کد خبر: 37906 A

توضیح داروغه‌زاده درباره فیلم‌های توقیفی/ درخواستی برای اکران "کاناپه" داده نشد

توضیح داروغه‌زاده درباره فیلم‌های توقیفی/ درخواستی برای اکران "کاناپه" داده نشد

معاون سابق نظارت سازمان سینمایی گفت: فیلم‌های توقیفی دیگر مسئله سینمای ایران نیستند و فضای مساعد برای ساخت فیلم‌های خوب و تاثیرگذار اجتماعی و انتقادی در سازمان سینمایی وجود دارد.

ایران آرت: ابراهیم داروغه‌زاده معاون سابق نظارت سازمان سینمایی که به تازگی این سمت را تحویل داد، در مصاحبه جدیدی درباره دوران دو ساله حضور خود در این پست گفته که فیلم‌های توقیفی دیگر مساله سینمای ایران نیستند. او همچنین از مخالفت تهیه کنندگان و کارگردانان سینما با حذف پروانه ساخت خبر داده است.

داروغه‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا درباره فیلم‌های توقیف شده‌ای که هنوز امکان نمایش ندارند، گفته است: "هر کدام از این فیلم‌ها داستان جداگانه خود را دارند، از اکران فیلم "رستاخیز" با نظر مخالف بعضی از مراجع عظام جلوگیری شد. درباره فیلم‌های "خیابان‌های آرام" آقای تبریزی یا "گزارش یک جشن" آقای حاتمی کیا واقعیت این است که در این دو سالی که من در معاونت نظارت و ارزشیابی بودم از سوی تهیه کننده اقدامی برای پیگیری نمایش آن‌ها صورت نگرفته است."

او به دو فیلم در محافل کیانوش عیاری هم اشاره کرده است: "درباره فیلم "خانه پدری" آقای عیاری که مجوز نمایش دارد فکر نمی‌کنم دیگر با رده بندی مشکلی برای اکران در سینماها داشته باشد و اگر جدی‌تر پیگیری شود مشکلی برای اکران ندارد اما فیلم "کاناپه" را ندیده‌ام یعنی نه من دیده‌ام، نه شورای پروانه نمایش و نه حتی شورای پروانه نمایش قبلی. فقط یادم هست مصاحبه‌ای از آقای عیاری خواندم که فیلم با مجوز آقایان جنتی و ایوبی تولید شده است. البته این را هم بگویم که هیچ وقت مراجعه‌ای برای دریافت پروانه نمایش این فیلم نشده است. به طور کلی به نظرم فیلم‌های توقیفی دیگر مسئله سینمای ایران نیستند و فضای مساعد برای ساخت فیلم‌های خوب و تاثیرگذار اجتماعی و انتقادی در سازمان سینمایی وجود دارد."

او در پاسخ به سوالی درباره دلایل حذف نشدن مرحله پروانه ساخت برای فیلم‌های سینمایی توضیح داده: "یک بخش از این مسئله برمی‌گردد به خود تهیه‌کننده‌ها که رغبتی به انجام این کار ندارند یعنی نظر بخش قابل توجهی از تهیه‌کننده‌ها و حتی کارگردان‌هایی که فیلم‌های اجتماعی و انتقادی می‌سازند طبق صحبت‌هایی که با آن‌ها داشتیم بر این بوده که گرفتن پروانه ساخت یک نوع تضمین ایجاد می‌کند تا بتوانند فیلم‌شان را نمایش دهند و اگر پروانه ساخت نباشد ممکن است ضمانت سرمایه‌گذاری هم به خطر بیفتد. البته نظر شخصی من این است که حذف شورای پروانه ساخت در نهایت به نفع سینما و فرهنگ و هنر کشور است."

معاون سابق نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی که همچنان دبیر جشنواره فیلم فجر است، درباره چالش‌های دو سال مدیریت خود به دو فیلم اشاره کرده: "اولین فیلمی که همان روزهای اول برای اکرانش دچار چالش شدم فیلم "پنج عصر" مهران مدیری بود و آخرین و سخت‌ترینش هم "آشغال‌های دوست داشتنی بود" که بخاطرش خیلی اذیت شدم."

 

کمال تبریزی کیانوش عیاری کاناپه فیلم رستاخیز ابراهیم داروغه زاده خیابان های آرام
ارسال نظر

آخرین اخبار

پربیننده ترین