روزی روزگاری تارانتینو/ حاشیه از ضد زن بودن تا اعتراض دختر بروس لی
یکی از انتقادها به "روزی روزگاری در هالیوود" از سوی دختر "بروس لی" وارد شده است.
ایران آرت: حسین شاکری: فیلمهای "کوئنتین تارانتینو" همیشه حاشیهساز بوده است؛ از خشونت نهفته در "داستانهای عامهپسند" تا خشونت عیان و پر خون در فیلمهای متاخر او. عشق تارانتینو به باصطلاح وسترن اسپاگتی و سینمای کلاسیک هالیوود نیز از دیگر شاخصههای برجسته فیلمهای او محسوب میشود؛ بهویژه آخرین اثر این کارگردان آمریکایی که گویا به نیمه پنهان چهرههای هالیوود میپردازد و همین برخی حواشی جدید را ایجاد کرده است.
به گزارش ایرانآرت؛ یکی از انتقادهای وارد به "روزی روزگاری در هالیوود" از سوی دختر "بروس لی" وارد شده است. "شان لی" که خود بازیگر و مربی هنرهای رزمی است از چهره ترسیم شده در فیلم "روزی روزگاری هالیوود" به شدت انتقاد کرده و آن را آزاردهنده خواند.
رییس بنیاد "بروس لی" صحنههای رزمی پدرش بهویژه دربرابر "برد پیت" را کاریکاتورگونه دانست و اظهار کرد، بسیار ناراحت کننده است که شاهد باشیم مردم در سینما بنشینند و به یک استوره سینمای هنرهای رزمی بخندند.
"شان" افزود که پدرش در زمان زنده بودن سه برابر دیگران کار کرده است تا بتواند در برابر ستارههای هالیوودی دیده شود و نشان دادن او به عنوان یک شومن بسیار آزار دهنده است.
در همین حال ترسیم چهره "لی" به عنوان شخصیتی متکبر و خودبین که مدعی بود میتواند "محمدعلی کلی"، بوکسور استورهای را زمینگیر کند، بنابر ادعای برخی نزدیکان این استاد هنرهای رزمی و بازیگر سینما خیلی دور از ذهن است.
"دان اینوسانتو"، از شاگردان و حریف تمرینی "بروس لی" به نشریه "ورایتی" میگوید، لی برای "کلی" و دیگر قهرمانان بوکس احترام بسیار قائل بود و همیشه به شاگردان خود توصیه میکرد تا شکل بدن و حرکت پاهای "علی" را مدنظر قرار دهند.
وی افزود؛ لی هیچگاه درباره محمدعلی سخن گزافهای بر زبان نیاورده بود و همیشه به مسیری که این بوکسور قدم میگذاشت را میستود. در واقع او به بوکس گرایش یشتری داشت تا هنرهای رزمی به همین دلیل هم یکی از سه هنر رزمی که آموزش میداد "جت کن دو" بود. (جت کن دو یکی از هنرهای رزمی مدرن ابداعی بروس لی است که از تلفیق چند ورزش رزمی دیگر به وجود آمده است.)
"اینوسانتو" که در برنامههای تلویزیونی و نیز آخرین فیلم "لی" بازی با مرگ او را همراهی میکرد، اکنون 83 سال سن دارد و همچنان به آموزش هنرهای رزمی مشغول است. او معتقد است، آنچه در فیلم از بروس لی ترسیم شده است با واقعیت منطبق نیست و او هیج وقت برای خودنمایی حرکات رزمی انجام نداده است؛ آن چه در فیلم میبینیم بیشتر یک چهره کلیشهای هالیوودی از قهرمانان فیلمهای رزمی سینمایی است تا حقیقت وجودی بروس لی.
پیش از این نیز یکی از نویسندگان و منتقدان نشریه "گاردین" لغو نمایش فیلم "روزی روزگاری در هالیوود" را پیشنهاد داده بود؛ او مدعی شده که "تارانتینو" در فیلمهای خود خشونت علیه زنان را ترویج کرده است. این پیشنهاد مخالفان و موافقان بسیاری را در توییتر داشته که به بحثهای زیادی منجر شده است.
وی نوشته بود، در "سگدانی" نخستین اثر بلند تارانتینو، تنهای شخصیت زن فیلم، زنی است که تیر خورده و رو به مرگ است. در "داستانهای عامهپسند"، دومین فیلم او، شخصیتهای زن بیشتری وجود دارند اما میزان آزار و اذیت زنان هم بیشتر مشهود است؛ در یکی از صحنههای این فیلم به قلب شخصیت "اما ترومن" با خشونت آدرنالین تزریق میشود تا از مصرف بیش از حد مواد مخدر نجات پیدا کند. اگر چه در فیلمهای تارانتینو شاهد خشونت بسیار زیاد علیه مردان نیز هستیم.
در میان مخالفان این پیشنهاد نشریه سینمایی "نشنال ریویو" در پاسخ به گاردین نوشته است، در سگدانی همه شخصیتهای اصلی مورد خشونت قرار دارند و البته تمامی آنها مرد هستند؛ ظاهرا منظور نویسنده گاردین از عبارت "تنها شخصیت زن ..." این است که چرا در این فیلم تعداد زنان بیشتری مورد خشونت قرار نگرفتهاند. در مورد "اما ترومن" در داستانهای عامیانه؛ این که بگوییم آدرنالین را با خشونت به قلب او تزریق کردهاند تا او را از مصرف بیش از حد مواد نجات دهند مثل این میماند که بگوییم یک جراح قلب که قفسه سینه یک بیمار زن را میشکافد، علیه زنان خشونت بهخرج داده است.