توضیح گوینده خبر درباره میزان دستمزدش
ایران آرت: سوسن حسنیدخت یکی از جریان خبری است که به همراه خواهرش، سال هاست گوش و چشم مخاطبان رسانه ملی را با آخرین تحولات روز جهان و ایران آشنا می کند. اجرای او را مخاطبان سیما در در بخشهای مختلف خبری آن به تماشا نشسته اند. او دارای مدرک کارشناسی ارشد ژورنالیسم تلویزیونی است و گفتنی های زیادی از فرار و فرودهای این حرفه دشوار اما شیرین دارد. روزنامه خراسان با این گوینده گفتوگویی انجام داده است که در ادامه میخوانید.
گام های دشوار گوینده شدن
اول صحبت مان از "سوسن حسنیدخت" درباره چگونگی ورودش به صدا و سیما می پرسیم، در پاسخ برایمان توضیح می دهد: در دانشگاه شهید بهشتی به عنوان کارشناس امور مامایی استخدام بودم و در حوزه های برنامه ریزی، اجرا و نظارت فعالیت می کردم، به واسطه علاقه ام به گویندگی برای آزمون به صدا و سیما مراجعه کردم اما اعلام نتایج آن آزمون حدود پنج سال طول کشید اما همان بهانه ای شد تا پای من به رسانه ملی باز شود. البته بگویم که خواهرم سودابه زودتر از من وارد این عرصه شد، حضور او در صدا و سیما مصادف بود با افتتاح شبکه خبر و هفت یا هشت سال بعد هم من این فرصت را پیدا کردم.
وی ادامه می دهد: چون از یک محیط دانشگاهی وارد سازمان شدم، هیچ تجربه ای در عرصه خبر نداشتم پس این دغدغه در من شکل گرفت که اطلاعاتم را در حوزه رسانه افزایش دهم. بعد از آن بود که در رشته ژورنالیسم تلویزیونی وارد دانشکده صدا و سیما شدم.
گاف ها و تپق های یک مجری
حسنی دخت که علاوه بر شبکه های یک و 2 سیما در "رادیو اقتصاد" و "رادیو گفت و گو" نیز فعالیت دارد، گویندگی در رادیو را آسان تر می داند و معتقد است: اجرای تلویزیونی استرس های خاص خودش را دارد، چرا که توامان باید مواظب صدا و تصویر بود و این مسئله قدری تمرکز گوینده را کم می کند.
این مجری خبر صدا و سیما اظهار می کند: خیلی زیاد پیش آمده که خبری را چون پیشتر مرور نکرده بودم، در اجرا تپق زده ام. در واقع گاهی خبر ناگهانی به دست گوینده می رسد و اگر از آن حوزه اطلاع کافی نداشته باشد، ممکن است اشتباهات و گاف هایی رخ دهد. لغتی را اشتباه تلفظ کند. گاهی هم در خود متن اشتباهاتی وجود دارد که گوینده باید این مهارت را داشته باشد تا در لحظه اشتباه را اصلاح و متن را به درستی بیان کند.
مشکل خاصی با شهرت ندارم
برای مخاطبان تلویزیون او چهره ای نام آشناست و در صفحات اجتماعی اش نیز با مخاطبانش ارتباط خوبی دارد؛ اما شهرت حتی اگر در وادی خبر و اطلاع رسانی هم باشد، چالش های خودش را دارد. حسنی دخت در این خصوص می گوید: شهرت، آن طور که بخواهد آزاردهنده و دردسر ساز باشد، برای من رخ نداده است. مردم را خیلی دوست دارم، اغلب مرا که می بینند و می شناسند، ابراز محبت می کنند یا در موضوعات خبری سوال طرح می کنند. ارتباطم با مخاطبان از این شکل خودش فراتر نمی رود. در مجموع با شهرت مشکلی ندارم.
برخلاف تصور مردم، درآمد گویندگی خبر خوب نیست
حسنی دخت درباره وضعیت درآمدی حرفه گویندگی نیز چنین می گوید: یکی از سوال های رایج در صفحه اینستاگرام از من این است که؛ چند میلیون حقوق می گیری؟(با خنده) در حالی که این حرفه درآمد خوبی ندارد و اگر پای آن ایستاده و ادامه داده ام بیشتر از باب عشقم به آن بوده است.
وی می افزاید: ناگفته نماند که فقط در کشور ما وضعیت این گونه است، در واقع در همه جای دنیا کسانی که به فعالیت رسانه ای مشغول اند، حقوق های خوبی دریافت می کنند و زندگی شان از سطح رفاه مطلوبی برخوردار است اما متاسفانه این موضوع در کشور ما مصداق ندارد. به رغم تصور و ذهنیت مردم، گویندگان خبر حقوق زیادی دریافت نمی کنند و همچون کارمندان عادی یا شاید حتی در سطحی پایین تر از آن ها، حقوق می گیرند.