قیمت نان| افزایش قیمت نان| قیمت نان لواش
قیمت نان بی سر و صدا گران شد! | افزایش قیمت نان قانونی است؟
به تازگی برخی نانواییها افزایش قیمت و درواقع گرانفروشی نان را در دستور کار قرار دادهاند و در پاسخ به اعتراض مشتریها مدعی میشوند که مجوز این افزایش قیمت را از اتحادیههای خود دریافت کردهاند.
ایران آرت: قیمت نان از سال 1399 تاکنون ثابت مانده و تغییری نداشته است. نانواداران طی یک سال گذشته همواره از افزایش نیافتن قیمت نان گلایه مند بوده اند زیرا معتقدند تورم روی کار آنها تاثیر گذاشته است. دولت سعی دارد با ثابت نگه داشتن قیمت نان جلوی انتقال فشار افزایش قیمت به مردم را بگیرد اما باید دید این مقاومت تا چه زمانی ادامه دارد. زمزمه های افزایش قیمت نان از ابتدای سال 1402 شنیده می شود. تازه ترین خبر درباره قیمت نان را در ادامه بخوانید.
به گزارش فارس، به تازگی برخی نانواییها افزایش قیمت و درواقع گرانفروشی نان را در دستور کار قرار دادهاند و در پاسخ به اعتراض مشتریها مدعی میشوند که مجوز این افزایش قیمت را از اتحادیههای خود دریافت کردهاند.
از سوی دیگر شنیده شده است اتحادیه نانوایان درخواستی به سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان برای افزایش قیمت نان داده و با استدلال به اینکه قیمت نان حدود 2 سال افزایش نیافته است، مطالبه افزایش قیمت دارند اما چون قیمت جدید تاکنون به صنوف ابلاغ نشده است به همین دلیل برخی از نانوایان در سطح استان تهران و سایر شهرستانها نرخ مصوب را رعایت نمیکنند و زیر پوستی قیمت را افزایش دادهاند.
در راستای بررسی صحت و سقم این موضوع با مسعود امرالهی، سرپرست دفتر بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی، گفت وگو کردیم.
امرالهی در پاسخ به این سؤال که آیا تغییر جدیدی در قیمت نان وجود داشته است؟ گفت: هیچ گونه تغییر در قیمت نان و آرد وجود نداشته و هرگونه فروش نان بیش از نرخ مصوب گرانفروشی به حساب میآید و بخش بازرسی و تعزیرات برخورد خواهد کرد.
سرپرست دفتر بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی درباره اینکه آیا اتحادیهها درخواستی به سازمان حمایت برای افزایش قیمت نان دادهاند؟ گفت: از وجود چنین درخواستی اطلاع ندارم اما با اطمینان میگویم که هیچ افزایش قیمتی در نان و آرد وجود نداشته است.
افزایش قیمت نان معمولی در نانوایی ها
به تازگی برخی از نانوایان اراقم بالاتری نسبت به نرخ مصوب برای تحویل هر قرص نان از خریدار میگیرند، قبلا این گرانفروشی ها به بهانه نان کنجدی، کنجدی یک رو و دو رو بود، اما مدتی است که برای نان معمولی هم رقم بیشتری معادل یک نان کنجدی + نایلون دریافت میکنند.
البته در نانوایی هایی که کارت هوشمند وجود ندارد این مسئله رایج تر است و خیلی از مردم به قول خودشان به خاطر چند هزار تومان حاضر نیستند با این نانواها دهان به دهان شوند و این فرصتی برای گرانفروشی نانواییها است.
سرپرست دفتر بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد: مردم هر گونه گرانفروشی بیش از نرخ مصوب را به شماره 124 اطلاع دهند و مطمئن باشند که در کوتاه ترین زمان برخورد خواهد شد.
امرالهی ادامه داد: دولت یارانه آرد را خود پرداخت میکند و به همین دلیل نانوایان را موظف کرده است که برای رفاه مردم به قیمت مصوب به مردم بفروشند وحتی با افزایش قیمت گندم در سال جاری هم دولت سهم یارانه پرداختی خود را افزایش میدهد تا نان گران نشود.
وی ادامه داد: دولت برای تشویق نانوایان و جبران هزینههای آنها پایان هر روز 15 تا 30 درصد نان پخت شده را در قالب مشوق به حساب آنها واریز میکند.
نانوادارها: قیمت نان باید افزایش پیدا کند
به باور نانوایان باید قیمت مصوب نان تغییر کند. نرخ فعلی به گفته آنها سه سال قبل تعیین شده بود. این نرخ امروز با توجه به نرخ تورم غیر منصفانه است. فعالان صنعت از نیمه سال گذشته درحال زیان هستند. رییس اتحادیه نان سنگک در این باره میگوید: قیمت آردی که دولت میدهد، صرفا 15 تا 20 درصد هزینههای نانوایان را پوشش میدهد، بقیه هزینه نانوایان از جمله هزینه دستمزد کارگر، بیمه، مالیات، آب، برق و گاز 85 درصد است که سالانه درحال رشد است.
