واکنش اهالی هنر به انتشار برنامههای وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد
وزیر پیشنهادی برنامهای 79 صفحهای را منتشر کرده که شامل بخشهای مختلفی است و توصیف او از "وضع موجود" حوزههای تجسمی، سینما، موسیقی، تئاتر و... با واکنشهایی همراه شده است.
ایران آرت: سجاد مالمیر: انتشار برنامههای محمدمهدی اسماعیلی، وزیر پیشنهادی ابراهیم رئیسی برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با واکنشهایی از سوی هنرمندان و اهالی هنر مواجه شده است.
وزیر پیشنهادی برنامهای 79 صفحهای را منتشر کرده که شامل بخشهای مختلفی است و توصیف او از "وضع موجود" حوزههای تجسمی، سینما، موسیقی، تئاتر و... با واکنشهایی همراه شده است.
لیلی گلستان، مترجم و مدیر گالری گلستان نوشته: دوستان عزیز، این آقا قرار است وزیر ارشاد ما بشود یا نشود . فرقی نمی کند. به هرحال به مجلس پیشنهاد شده و مجلس باید تصمیم بگیرد. برنامه پیشنهادی را فرستاده و همه در این دو روز خواندهایم. فرازهایی از افاضات کلام ایشان را در مورد هنرهای تجسمی برای روشن شدن اذهان عمومی در اینجا بازگو می کنم و هیچ اظهار نظر هم نمی کنم چون واقعا در حد و اندازه ی من نیست.
- رها سازی و عدم نظارت بر عملکرد گالری ها!
- گالری ها پاتوق ضد انقلاباند.
- اعطای فرصت به هنرمندان ضد انقلاب و سلب فرصت از هنرمندان انقلابی.
- چهره سازی از هنرمندان جبهه ی مخالف انقلاب.
و .....
همانطور که گفتم بنا را بر سکوت می گذارم چون واقعا در حد و اندازه ی من نیست به این افاضات پاسخ دادن .
ممنونم از توجهتان .همین و والسلام
ونامه نه تمام......"
رضا کیانیان، بازیگر پیشکسوت سینما نیز بندهایی از وضع موجود در برنامه منتشر شده از سوی وزیر پیشنهادی را منتشر کرده است. کیانیان نوشته:"
وزیر پشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی معتقد است:
* خانه سینما وجاهت قانونی ندارد، فیلمها ضدارزش و غیراخلاقیاند*
طبق برنامهای که او منتشر کرده وضعیت موجود سینما به این شرح است:
= عدم برنامهریزی صحیح برای مخاطب سازی و توجه به علاقه مخاطبان
= وجود مفاسد در سیستم توزیع در سینما و خارج از سینما
= کمبود سالنهای سینما با توجه به پراکندگی جنس و جمعیت،
= عدم برنامهریزی صحیح برای اکران فیلم در خارج از کشور،
= بدسلیقگی در شورای پروانه ساخت و شورای پروانه نمایش،
= تولید فیلمهای ضدارزش، غیر انقلابی و غیراخلاقی با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد،
= عدم اتخاذ موضع شفاف و برخورد در برابر فعالیت محکومین امنیتی و چهرههای سینمایی همسو با اهداف دشمنان
= اثرگذاری زیاد جشنوارههای خارجی بر تولیدات سینمایی داخلی
= اعطای کمکهای مالی به تولیدات سینمایی ناهمسو با انقلاب اسلامی
= اعطای کمکهای مالی به خانه سینما که فاقد وجاهت قانونی بوده و معدل فعالیتهای آن در جبهه فرهنگی معارض انقلاب اسلامی دیده میشود،
= عدم نظارت و رهاسازی ارائه کنندگان فیلم و سریالهای خارجی (VOD)،
= عدم برخورد با رفتارهای ساختارشکنانه برخی مدیران،
= وجود سرمایهگذاری مشکوک در تولیدات سینمایی،
= کارگردان محوری در تولیدات سینمایی،
= عدم بازپرداخت وام و تسهیلات اعطایی به تولید کنندگان سینمایی،
= وابستگی مالی سینمای کشور به وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی
= وجود نگاههای سیاسی و بعضاً مخالف آرمانهای انقلاب در جشنواره فجر.
= در سال ۱۳۹۷، از ۷۷ فیلم رصد و تحلیل شده، ۵۹ فیلم مروج سبک زندگی غیر اسلامی ایرانی و تخریب کننده انقلاب اسلامی، ۶۱ فیلم ارائه کننده تصویر مثبت از زن بیحیاء، ۵۰ فیلم سیاهنما و ناامیدکننده، ۶۰ فیلم مربی ۶۰ فیلم مروج وادادگی و تحقیر ملی، ۵۵ فیلم القا کننده واگرایی دینی و ملی و قانونگریزی و نمایش ناکارآمدی نهادها بودهاند."
انجمن صنفی کارگردانان تئاتر ایران نیز در نامهای خطاب به وزیر پیشنهادی نوشته است: برنامه پیشنهادی شما برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در کمال تاسف نشان از ناآگاهی و بی اطلاعی محض جنابعالی و مشاوران شما از حوزه هنرهای نمایشی دارد. این میزان نگاه مذموم توام با سیاهنمایی از آثار اجراشده بر صحنههای تئاتر، و پروندهسازی برای این آثار، با تهمتهایی نظیر "تخریب انقلاب و ترویج سکولاریسم"، "القای ناامیدی"، "قانون گریزی و ناکارآمدی نهادها"، "ترویجکننده سبک زندگی غیر اسلامی-ایرانی" و "القائاتی از این دست، بدون ذکر حتی یک نمونه هم تأسف برانگیز است و هم حیرتآور.
همایون اسعدیان، کارگردان و فیلمنامهنویس نیز با انتشار تصویری از محمدمهدی اسماعیلی نوشته است: "آقای اسماعیلی،برنامه پیشنهادی شما را خواندم،کمی دیر آمدید،همفکرانتان در این سالها آنقدر ما را خندانده اند که نه دیگر حوصله خندیدن به این شوخی های بی مزه شما را داریم نه اشکی برای ریختن به حال خودمان...راستی خبر دارید دوستانتان وارد کابل شدند...؟؟؟اینجا ایران است..."
معصومه مظفری، نقاش فیگوراتیو و رئیس سابق انجمن نقاشان ایران نیز در رابطه با برنامههای وزیر پیشنهادی نوشته است: باز کسی بر مسندی تکیه خواهد زد که هیچ، هیچ درک و دانشی از مسائل حوزه وزارتش ندارد.