برای خودتان سواد دیدنیها را به وجود آورید/ عباس مشهدیزاده از 50 سال تدریس و نداشتن کارگاه مجسمه سازی میگوید
مردم فقط بروند کمی تماشا کنند تا یک مقدار سواد بصری پیدا کنند...
ایران آرت: عباس مشهدیزاده (مجسمهساز) از ساخت مجسمههایی از چهرههای مطرحِ معاصرِ تبریز خبر داد و گفت: در این ۱۰۰ - ۱۵۰ سال، کسانی در تبریز ظهور کردهاند که از سران فکر و اندیشهی مملکت محسوب میشدند؛ چهرههایی که در طول تاریخ معاصر ایران، به نحوی برای خود آفتابی بودهاند. درصدد جایی هستم تا بتوانم این مجسمهها را بسازم. ضمن اینکه کارگاه خودم در هشتگرد دچار بیآبی شده و در حال حاضر به دنبال فضایی هستم تا بتوانم این کار را به سرانجام برسانم. فعلاً دسترسی به اینکه کارگاهم را راهاندازی کنم، ندارم. به دنبال یک فضای باز، بزرگ و مسقف میگردم تا این کار را تمام کنم. تعدادی از مجسمهها مثل ستارخان را تاکنون ساختهام. این مجسمهها قرار است در اماکن عمومی، میادین و... به نمایش گذاشته شود اما الزاماً قرار نیست که همه در شهر تبریز نصب شود.
مشهدیزاده گفت: مهر امسال پنجاهمین سالی بود که به دانشگاه رفتم. من درس دادن را دوست دارم. در حال حاضر، در دانشگاههای مختلف تهران مشغول تدریسِ معماری، هنر، تاریخ هنر و زیباییشناسی هستم.
این مجسمهساز در گفت و گو با ایلنا گفت: من به کسانی که این خبر را میخوانند، توصیه میکنم نصفِ آن مقداری که برای گوشهایشان با موسیقیهای مختلف خوراکی میفرستند؛ به چشمهایشان هم خوراکی بدهند. فقط بروند دیدنیها را نگاه کنند. به موزهها و گالریها بروند. چندی پیش، چند نفر از دانشجوهایم را به موزه بردم؛ بعد یکیشان به من گفت ما به اینجا آمدهایم که چه ببینیم؟ من هم جوابش را دادم که؛ عزیز من، موزه فقط برای دیدن است.
وی ادامه داد: مردم فقط بروند کمی تماشا کنند. یکمقدار سواد بصری پیدا کنند. اینکه موزیکهای گوناگون گوش میکنند خیلی هم کار خوبی است، ولی یک مقدار هم برای ذهنشان سواد دیدنیها به وجود بیاورند. این سواد، با سوادهای دیگر مثل چند زبان دانستن و مترجم بودن و ... تفاوت دارد. انسان میتواند زیباییها را ببیند. این زیبایی فقط این نیست که گل سرخ بخرد و بگذارد توی جیبش. زیباییها در عالم دیدنیها و مشهودات بسیار متنوع است. توصیه میکنم مردم کمی برای چشمشان هم هزینه کنند.
این استاد دانشگاه در پایان گفت: امروز در تهران نمایشگاهِ تونی کرگ؛ بزرگترین مجسمهسازِ مطرحِ امروزِ انگلیس و آلمان در موزهی هنرهای معاصر تهران، برپاست و غنیمتی است که چنین اتفاقی در ایران رخ داده است.