پویا آریان پور، مریم مجد، گالری دستان
ببینید: پروژه پویا آریان پور در کارخانه قند کهریزک با کیوریتوری مریم مجد
استقبال هنرمندان و هنردوستان از پروژه بر باد رفته پویا آریان پور در کارخانه قند کهریزک شایان توجه بوده است. این اتفاق متفاوت هنری را از نگاه دوربین عارفه حدادی ببینید:
ایران آرت: «استودیو پویا آریانپور» با همکاری «پروژههای هنری مریم مجد» و «گالری دستان» نمایش «بر باد رفته» از پویا آریانپور را با کیوریتوری مریم مجد در کارخانهی قند کهریزک برپا کرده اند.
«بر باد رفته» یک پروژهی بزرگ چیدمان از پویا آریانپور است که در سال ۱۳۹۶ به جریان افتاد و اکنون پس از حدود پنج سال به نمایش در آمده است.
مکان این نمایش کارخانهی قند کهریزک است که نخستین کارخانهی قند ایران و خاورمیانه، و از کهنترین آثار معماری صنعتی ایران به شمار میآید. این مکان از ابتدا، جزئی جدانشدنی از پروژه بوده و در الهامات اولیه و رویکرد مفهومی آن نقشی مهم و عمیق ایفا کرده است.
به گفتهی مریم مجد، کیوریتور نمایش، «بربادرفته شامل سه بخش است که در کنار هم تجربهای یگانه را شکل میدهد: «آویخته در باد»، «شیء به جا مانده»، و گزیدهای از طراحیها و منابع الهام پویا آریانپور که نمایانگر مسیر ذهنی او هستند.
این مجموعه از نظر دیداری و مفهومی بر چیزی دلالت دارد که در فضا از بین رفته است. موج زیبا، اما ازدسترفتهی شیئی معلق که ارجاعی مستقیم به ما و زندگیمان دارد (آویخته در باد) در کنار امری مادی که ماهیت نزاع در خود دارد (شیء بهجامانده) ارجاعی زیباشناختی به موقعیت ناکامل، دوگانه و درعینحال، ناپایدار کسانی است که در این جغرافیا در برههی مشخصی از تاریخ زیسته و چکیدهی تمام وقفههای تاریخی را در هستیشان تجربه کردهاند.»
«بربادرفته» با مطالعات پویا آریانپور روی پرچمها آغاز شد، بهخصوص پرچمهای تیرهرنگی که در مراسم مذهبی و مراسم بزرگداشت استفاده میشوند. او از وجوه مختلف این پرچمها در کار خود الهام گرفته است: حضور پررنگ آنها در فضای شهری، قرارگیریشان بر تیرهای بلند، و البته حرکتی که در اثر وزش باد در آنها به وجود میآید...
"بربادرفته" پویا آریانپور سه روز در هفته به تماشاست و ۲۰ خرداد ۱۴۰۱ به کار خود پایان می دهد.
پنجشنبهها: ۱۶-۲۰ ، جمعهها: ۱۱-۲۰ و شنبهها ۱۶-۲۰ ساعات بازدید بود و این نمایش روز شنبه ۱۴ خرداد تعطیل خواهد بود.
این پروژه متفاوت هنری به نشانی تهران، کهریزک، جاده قدیم تهران قم، بعد از مترو کهریزک، حد فاصل خیابان کشاورز و خیابان شهدای مخابرات، کارخانه تاریخی قند کهریزک به تماشاست.