افشین هاشمی به "خاله قورباغه" پیوست
تهیهکننده فیلم سینمایی «خاله قورباغه» با اشاره به حضور و مشورتهای مسعود کرامتی در ساخت این فیلم گفت: این اثر در عمل توسط افشین هاشمی کارگردانی شده و فکر میکنم با این اتفاق چهره جدید به سینمای عروسکی ایران معرفی شده است.
ایران آرت: فرشته طائرپور با توجه به پایان مرحله دوبله و آغاز صداگذاری فیلم سینمایی «خاله قورباغه» درباره اینکه چرا افشین هاشمی به جای مسعود کرامتی کارگردانیِ «خاله قورباغه» را بر عهده گرفت، بیان کرد: افشین هاشمی از همان مراحل پیش تولید و تکمیل فیلمنامه به پروژه پیوسته بود. در ابتدا به پیشنهاد من و تایید مسعود کرامتی در بازنویسی نهایی فیلمنامه بهعنوان مشاور از او دعوت به کار کردم.
وی اظهار کرد: فیلمنامه به نظر خودم کمی بیش از حد زنانه و دخترانه شده بود و با توجه به گوناگونی شخصیتهای پسربچه فیلم، احساس میکردم که به همکاری نویسندهای آشنا با عوالم پسربچه ها نیاز دارم. نویسندهای که هم در نگارش متون مسجع و ریتمیک تجربههای خوبی داشته باشد و بافت اصلی سناریو را به دوگانگی مبتلا نکند، هم با طنز و سادهنویسی و موسیقی و کارهای موزیکال بیگانه نباشد.
نویسنده این فیلم افزود: بین همه کسانی که نامشان به ذهنم رسید، افشین هاشمی امتیازهای بیشتری داشت. مطلب را با مسعود کرامتی مطرح کردم و تایید صد درصدی کرامتی، مرا با اطمینان بیشتری به دعوت از افشین هاشمی ترغیب کرد. افشین هاشمی به تیم تالیفی پروژه پیوست و با توجه به طولانی شدن ایام پیش تولید، به مرور در طراحی کلیپ ها و کارگردانی کار هم مشارکت پیدا کرد.
وی ادامه داد: افشین هاشمی حُسن بزرگی که دارد، دانش و ذوقش در دکوپاژ خلاقانه فیلمهایی است که ذاتا استعداد کمتحرکی و کندی دارند و با محدودیتهایی در فضا یا عملکرد بازیگر ساخته میشوند. از آنجایی که «خاله قورباغه» هم تماما در دکورهایی متکی به پرده کروماکی برای جلوههای بصری و محدودیتهای حرکتی در عروسک ها فیلمبرداری میشد، خیلی مهم بود که فیلم از یک دکوپاژ ساختارشکن در کارهای عروسکی برخوردار شود و میزانسنهای یک فیلم سینمایی رئال را در پلانهای کوتاه و متنوع داشته باشد و در نهایت تبدیل به یک کار تلویزیونی نشود که در آن عروسکها فقط از زاویههای محدودی دیده میشوند و درجا تکان میخورند.
«طائرپور» با اشاره به اینکه دوره فیلمبرداری چهارماهه «خاله قورباغه» با مشورت و مشارکت مسعود کرامتی و خلاقیتهای روزافزون افشین هاشمی طی شد، به ایسنا گفت: مرحله تدوین نیز همزمان با همین ترکیب توسط سپیده عبدالوهاب و دستیارش ندا محسنی جلو رفت. مسعود کرامتی در همین فواصل بخاطر بازی در چند فیلم و سریال و تئاتر، با اطمینان خاطر، امور کارگردانی را به افشین هاشمی واگذار کرد و سپس طی نامهای جهت رعایت حقوق هنری افشین هاشمی بهعنوان کارگردان، که به مرور بار اصلی کار را بر دوش گرفته بود، پیشنهاد کرد که پروانه ساخت تمدیدی فیلم بنام افشین هاشمی صادر شود.
این تهیهکننده سینما خاطرنشان کرد: «خاله قورباغه» هرگز از حضور و مشورتهای مسعود کرامتی محروم نشد، با آنکه در عمل توسط افشین هاشمی کارگردانی شد؛ اتفاقی که فکر میکنم با آن چهرهای جدید، مسلط و موفق به سینمای عروسکی ایران معرفی شده است.
او افزود: همچنین ترانههایی که قبلا با صداهای ماکت ضبط شده بودند تا بر اساس آنها کلیپهای فیلم ساخته شوند را با صدای دوبلورهای هر شخصیت ضبط کرده و به صداگذار فیلم (بهمن اردلان) تحویل دهد. به موازات امور دوبله و صداگذاری، مراحل جلوههای بصری فیلم نیز توسط دکتر امیررضا معتمدی و تیمش در سه بخش در حال انجام است؛ حذف میلههایی که برای حرکت دست و پای عروسکها در کلیه نماهای فیلم دیده میشوند، ساختن مناظری که بجای پرده کروماکی در فیلم قرار می گیرند و انجام برخی ایده های مربوط به ایجاد میمیک در صورت عروسکها.
او اضافه کرد: دوما برخلاف تمام شایعاتی که تاکنون دشمنان دانا و دوستان نادان درباره بودجههای حمایتی تولید «خاله قورباغه» انتشار دادهاند، این پروژه سینمایی که حدود سه سال زمان و بیش از سه میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان صرف تولید آن شده و بیآنکه بانکی یا اسپانسری به حمایتش آمده باشند، تاکنون صرفا از یک وام حدودا ۱۵ درصدی سینمایی در بنیاد فارابی استفاده کرده، خیلی بنیه صبوری تا تابستان سال بعد را ندارد و طبیعی است که به محض آماده شدن برای اکران عمومی آن، در چارچوب ضوابط شورای صنفی نمایش اقدام کنم.