قصه فرش من به روایت ۳۵ کودک در کاخ موزه نیاوران/ زهرا فرمانی : بیش از ۱۰۰۰ اثر در موزه مجازی هنر کودک به نمایش است
این روزها تالار آبی کاخ موزه نیاوران میزبان نمایشگاه نقاشی و مجسمه « قصه فرش من » است که ۳۵ کودک هفت تا ۱۲ ساله با الهام از نقوش میراثی فرش های ایرانی خلق کرده اند.
ایران آرت : آزاده جعفریان : زهرا فرمانی، مدیر آموزشگاه آزاد هنرهای تجسمی بادبادک، برگزار کننده این رویداد می گوید این چهاردهمین نمایشگاه تخصصی ما برای ارائه اثار کودکان در موزهها و مراکز هنری معتبر است.
او افزود: از سال ۱۳۸۶ ایده «هنرکده کودک بادبادک » را بنیانگذاری کرده ایم که در امتداد آن دبستان پسرانهی و دبستان دخترانه را با همین رویکرد هنری تاسیس کردیم و خبر خوب این است که تاسیس موزه بینالمللی مجازی هنر کودک، کتابخانه و کارگاه های حسی-لمسی از تازه ترین دستاوردهای ما به شمار می آید. ایده موزه مجازی هنر کودک سالها پیش در ذهن ما بود تا این که در سال ۹۵ با یاری حسین فرمانی و فریده فرمانی این ایده به عمل انجامید و امروز گروه بزرگی از مربیان، استادان و متخصصین هنر کودک با این موزه همکاری میکنند.
فرمانی گفت: اکنون آثار موجود در موزه مجازی هنر کودک به بیش از هزار اثر رسیده است، و امیدواریم به زودی نسخه انگلیسی این موزه نیز در دسترس قرار گیرد.
او خاطر نشان کرد : موزه مجازی هنر کودک فرصتی است برای هر کودک در هر جای دنیا تا بتواند صفحهی اختصاصی برای خود داشته باشد. علاوه بر این موزه در بخش پژوهش به معرفی کتاب ، مقاله و پایان نامههایی در ارتباط با هنر کودک میپردازد. بزرگداشت و قدردانی از پیشکسوتان آموزش هنر به کودکان ،
مصاحبه با استادان و متخصصین بخش های دیگری در این موزه جذاب کودکانه است. اکنون هم آموزش تکنیکهای مختلف هنری به کودکان ، نمایشگاههای مجازی و اخبار مربوط در وب سایت موزه در دسترس همه است.
الهام خسروی، مربی هنر کودک مجموعه بادبادک که کیوریتوری نمایشگاه قصه فرش من را به عهده دارد در این باره گفت: این نمایشگاه حاصل تلاش دو ساله کودکان هفت تا ۱۲ سال است که باز آفرینی نقوش فرش به مثابه تجربه خوانش کودکان از میراثی ملموس است.
او گفت: شکل گیری این پروژه از بازدید بچه ها از نمایشگاه آقای پرویز تناولی در موزه هنرهای معاصر تهران آغاز شد. بچه ها با نقوش شیر در فرهنگ و هنر ایرانی به خصوص در قالی های بختیاری ها و قشقایی ها آشنا شدند که هر کدام در هنگام بافته شدن قصه و داستان هایی از اقلیم آن منطقه دارد. در حین پروژه چندین کتاب از آقای تناولی را باهم دیدیم که یکی از آن کتاب ها توجه بچه ها را به خودش جلب کرد که قالیچه های شیری استان فارس بود. این کتاب به هنر اصیل بافندگی عشایری و سنت های زیبایی شناسانه و ارزش های فرهنگی ملی توجه دارد.
خسروی خاطر نشان کرد: در ادامه کتاب گبه پلاس (سلمان گورکی) با کودکان مرور شد و در حین تکمیل پروژه نمایشگاهی با عنوان رد پای اسب در هنر صناعی ایران ، مجموعهای نفیس از قالی های تصویری از آقای علی گلشن در گالری جاوید نیز دیده شد که فرش هایی از هنر دستان زنان و مردان سیستان و بلوچستان ، بختیاری ، قشقایی ، ترکمن.....بودند.
او گفت: پس از این دوره مطالعاتی میدانی، هر کدام از بچه ها فرش های خودشان را انتخاب کردند و به تصویر کشیدند و هر کدام داستانی از نقوش فرش خودشان را روایت کردند که در کاخ موزه نیاوران به تماشا درآمده اند.
گفتنی ست علاقه مندان به دیدار از موزه مجازی هنر کودک می توانند آن را در Www.ir.childrenartsmuseum.com
ملاحظه و کودکان علاقمندان می توانند آثار خود را به آدرس زیر ارسال کنند:
Childrenartsmuseum@gmail.com
نمایشگاه قصه فرش من تا یکشنبه ۲۴ اسفند در تالار آبی کاخ موزه نیاوران دایر است.