کاشت درخت گیلاس عباس کیارستمی و سرو آزادی داود رشیدی
درخت گیلاسی به یاد عباس کیارستمی کاشته شد به این امید که گیلاسهایش سهم نسل بعد شود.
ایران آرت : مراسم روز درختکاری «باغ ملل» به همت ششمین جشنواره بینالمللی فیلم سبز در پارک پردیسان برگزار شد.
در ابتدای این مراسم مهدی توحیدپور دبیر اجرایی ششمین جشنواره بینالمللی فیلم سبز گفت: با تمام وجود ایستادهایم تا نگذاریم دنیای صنعت، محیط زیست را تخریب کند. کنارهم هستیم تا با زبان هنر که نیاز به ترجمه ندارد و برای همه قابل فهم است، محیط زیست را حفظ کنیم. در پنجمین دوره جشنواره فیلم سبز بعد از سکوتی ۱۱ ساله افتخاری نصیبمان شد تا این رویداد را از خواب زمستانی بیدار کنیم.
کاشت درخت گیلاس و سرو آزادی به یادعباس کیارستمی و داوود رشیدی
در ادامه این مراسم فرهادی توحیدی دبیر ششمین جشنواره بینالمللی فیلم سبز نیزگفت: امروز قرار است منوچهر شاهسواری درخت گیلاسی به یاد عباس کیارستمی بکارد و امیدوارم گیلاسهایش سهم ما نیز شود و همچنین احترام برومند نیز درخت سرو آزادی را به یاد داوود رشیدی خواهد کاشت.
وی افزود: درختان بویژه چنار که در ایران مقدس است، از دوران باستان پاس داشته میشدند. معلوم نیست این تقدس درختان چه ریشهای دارد؟ آیا به خاطر مدفون بودن امامزادگان زیر آن است؟ با وجود این درختان از دیر زمان نزد همه اقوام مقدس بوده و هستند.
وی با بیان اینکه درخت با ایمان مردمان در آمیخته است، گفت: عقل ابزاری متأسفانه امروزه جای ایمان را گرفته است. ماهها کوشش میشود گرمای زمین کاهش یابد. سطح جنگلها به ۲۵ درصد کاهش یافته است. امروز درخت میکاریم اما حافظ آن چه خواهد بود؟! عقل ابزارگرا یا ایمان؟!
تعهدی برای برآورده شدن توقعات محیط زیستی در خانه سینما
منوچهر شاهسواری مدیر عامل خانه سینما که در مراسم درختکاری «باغ ملل» حضور داشت، گفت: در جایی که انسان با طبیعت مواجه شد، طلب خود را بتدریج به طمع تبدیل کرد. متأسفم در جامعهای طمعکار نسبت به فضای زیستی خود بسر میبریم و میراث دیگران را نابود میکنیم. جلوههای بیرونی این طمعکاری در معماری شهر، در شیوههای زیستی و بهداشتی زندگی و تغذیه مردم نمود پیدا کرده است و این طمع به فطرت انسان بیربط است و به مدیریت طمعکار برمی گردد.
اقتصاد سبز هدف اصلی جشنواره فیلم سبز
معصومه ابتکار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست هم در مراسم درختکاری «باغ ملل» گفت: موضوع اقتصاد سبز و رشد همگام آن همزمان با اقتصاد جهانی را باید مد نظر جشنواره بینالمللی فیلم سبز قرار دارد. خوشبختانه برجام و توافقهای ایران با کشورهای دیگر، فضا را برای حضور در عرصه اقتصاد جهانی آسانتر کرده است. امروز نگاه تقابل محیط زیست با اقتصاد از بین رفته است و صحبت بر سر همگرایی این دو و اقتصاد سبز است. دو منحنی آلودگی و تخریب محیط زیست که با رشد اقتصاد همراه بود، اگر زمانی با آلودگی هوا توسط صنعت و آلودگی آب معنا میشد، امروز جدا کردن دو مؤلفه مخرب و ویرانگر جهان است. رشد اقتصادی، کارآفرینی و اشتغال، سرمایه گذاری، زیرساختها میتوانند با مهندسی سبز و درونیسازی هزینههای زیست محیطی باید همراه باشد.
ابتکار با بیان اینکه فرهنگ مؤلفه اصلی حفاظت از محیط زیست است، ادامه داد: یکی از اقدامات مهم دولت حمایت از اصحاب هنر و فرهنگ در حوزه محیط زیست و بسط آموزشهای محیط زیستی است و یکی از ابعاد ویژه هنر، سینماست.برگزاری جشنواره فیلم سبز کار بسیار دشواری بود و باید از آقای فرهاد توحیدی و همکارانی که به این جشنواره دل سپردهاند، تشکر کنم.