امروز فقدان شاعر «پریخوانی» یکساله شد -2
حرمت عمیق ابراهیم گلستان برای قاسم هاشمی نژاد
ابراهیم گلستان، نویسنده و فیلمساز درباره قاسم هاشمی نژاد می نویسد: جز حرمتی عمیق چه میتوانم داشت برای کارها و کوشش و دقت، و از آن برتر برای کُنده و سرچشمه چنان کارها و کوشش، و چنان تمرکز اندیشه و پیگیری صبور پاکی و صفا و بردباری «قاسم هاشمینژاد».
ایران آرت: ابراهیم گلستان نویسنده و فیلمساز درباره قاسم هاشمینژاد، شاعر، نویسنده و پژوهشگر فقید مینویسد: جز حرمتی عمیق چه میتوانم داشت برای کارها و کوشش و دقت، و از آن برتر برای کنده و سرچشمه چنان کارها و کوشش، و چنان تمرکز اندیشه و پیگیری صبور پاکی و صفا و بردباری «قاسم هاشمینژاد» که وابسته بود به منطق مداوم و پرسندهای که جدل برایش به هم بافته بود با تحمل و شرافت و جوشندگی و دید رود رونده و جویا.
او برجسته بود و برجستگیاش موکد و محترمتر میشد. با نگاهی به تفاوتی که بین نحوه کارش بود باشلتاق کاری مرسوم هوچیان هم عصرش که به دنبال هم خزنده مقلد یکدیگر و در تقلای ناخنک زدن از دیگران بودند و میریاییدند و نفهمیده پرت میگفتند و به رخ مردم خواننده گرسنه و ندیده و نشنیده و نفهمنده، میکشیدند قاسم هاشمینژاد در میان چنان حرف ول زنندهها بود که حیثیت خود را نگه میداشت و میشد و شد هاشمینژاد که هر گاه که چیزی میگفت در اعتلای پاکی و درستی و دقت و ارزندگی بود که میگفت.
به گزارش ایران آرت؛ قاسم هاشمی نژاد، شاعر، نویسنده و پژوهشگر سال گذشته در سیزدهم فروردین ماه درگذشت. هاشمینژاد سوای آنکه در حوزه نقد، داستان و شعر فعالیت داشت، خیل تألیفات و تحقیقات پرشماری که در حوزه عرفان و تصوف داشت، نام او را بهعنوان یکی از شارحان و محققان متون عرفانی مطرح کرده است.
تنها «سیبی و دو آینه» که کتابی است «در مقامات و مناقب عارفان فرهمند» و مؤلف در آن به زندگی، آثار و عقاید عارفان نامآشنا پرداخته و هریک از آنان را به خواننده علاقهمند معرفی کرده، گویای تحقیقات پردامنه او در این حوزه است. همچنین «سرود رستگاری» کهنترین متن وحدت وجود اثر منظوم داتا تریا، «در ورق صوفیان» سه مقاله در حوزه عرفان، «رساله در تعریف، تبیین و طبقهبندی قصههای عرفانی»، «201 حکایت عرفانی از دفتر معرفتپیشگان» و «کتاب ایوب» منظومه آلام ایوب، گوشهای از تقریرات و تألیفات اوست.
رمان «فیل در تاریکی» قاسم هاشمینژاد نیز از آثار معروف این نویسنده در حوزه ادبیات پلیسی است.
همچنین «نمایش منظوم» اثر تی. اس. الیوت، «بشنو، آدمک!» از ویلهلم رایش، «خواب گران» از ریموند چندلر از آثار ترجمهای او است.