کد خبر: 51581 A

ابراهیم گلستان جاسوس انگلیس بود/ گلستان نه از درد هجران فروغ فرخزاد بلکه به جهت اخراج ایران را ترک کرد

ابراهیم گلستان جاسوس انگلیس بود/ گلستان نه از درد هجران فروغ فرخزاد بلکه به جهت اخراج ایران را ترک کرد

روزنامه کیهان در مطلبی کوتاه ادعاهایی جالب درباره ابراهیم گلستان مطرح کرده است

ایران آرت:روزنامه کیهان در شماره پنج شنبه ۲۳ مرداد در ادعایی جالب توجه نوشته است:" ابراهیم گلستان جاسوس انگلیس بود."

در حالی که جامعه هنری ایران معتقد است ابراهیم گلستان بعد از درگذشت فروغ فرخزاد و از درد هجران او ،ایران را ترک کرده است،حالا روزنامه کیهان نوشته است:"بر اساس اسناد ساواک، گلستان به‌دلیل جاسوسی مستمر برای انگلیس در اواسط دهه ۵۰ از ایران اخراج شد."

کیهان نوشته است: روزنامه شرق در شماره چهارشنبه خود به بهانه تحلیل و بررسی یکی از کتاب‌های ابراهیم گلستان، بازهم به مجیزگویی و تکریم و تعظیم به این جاسوس رسمی ‌انگلیس پرداخت. این در حالی است که هنوز از مجیزنامه‌های قبلی روزنامه‌های زنجیره‌ای از جمله همین «شرق» به مناسبت تولد گلستان، مدت زمان زیادی نمی‌گذرد.

کیهان می افزاید: نویسندگان روزنامه شرق در مطلبی تحت عنوان «رودررو با تاریخ» ظاهرا به تحلیل کتابی از گلستان پرداخته‌اند که پس از پیروزی انقلاب به‌دلیل توهین و اهانت به اسلام و ارزش‌های اعتقادی مردم مسلمان، مجوز چاپ دریافت نکرد اما در تمام طول گفت‌و‌گوی خود از این اثر تعریف و تمجید کرده‌اند!

اما نویسندگان «شرق» در اصل مطلب، ضمن تطهیر گلستان، سعی داشته‌اند وی را از ورای همین کتاب توقیفی‌اش، مورخی انتقادی و ایستاده رودرروی تاریخ رسمی ‌و رایج معرفی کنند و نوشته‌اند که گلستان «با تاریخ انتقادی سروکار دارد یا همان... تاریخِ رهایی»! همچنان که در مطلب قبلی خود از قول خود گلستان نقل کرده بودند: «من اصلا رفتم آبادان تا قصه وضعِ خراب آبادان را بنویسم و آنجا کارم را هم کردم و مشغول بودم»، چنان‌که گویا همین داستان‌های خود را بر اساس همان مشاهداتش از جنوب، سر و شکل داده است.

کیهان معتقد است اما اسناد ساواک علت رفتن ابراهیم گلستان به آبادان و مشغول شدنش در شرکت نفت را دستور سفیر انگلیس دانسته و ادامه می‌دهد: «(گلستان) طبق دستور سفیر انگلیس به آبادان عزیمت و در شرکت نفت، شغلی به او ارجاع شده است... مطابق با اسناد موجود، وی (ابراهیم گلستان) به نفع انگلیس‌ها جاسوسی می‌کرده است... سپس با حمایت و کمک انگلیس‌ها شرکت سازمان فیلمبرداری گلستان را تاسیس (کرد)».

کیهان در پایان می نویسد: یعنی تاریخ‌نگاری به تعبیر روزنامه شرق، «انتقادی و رهایی» گلستان در قصه‌هایش، در واقع بر اساس صلاحدید سفیر و سفارت انگلیس صورت می‌گرفته است! بر اساس همین اسناد ساواک، گلستان به‌دلیل جاسوسی مستمر برای انگلیس در اواسط دهه ۵۰ از ایران اخراج شد.

 

 

فروغ فرخزاد ابراهیم گلستان
نظرات خوانندگان
  • <b>از حسین شریعتمداری انتظاری نیست جز برون‌دادن چنین سخنان بی‌مایه‌ و افترازنانه‌ای.</b>

ارسال نظر

آخرین اخبار

پربیننده ترین