کد خبر: 933 A

یک رقابت ژاپنی ــ بلغاری برای دلربایی از ایرانیان

یک رقابت ژاپنی ــ بلغاری برای دلربایی از ایرانیان

ژاپنی‌ها با اجرای خود مخاطبان تئاتر را سرگرم و بلغاری‌ها تماشاگران‌شان را به فکر واداشتند.

ایران‌آرت: ژاپنی‌ها با اجرای خود مخاطبان تئاتر را سرگرم و بلغاری‌ها تماشاگران‌شان را به فکر واداشتند.

جشنواره تئاتر فجر سومین روز برگزاری خود را در حالی پشت سر گذاشت که هنوز به دلیل سانحه پیش آمده (حادثه پلاسکو)، این رویداد هنری حال و هوای سال‌های گذشته را ندارد.

اجراهای بین‌الملل جشنواره تئاتر فجر همیشه بیش از بخش‌های دیگر توجه مخاطبان و علاقمندان تئاتر را به خود جلب می‌کند، زیرا فرصتی را برای آشنایی با تئاتر سایر ملل به وجود می‌آورد. این دوره از جشنواره نیز مسثنی از دوره‌های دیگر نیست و به نظر می رسد مخاطبان این بخش بیش از سایر بخش‌های جشنواره هستند.

روز گذشته سوم بهمن‌ماه، دو نمایش در بخش بین‌الملل یعنی نمایش "سفید" از کشور ژاپن به کارگردانی "کوکوونا" و نمایش "من، سیزیف" به کارگردانی "وسلکا کونچوا" از بلغارستان در مجموعه تئاتر شهر به صحنه رفتند.

نمایش "سفید" در سالن اصلی تئاتر شهر در فضایی متفاوت اجرا شد؛ در آغاز این نمایش بازیگران ژاپنی با صورت و لباس‌هایی سفید به صحنه آمدند و یکی از آنها در حالی که تلاش داشت به زبان فارسی صحبت کند از 30 نفر از حاضران در سالن دعوت کرد تا به روی صحنه بروند و مقابل دوربین آنها قرار بگیرند.

در پی این درخواست، تعدادی از تماشاگران در سنین مختلف به صحنه رفتند و با ژست‌هایی که بازیگران ژاپنی به آنها می‌دادند، تصاویر خود را ثبت می‌کردند؛ اتفاقی که تقریبا 15 دقیقه از اجرا را به خود اختصاص داد.

بخش بعدی اجرای گروه نمایش ژاپن، اجرای حرکت (دنس) به همراه استفاده از نور و موسیقی بود. باید گفت این اجرا، بیشتر از فضایی سرگرم‌کنننده برخوردار بود.

از نکات جالب توجه این اجرا هماهنگی گروه اجرایی و استفاده از تصاویر دیجیتالی مانند بازی‌های رایانه‌ای، سه‌گا و آتاری بود.

این گروه در بخش پایانی اجرای خود، از تصاویر ثبت شده در آغاز اجرا برای نمایش خود بهره بردند که برای تعدادی از مخاطبان جالب توجه بود و به نظر می‌رسد؛ نماینده ژاپن، نظر تماشاگران را به دست آورد.

دومین اجرای بین‌الملل به کشور بلغارستان تعلق داشت، این نمایش عروسکی با یک بازیگر در سالن قشقایی در حالی که با استقبال گسترده‌ای از سوی مخاطبان مواجهه شد به صحنه رفت.

سیزیف یا سیسیفوس، قهرمانی در اساطیر یونان است. او فرزند آیولوس پادشاه تسالی و انارته و همچنین همسر مروپه است. سیزیف پایه‌گذار و پادشاه حکومت افیرا و مروج بازی‌های ایسمی (بازی‌هایی که از لحاظ اهمیت در رده بازی‌های المپیک قرار داشتند و هر دو سال یکبار برگزار می‌شدند) به شمار می‌رود.

علاوه بر آن از او به عنوان حیله‌گرترین انسان‌ها نام می‌برند چون نقشه‌های خدایان را فاش کرد. سیزیف همچنین به خاطر مجازاتش در هادس مشهور است. او می‌بایست سنگ بزرگی را بر روی شیبی ناهموار تا بالای قله‌ای بغلتاند و همیشه لحظه‌ای پیش از آن که به انتهای مسیر برسد، سنگ از دستش خارج می‌شد و کارش را از ابتدا شروع می‌کرد. امروزه به همین دلیل به کارهایی که علی‌رغم سعی و تلاش بسیار هرگز به آخر نمی‌رسند کاری سیزیف‌وار می‌گویند.

جشنواره تئاتر فجر

به نظر می‌رسد کارگردان جوان بلغاری به خوبی از این شخصیت افسانه‌ای یونانی بهره برده و توانسته بود با طراحی عروسک‌های متفاوت و با تکیه بر موسیقی برداشت خود را در شش اپیزود کوتاه به تصویر بکشد.

این اجرای 60 دقیقه‌ای با بازخورد خوبی از سوی منتقدان و اصحاب رسانه روبه‌رو شد.

نکته قابل توجه در پایان این اجرا، اظهار همدردی بازیگر و کارگردان نمایش با حاضران در سالن برای آتش‌نشانان حادثه پلاسکو بود. 

در این نمایش هنرمندانی چون پارسا پیروزفر، بهزاد فراهانی، مسعود دلخواه، محمدرضا خاکی، حسن باستانی و...حضور داشتند.

 

تئاتر جشنواره تئاتر فجر دوربین رقابت موسیقی
ارسال نظر

آخرین اخبار

پربیننده ترین