود در سانفرانسیسکو جیسون نوشین
ایران آرت : علی مجتهدزاده،مترجم در وقایع اتفاقیه سه هنرمند ایرانی را در رسانه های خارجی رصد کرده و نوشته است :
«ناگهان» عنوان نمایشگاهی از آثار هنرمند ایرانی پویا افشار است که قرار شده در بهار سال آینده در شهر لسآنجلس برپا شود اما ماجرای شکلگیری آثار این نمایشگاه قصهای بس دراز دارد.
پویا افشار که در تهران به دنیا آمده و بزرگ شده سالها پیش برای ادامه تحصیل در رشته پویانمایی راهی آمریکا شده و در مدرسه معتبر کالآرت این شهر لئو هوبایکو را یافته بود.
لئو هوبایکو در آن زمان در این مدرسه سینمایی به تدریس مبانی و فلسفه رنگ اشتغال داشت. رابطه استاد و شاگردی بین این دو بهسرعت به دوستی محکمی بدل شد و افشار همیشه از راهنماییهای این استاد خوب خود در کار و حتی در زندگی بهره میبرد اما این رابطه با مرگ ناگهانی هوبایکو از هم گسست و تاثیر عمیقی روی این هنرمند جوان گذاشت. افشار سرگشته هم تنها راه تسکین خود را در هنر یافته و مجموعهای از نقاشیها، طراحیها، انیمیشنها و مجسمهها را با موضوع تولد، مرگ و خاطرات تیره و روشن خلق کرده و عنوان «ناگهان» را بر این مجموعه گذاشت.قرار است این مجموعه در موزه لسآنجلس نمایش داده شود ولی پیشازاین «ناگهان» مهمان یکی از گالریهای این شهر شده و تا بهار سال آینده بهصورت اختصاصی در معرض دید عموم قرار گرفته است. اما خبر دوم از دنیای تئاتر مربوط به برگزاری مراسم یادبودی در سوگ استاد تازهدرگذشته تئاتر ایران، دکتر محمد کوثری است. پس از انتشار خبر درگذشت ناگهانی این استاد، دپارتمان هنرهای خلاقه دانشگاه سانفرانسیسکو نیز با برگزاری مراسم یادبودی، یاد و خاطره این استاد را گرامی خواهند داشت.
محمد کوثری که تحصیلات خود را تا کارشناسی در این دانشگاه به پایان برده بود، بعدها برای ادامه تحصیل به دانشگاه هاوایی و سپس به دانشگاه کورنل رفت و در آنجا مدرک دکتری خود را گرفت. سپس برای تدریس به دانشگاه سانفرانسیسکو بازگشت و مدتها در مقام استادی در این مرکز حضور داشت. روز گذشته تابلوی یادبودی برای درج دلنوشتههای دانشجویان در دانشگاه برپا کرده بودند که بهسرعت از یادداشتهای این چنینی پوشیده شد: «بزرگترین الگوی من در تئاتر و در زندگی، یک معلم بزرگ که تا ابد یاد او در ذهن من میماند.» مراسم یادبود قرار است هفته آینده روز یکشنبه، ۱۵ بهمن در دانشگاه سانفرانسیسکو برگزار شود.
خبر آخر هم درباره نمایشگاهی از آثار یک هنرمند ایرانیتبار در شهر نیویورک است. جیسون نوشین هنرمندی است که ۱۳ سال ابتدایی عمرش را در ایران گذرانده و با مهاجرت والدینش به بریتانیا رفته و در آنجا با گرایش به هنرهای تجسمی، اینک روی همسازی و نزدیکی بین هنرهای تجسمی این زادوبومهای متفاوت کار میکند. خود او در گفتوگویی با پایگاه اطلاعرسانی گلوبال وویس ضمن تاکید بر پررنگبودن ریشههای فرهنگ ایران در ذهنیتش، کارکردن روی نقشمایههای ایرانی را نوعی برگشت به زبانی میداند که: «در خاطراتم با آن زندگی میکنم و هنوز با این زبان خواب میبینم.» نمایشگاه آثار او که از روز شنبه گذشته آغاز شده تا میانه اسفند ادامه دارد.