ایرانآرت: با پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۹۷۹، ورزش زنان در تمام رشتهها تقریبا تعطیل بود. فوتبال زنان نیز از این قاعده مستثنی نبود. در سال ۱۹۹۳ فوتبال زنان در ایران با مسابقات فوتبال سالنی که دانشگاه الزهرا (دانشگاه فرح پهلوی سابق) برگزار کرد، دوباره فعال شد. جمعه، هشتم اردیبهشت ۱۳۸۵، روزی تاریخی برای فوتبال دختران ایران به شمار می رود؛ روزی که تیم فوتبال دختران برلین آلمان در دیداری دوستانه به میزبانی ورزشگاه آرارات، مقابل تیم دختران نوجوان ایران قرار گرفت.
روز نو :
دیدن این بازی تنها برای زنان مجاز بود و حتی از حضور مردان خبرنگار رسانههای خارجی نیز جلوگیری شد. این دیدار، نخستین دیدار تدارکاتی تیم ملی زنان ایران در فضای باز (پس از انقلاب) بود. ضمنا ماموران انتظامی حاضر در ورزشگاه هم زن بودند.
بازی این دو تیم که در نیمه اول، دو بر صفر به سود برلینیها تمام شده بود، در پایان به تساوی دو بر دو انجامید؛ هرچند مردی در ورزشگاه حاضر نبود، هر دو تیم با پوشش کاملاً اسلامی به میدان رفتند.
سالهاست نمایش فوتبال بانوان، به چند عکس در اخبار و سایتهای ورزشی خلاصه شده است. گل زیبای زنان فوتسالیست ایران که مورد تمجید سایتهای بین المللی قرار گرفت، جایی در برنامههای صدا و سیما نداشت و برنامه نود برای پخش چند فریم از نمایش آنها، بارها از تمام مدیران صدا و سیما تشکر کرد. سد پنهان کردن زنان فوتبالیست و فوتسالیست، همانجا ترک برداشت و حالا آرام آرام، شکسته میشود.
امروز در آخرین برنامه سال لیگ یک، خلاصهای حدودا 5 دقیقهای از فوتبال بانوان پخش شد. اتفاقی بی سابقه در صدا و سیما، که برای اولین بار درخشش زنان پا به توپ را روی آنتن میبرد. اتفاقی خوب در پایان سالی تلخ، که شاید طرفداران فوتبال را به شروعی سالی بهتر امیدوار کند. سالی که صدا و سیما در کنار همه برنامههای سفارشی، درخشش دختران سرزمینش در زمین فوتبال را هم روی آنتن ببرد و با پردهای کلفت و بلند، پنهان نشوند.
فرشته کریمی، الهام فرهمند و شبنم بهشت، نامهایی بودند که در سال گذشته بارها و بارها تکرار شدند. نامهایی که شاید سال بعد، به جای خواندن نام و دیدن عکسهایی از شادی پس از گلشان، بتوانیم درخشش آنها در زمین فوتبال را ببینیم. چیزی که لیاقتش را دارند و شایستهاش هستند. یک حق ساده، که امروز برای اولین بار صدا و سیما برای دقایقی آن را جدی گرفت.