او میافزاید: دو سال گذشته قبض آب برای نانواییها حداکثر 500 هزار تومان تمام میشد. اما امروز گزارشهایی به ما میرسد که قبض آب 3 میلیون تومان است. کمترین قبض برق حدود یک میلیون تومان است.
به گزارش اعتماد، سلیمانی توضیح میدهد سال 1400 دولت به دلیل اینکه قیمت نان را زیاد افزایش نداد به ما 20 الی 30 درصد کمکهزینه داد. کمکهزینه هم از طریق کارتخوان هر شب به حساب نانوایی ریخته میشد. البته ما راضی نبودیم ولی بالاجبار باید موافقت میکردیم چون دولت حاضر به افزایش قیمت نان نبود. سال گذشته قرار شد نرخ سال 1400 رسما تمدید نشود. اما اگر نانوایی قیمت نان را گرانتر از قیمت مصوب عرضه میکرد، تعزیرات نانوایان را جریمه میکرد. دولت آن سال به ما قول داد تا 80 درصد به ما کمک هزینه دهد؛ اما چون سال گذشته این بودجه تامین نشد، دولت نیز کمکهزینه وعده دادهشده را پرداخت نکرد.
او میگوید: نانوایان شاکی و ما در اتحادیه نسبت به وضع موجود ناراضی هستیم. ما خواهان افزایش قیمت هستیم. بر همین اساس پیشنهاد دادهایم که قیمت نان 100 درصد رشد کند آن هم فقط به دلیل اینکه دستمزد کارگر در دو سال اخیر 100 درصد رشد کرده است ولی قیمت نان تغییر نکرده است. ما مجبوریم به کارگران حقوق دهیم. سلیمانی میافزاید: پیشنهاد بعدی ما این است که دولت قیمت نان را برمبنای نرخ تورم اعلامی سازمانهای رسمی افزایش دهد. او تاکید میکند، این نظر آقای بیژن نوروز مقدم رییس اتحادیه نانوایان نان سنتی نیز هست.
قیمت نان 40 هزار تومان!
قیمت نان هم در کنار قیمت سایر اقلام اساسی خانوارها درحال افزایش است. رشدی که فعالان صنعت نان آن را ناگزیر میخوانند. درحال حاضر در نانواییها قیمت هر عدد نان سنگک بین ۵ هزار تومان تا ۳۵ و ۴۰ هزار تومان عرضه میشود.
به گزارش اقتصاد آنلاین، اگر به نانواییهای مختلف سر زده باشید، قطعا با قیمتهای متفاوتی مواجه خواهید شد، نان را از ۵ هزار تومان تا هر عدد ۴۰ هزار تومان میتوانید، ببینید. این تفاوت قیمت را در بین قیمت نان سنگک و نان بربری بیشتر میتوان دید. هرچند کیفیت آنها تغییری نکرده است.
در یک نانوایی نان بربری کنجدی ۱۰ هزار تومان در محله ۵ هزار تومان در یک محله ۱۲ هزار تومان است. اما قیمت نان سنگک خیلی بیشتر از اینهاست. کف نان سنگک در اغلب نانوایی های ۱۰هزار تومان است؛ در برخی نانوایی ها هنوز قیمت مصوب نان به دست مردم میرسد یعنی ۵ هزار تومان اما سقف قیمت این نان تا ۳۰ هزار تومان است. اگر نانوایی بروید هم میتوانید نان ۳۰تومانی بخرید. اگر همین نان را آنلاین بخرید باید ۴۰ هزار تومان هزینه کنید.
در مورد عرضه متنوع نان در مناطق مختلف تهران با اصغر پابرجا رئیس سابق اتحادیه نان سنگک گفتگو کردیم. او میگوید: سه سال است قیمت مصوب تغییر نکرده است. همه نانواییها با ضرر نان میفروشند. الان قیمت خمیر نان یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان است. درحالی که ما ۳ سال قبل آن را حدود ۱۰۰ الی ۱۵۰ تومان میخریدیم. الان قیمت آب، برق، گاز گران شده است. نانوا باید مالیات، بیمه بدهد. گذشته از اینکه اجاره نانوایی ۶۰ میلیون تا ۱۰۰ میلیون شده است. هزینه کارگر نیز که رشد کرده است.
او ادامه میدهد: یک نانوایی چطور نان سنگک را ۳ هزار تومان آن هم به قیمت سال ۱۴۰۰ بدهد. هزینه آرد که دولت به ما میدهد نهایت ۱۵ الی ۲۰ درصد هزینههای ما را پوشش میدهد. ۸۰ درصد هزینههای ما مطابق با بازار آزاد حرکت میکند.
پابرجا میگوید: چرا دولت آب، برق، گاز ، مالیات و بیمه را افزایش میدهد، ما نباید قیمت نان را افزایش دهیم. پیشنهاد من به عنوان یک عضو خانواده نانوایان سنگگ این است که دولت آرد را به قیمت آزاد بدهد و اجازه بدهد، بازار خود را خود را پیدا کند.
او میافزاید: دولت میخواهد هزینه هیچ چیز را ندهد و نانوایان را در مقابل مردم قرار دهد. به همین دلیل هم هست که قیمت نان را تاکنون رسما گران نکرده است.