کد خبر: 34837 A

واکنش دوباره مکارم شیرازی به برنامه "برنده باش"

واکنش دوباره مکارم شیرازی به برنامه "برنده باش"

ایران آرت: آیت الله العظمی مکارم شیرازی صبح امروز در آغاز درس خارج فقه خود در مسجد اعظم قم، توضیحاتی درباره برخی مسابقات و جوایزی که در اختیار شرکت‌کنندگان قرار می‌گیرد، ارائه کرد.

به گزارش ایلنا، آیت الله العظمی مکارم شیرازی گفت: بدون اینکه اسم دستگاهی را ببرم اگر یک دستگاهی پیدا شود، سؤالاتی مطرح کند و بگوید هرکس جواب بدهد ما جایزه می‌دهیم، آیا درست است یا نیست؟

وی با تاکید بر اینکه سؤالات نیز باید معقولانه باشد چراکه گاهی اوقات حتی سؤالات مذهبی نامعقولی مطرح می‌کنند، ادامه دادند: فرض بگیریم سؤالات خوب، اگر پول جوایز را از خودشان بدهند اشکالی ندارد، در واقع می‌خواهند برای کار خیر و مسائل علمی و آموزشی خرج کنند، در اینجا مانعی ندارد.

مکارم شیرازی افزود: اما اگر پول را از شرکت‌کنندگان بگیرند کما اینکه عده‌ی زیادی به روش‌های مختلف این کار را می‌کنند و غالباً بخش اعظم پول به جیب برگزارکننده مسابقات می‌رود و درصد اندکی به شرکت‌کنندگان می‌دهند، در اینجا هر دو حرام می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه این مساله نوعی بخت‌آزمایی و قمار است، تصریح کردند: سایر حضرات آقایان هم همین نظر را گفته‌اند و ما البته با صراحت بیشتری بیان کرده‌ایم.

وی ادامه داد: در کشور اسلامی نباید این وضع باشد، باید شفاف باشد. مال حرام برکت ندارد، در راه بد مصرف می‌شود و خیری در آن نیست.

مکارم شیرازی گفت: گاهی اوقات گفته می‌شود بعضی از موسسات در مضیقه مالی هستند، سخن این است که باید تلاش کنیم از راه‌های مشروع کمبودها را جبران کنیم، نه از راه‌های غیرمشروع.

وی افزود: خدا کند انسان به گونه‌ای باشد که مرز حلال و حرام را بهم نزند، خط قرمزها را نشکند، ما شیعیان علی (ع) هستیم که فرمود اگر تمام دنیا را به من بدهند یک کار خلاف کوچک نمی‌کنم.


به گزارش ایران‌آرت، روز گذشته آیت الله مکارم شیرازی  مرجع تقلید در استفتائی برنده‌های "برنده باش" را مالک جوایزشان ندانست و خیلی واضح و روشن اعلام کرد: "قمار است" 

متن استفتایی که از آیت الله مکارم شیرازی در رسانه‌ها و فضای مجازی منتشر شده بود به این شرح است:

سوال: «مسابقه‌ای حضوری با عنوان مسابقه بزرگ برنده‌باش از طریق شبکه سه سیمای جمهوری اسلامی ایران در حال اجرا و پخش است که به شرکت‌کنندگان در این مسابقه به ازای پاسخ صحیح به هر سوال، مبلغ قابل توجهی به صورت پلکانی (تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان) اعطا می‌کند که با کمک مجری برنامه و فرصت‌هایی که در اختیار هر شرکت‌کننده قرار می‌گیرد، مبلغ جایزه غالباً از ۵ میلیون تومان کمتر نیست. شرط حضور در این برنامه خرید سوال و پاسخ درست به آن‌ها از طریق اپلیکیشن مخصوص است و در صورت درست بودن جواب‌ها، در یک رقابت فشرده، ۴ نفر به مسابقهحضوری دعوت خواهند شد. آیا برگزاری این نوع مسابقات جایز است؟ آیا شرکت در این نوع مسابقات جایز است؟ آیا شرکت کننده، مالک شرعی جایزه خواهد شد؟

پاسخ: «بسمه تعالی. این کار قمار است و کسانی که شرکت می‌کنند مالک آن جوایز نمی‌باشند.»

آیت الله مکارم شیرازی محمدرضا گلزار مکارم شیرازی برنده باش
ارسال نظر

آخرین اخبار

پربیننده ترین