کد خبر: 16089 A

از تخت‌خواب تا نقاشی و انیمیشن استاد نقاش را در موزه هنرهای معاصر تهران ببینید

از تخت‌خواب تا نقاشی و انیمیشن استاد نقاش را در موزه هنرهای معاصر تهران ببینید

نمایشگاه یک عمر دستاوردهای هنری علی اکبر صادقی در میان ازدحام جمعیت مشتاق، افتتاح شد.

ایران‌آرت: یکشنبه 8 بهمن ماه در میان برف سنگین تهران انگیزه‌ای قوی برای دیدار یک هنرمند و اشتیاق تماشای آثار او تعداد بسیار زیادی از علاقه‌مندان هنر را به موزه هنرهای معاصر تهران کشاند تا شاهد افتتاحیه نمایشگاه مروری بر آثار و زندگی علی اکبر صادقی باشند.

آغاز به کار این نمایشگاه که به مناسبت تجلیل از هنر و زندگی علی اکبر صادقی در تولد 80 سالگی‌اش شکل گرفته است با حضور تعداد زیادی از هنرمندان شناخته شده مانند حسین محجوبی، کامبیز درم بخش، جواد مجابی، عباس مشهدی زاده، امرالله فرهادی، محمد فرنود، کیخسرو خروش، فاطمه معتمدآریا، طاهر شیخ الحکمایی، احمد آریامنش، کورش گلناری، ناصر پلنگی، نادر مشایخی، بهزاد شیشه گران، کاظم چلیپا، منوچهر نیازی، فردین خلعتبری، بهنام کامرانی و ... همراه بود.

مجید ملانوروزی؛ مدیر کل دفتر هنرهای تجسمی در ابتدای این مراسم گفت: موزه در کنار برنامه‌های خود هر فصل را به یک هنرمند تاثیرگذار اختصاص می دهد و این بار افتخار داریم که برای علی اکبر صادقی نمایشگاه برگزار کنیم. صادقی یک تصویرگر ایرانی با خوانش نو از آثار چاپ سنگی و خیالی‌سازی ایرانی است که در هر حوزه‌ای که کار کرده نگاه نو داشته است.

ملانوروزی افزود: او یک مولف بزرگ است که روحیه کهن ایرانی دارد اما معاصر می‌اندیشد. کسانی که هنر معاصر را دنبال می‌کنند، می‌دانند که آثار صادقی از نظر اسطوره شناسی و نماد شناسی مهم و قابل بررسی است که این نگاه از کجا آمده است. این تصاویر برگرفته از خاطره جمعی ایرانیان است و آن طنازی و فضاهای هجوی که در ادبیات ایران دیده می‌شود، به شکلی کاملا امروزی و معاصر در این آثار نمایان است.

مراسم افتتاحیه نمایشگاه مروری بر آثار و زندگی علی اکبر صادقی در موزه هنرهای معاصر

در ادامه این مراسم فرشته موسوی؛ کیوریتور ارشد این نمایشگاه گفت: علی اکبر صادقی، از سال های ۱۳۴۰ تا امروز، بی وقفه در پی بررسی فرم‌های مختلف هنری بوده تا از این راه دانش جمعی ما را فعال کرده و فرهنگ دیداری ما به عنوان یک ملت را گسترش دهد. این نمایشگاه که بزرگ‌ترین و کامل‌ترین نمایشگاه این هنرمند تاکنون است، مجموعه ای بیش ۲۰۰ اثر نقاشی، طراحی، تصویرسازی کتاب، طرح های گرافیکی، انیمیشن، مجسمه و انتشارات این هنرمند برجسته را به نمایش گذاشته است.

موسوی افزود: آثار صادقی که در چارچوب دو نظام کاملا متمایز از خط مشی‌های فرهنگی و هنری خلق شده‌اند، ایجاد کننده خطوط فکری جدید در روابط طبقاتی و در دسترس بودن هنر ایران هستند. هم از طریق همکاری با موسساتی که هدفشان توسعه فرهنگی است و هم از طریق کار کردن در پروژه‌هایی که صادقی خود سازماندهی آنها را به عهده داشته، او پیوسته در پی کنش خلاقانه و افزایش دامنه مخاطبینش بوده است.

