تحریم مراسم اهدای نوبل ادبیات توسط ترکیه
ترکیه اعلام کرد در اعتراض به اهدای جایزه نوبل ادبیات به پیتر هاندکه، نویسنده اتریشی، در کنار آلبانی و کوزوو مراسم رسمی نوبل را تحریم میکند.
ایران آرت: انتخاب "پیتر هاندکه" به عنوان برنده جایزه نوبل ادبیات سال ۲۰۱۹ به دلیل حمایتهای این نویسنده از "اسلوبودان میلوشویچ"، رئیسجمهور سابق صربستان انتقادهای فراوانی را به دنبال داشت. چندی پیش وزیر امور خارجه "کوزوو" از شرکت نکردن نماینده این کشور در مراسم رسمی نوبل امسال خبر داد. مقامهای "آلبانی" نیز از حضور نیافتن سفیر این کشور در مراسم رسمی نوبل خبر دادند. حالا ترکیه هم برای تحریم این مراسم به "آلبانی" و "کوزوو" پیوسته است.
به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، "میلوشویچ" به رهبری جنایتهای جنگی که توسط ارتش صربستان در بوسنی، کوزوو و کرواسی در دهه ۹۰ میلادی رخ داد، متهم بود.
سفیر ترکیه در سوئد به رسانه ترکیهای "حریت" اعلام کرد، در راستای حمایت از "آلبانی" و "کوزوو" برای تحریم مراسم رسمی نوبل، او نیز در این مراسم شرکت نخواهد کرد.
یکی از سیاستمداران آلبانیایی اخیرا در صفحه توییتر خود نوشته بود: "در راستای اقدامات قبلی، ما از سفیر کشورمان در سوئد خواستهایم تا مراسم اهدای جایزه نوبل به "هاندکه" را تحریم کند. موجه دانستن جنایتهای جنگی که در زمان فروپاشی یوگسلاوی رخ داده به هیچ وجه شایسته جایزه دادن نیست. (اهدای جایزه به این طرز فکر) تنها انکار کردن جنایتهای جنگی را قوت میبخشد درصورتی که انکار این مسائل باید به شدت محکوم شود."
در عین حال، یک سخنگوی وزارت امور خارجه آلبانی گفتههای این سیاستمدار آلبانیایی را به عنوان اظهارات رسمی کشورش تایید کرد.
روز سهشنبه، "پیتر هاندکه" ۹ میلیون کرون (۹۳۵ هزار دلار) جایزه نوبل را دریافت خواهد کرد. تمامی سفیران حاضر در سوئد به مراسم رسمی اهدای این جایزه دعوت میشوند.
"هاندکه" در نشست خبری که روز جمعه در "استکهلم" برگزار شد از پاسخ دادن به سوالهایی درباره اظهارات سیاسی پیشینش طفره رفت و گفت برای "ادبیات" نسبت به "عقاید" اهمیت بیشتری قائل است.