دلیل محبوبیت فردین از نظر محمدعلی کشاورز
محمدعلی کشاورز به تمجید از مرحوم فردین، علی حاتمی و علی نصیریان پرداخت.
ایران آرت: محمدعلی کشاورز، بازیگر باسابقه سینما و تلویزیون امروز ۸۸ ساله شد. مریم ناظران در روزنامه هنرمند گفتوگویی با این هنرمند پیشکسوت انجام داده است که در ادامه بخشهایی از آن را خواهید خواند.
** یکی از علل اینکه تلویزیون مثل سابق نیست و مردم از آن فاصله گرفتهاند را میتوانم دور شدن از اصل و ریشه خودمان معرفی کنم. اگر فیلمهایی که میسازند خوب باشند، سناریو خوب داشته باشند، همه جذب تلویزیون میشوند. مردم ما قدرشناس هستند و هنرمندان خوب را میشناسند، پس با ساخت برنامههای خوب، نگذاریم آنها از تلویزیون ملی فاصله بگیرند و به سمت رسانههای بیگانه بروند.
** کارگردانان نجیب و شریف کم کار شدهاند و همین باعث شده تا کسانی که دلسوز مردم نیستند و به اصالتها توجهی ندارند، وارد این عرصه بشوند. نسل هنرمندان نجیبمان کم شده است. تنها چیزی که هنر میآفریند طرز فکر و نوع عمل است. طرز عمل و فکر خوب باعث شد تا بازیگران قدیمی مانند فردین که دارای تمامی حسنها بود، مردم دوستش داشته باشند و بعد از فوتش، چنان تشییع جنازه باشکوهی برایش به راه بیندازند و همه دوستداران هنر در آن شرکت کردند. به قولی: بازی تمام شد، همه رفتند جز سکوت بازیگری نماند و تماشاگری نماند.
** به خاطر اینکه در نزدیکی محله ارمنیها قرار داشتیم و آنها هم در کار تئاتر و نمایش بودند، مجذوب این رشته شدم. در مدارس با آنها تئاتر کار میکردم و روز به روز به این حرفه علاقمندتر شدم. تشویقهای پدرم در این مورد بیتاثیر نبود. وقتی کوچک بودم، همیشه پدرم در مورد هنر با من حرف میزد.
** نمیتوانم بگویم کدام نقش را بیشتر از همه دوست داشتم. اما مردم مرا با نقش پدر سالار میشناسند و هنوز هم مرا با این نام صدا میزنند.
** علی حاتمی و اکبر خواجویی که خدا رحمتشان کند دو تا از بهترین کارگردانها بودند، چون نجابت هنری داشتند. داشتن نجابت هنری برای یک هنرمند ضروری است. نجابت هنری یک هنرمند با عامه مردم فرق دارد. این دو عزیز با تلاش و کوشش برای مردم سرزمینشان کار کردند و تمام سریالهایی که ساختند، ماندگار شد و همیشه در اوج بودند.
** علی نصیریان بهترین هستند و ارادت خاصی به ایشان دارم. کسی مانند او نیست. صاحب همه چیز است، انسانیت، شرافت، ادب بازیگری و کارگردانی او زبانزد است. بسیار خانواده دوست است. واقعا باید برای جوانان الگو باشد. اولین باری که پی اس روی صحنه تئاتر پاریش رفت، پی اسی بود که علی نصیریان با عنوان «سرگشته» نوشته و کارگردانی کرد. آن اجرا اولین و آخرین اجرای یک ایرانی در پاریس بود و کس دیگری نتوانست چنین کاری را در این کشور روی صحنه ببرد. نصیریان واقعا یک سمبل است. موسیقی اصیل ایرانی را خوب میشناسد و گوشش با آن آشنا است. درست است که سازی نمیزند اما صدای بسیار خوبی دارد.
** خیلیها تلفنی جویای احوالم میشوند. آقای نصیریان با وجود مشغله فراوان همیشه جویای احوالم هستند و تلفنی با هم حرف میزنیم. بنده خدا عزتالله انتظامی خانهنشین شده و با او در ارتباط تلفنی هستم. مرحوم رشیدی هم همیشه تماس میگرفتند. این روزها همسر مرحوم رشیدی گهگاهی جویای احوالم میشوند. در کل از کسی انتظار ندارم، هر کسی به اندازه خودش گرفتاری دارد.
** جدیدا کتابی به نام «زنان در شاهنامه» را که یک فرنگی نوشته و به زبان فارسی ترجمه شده، مطالعه کردم. توصیه میکنم حتما این کتاب را بخوانید و ببینید فردوسی در آن عصر چه توجه ویژهای به بانوان داشته است.
امپراطورسینما.ایران.وسلطاقلبها.فقط.وفقطفردین......فردین.......فردین