او ادامه داد: با تجدید و نو کردن تصاویر کتاب‌های حماسی فارسی و پرده- نقاشی های قهوه خانه‌ای و هم چنین کتاب ها و پویانمایی‌های فرهنگی- آموزشی، صادقی شرایط آشنای کنش خلاقانه را به طور ملموسی در چشم عموم ترسیم و تشریح کرد. او با عادی سازی شخصیت‌های پهلوانی داستان‌های حماسی از طریق شوخ طبعی های ظریف و استفاده از سیستم‌های رایج تصویرسازی مانند کارت پستال‌ها، آگهی‌های تبلیغاتی و جلد کتاب‌ها، از همان ابتدا خود را به عنوان هنرمندی معرفی کرد که بیشتر به هنر عامه علاقمند است تا هنر والا.

موسوی افزود: در این نمایشگاه، انتخاب و چیدمان آثار این هنرمند پر کار، از دوره‌های متفاوت فعالیت هنری او صورت گرفت تا فرصتی برای داشتن نگاهی جامع به توانایی‌های هنرمندانه او در زمینه های مختلف فراهم شود. خاصیت آزاد بودن کار صادقی این امکان را به دست داد تا این نمایشگاه بتواند بستری باشد برای مطالعه‌ای تحلیلی، جامعه شناسانه، انسان شناسانه، نمایشی و روایی. بنابراین، برای آشکار کردن چنین رابطه‌هایی در دنیای هنری او، نوشتار و تصویر در هم پیچیده اند تا امکان پا نهادن به دنیای پرمعنا و مفهوم این هنرمند شگفت‌آور، از راه های متفاوت شدنی باشد.

مراسم افتتاحیه نمایشگاه مروری بر آثار و زندگی علی اکبر صادقی در موزه هنرهای معاصر

سپس گزیده‌ای از انیمیشن‌های علی اکبر صادقی که برای کانون پرورش فکری ساخته شده بودند به نمایش درآمد و در ادامه مراسم علی بختیاری؛ کیوریتور بخش انیمیشن و مشاور نمایشگاه گفت: وقتی از علی اکبر صادقی حرف می زنیم از چه چیزی حرف می‌زنیم؟ او نقاش، شاعر، انیماتور و صاحب دیگر هنرهاست و مجموعه‌ای از هنرها را در خود جمع کرده است.

او ادامه داد: صادقی شاعر و نقاش روزهای گذشته، امروز و روزهای نیامده است. در روزگاری که تک تخصصی‌ها سردمدار هستند افرادی مانند صادقی پیدا می‌شوند که نگاه همه جانبه‌ای در آنها پیدا می‌شود. این نمایشگاه همزمان که نگاهی به گذشته دارد نگاهی به امروز دارد و همزمان نگاهش به آینده است. ما اینجاییم و به تاریخی که علی اکبر صادقی ساخته است، زنده باد می‌گوییم.

بخش بعدی برنامه نمایش فیلم مستندی ساخته رضا سیاح سپانلو، از آتلیه علی اکبر صادقی بود و این هنرمند به بیان خاطراتی درباره نحوه نقاش شدن، خانواده، عباس کیارستمی و... پرداخت. این فیلم که نمایانگر روحیه صمیمی و شوخ صادقی بود با استقبال شدید تماشاگران مواجه شد.

علی اکبر صادقی در ادامه این مراسم گفت: هنرمندان و دانشمندان رسولان خدا هستند بر روی زمین تا زیبایی‌ها و ناشناخته ها را برای انسان آشکار کنند. حضور شما از هرچیزی برای من مهم‌تر است. از شما انرژی می‌گیرم و بسیار دوستتان دارم. جوانان ایران، سرزمین خوب ما و خلیج همیشه فارس را دوست دارم و خاک ایران را سرمه چشمانم می‌کنم.

صادقی افزود: ما باید مدینه فاضله به وجود بیاوریم و اشتباهات خود را درست کنیم. اگر عشق و دوستی و مهربانی را آموزش دهیم گسترش پیدا می‌کند. امیدوارم روزی همه مردم پاک و بی‌گناه باشند و یکدیگر را دوست داشته باشند.

این نمایشگاه که توسط بنیاد علی‌اکبر صادقی با حمایت شرکت‌های سامسونگ و رنو برگزار شده است تا 25 فروردین ماه 97 در موزه هنرهای معاصر دایر است و در این مدت چند نشست، سخنرانی و رویدادهای مختلف در ارتباط با آثار و اندیشه‌های علی اکبر صادقی برگزار می‌شود.

 

موزه هنرهای معاصر تهران علی اکبر صادقی
ارسال نظر

آخرین اخبار

پربیننده ترین