هشتمین دوره سمپوزیوم مجسمهسازی تهران در برج میلاد
نظر جالب هنرمند آلمانی درباره سمپوزیوم مجسمهسازی تهران
این روزها در برج میلاد به بهانه برگزاری هشتمین سمپوزیوم بینالمللی مجسمهسازی تهران 19 مجسمهساز و 10 دانشجوی مجسمهسازی مشغول ساخت آثاری برای فضای شهری هستند...
ایران آرت: در هشتمین دوره سمپوزیوم مجسمهسازی تهران که مانند 4 دوره پیش از این، متریال سنگ برای ساخت مجسمه انتخاب شده، هنرمندانی از سراسر دنیا گردهم آمدند تا بتواند علاوه بر تولید آثاری قابل توجه برای فضای شهری، در جهت تقویت و آموزش مجسمه سازان ایرانی آثاری با متریال سنگ خلق کنند.
هنرمند آلمانی حاضر در هشتمین سمپوزیوم بینالمللی مجسمهسازی تهران گفت: با اینکه سمپوزیوم تهران هشتمین دوره خود را میگذراند اما واقعا همه چیز فوقالعاده است تا جایی که من تنها یک سمپوزیوم نظیر تهران را در ایالات متحده دیدم البته حتی آنجا نیز ابزارهای هنرمندان دست دوم بود در حالی که اینجا همه چیز نو و بسیار تمیز است، ضمن اینکه در تهران مسائل و اصول ایمنی بسیار خوب رعایت میشود.
کلائوس هونزیکر، مجسمهساز آلمانی که پیش از این حضور در 13 سمپوزیوم جهانی را تجربه کرده، درباره حضور در ایران میگوید: با اینکه سمپوزیوم تهران هشتمین دوره خود را میگذراند اما واقعا همه چیز فوقالعاده است تا جایی که من تنها یک سمپوزیوم نظیر تهران را در ایالات متحده دیدم البته حتی آنجا نیز ابزارهای هنرمندان دست دوم بود در حالی که اینجا همه چیز نو و بسیار تمیز است، ضمن اینکه در تهران مسائل و اصول ایمنی بسیار خوب رعایت میشود.
کلائوس هونزیکر، هنرمند آلمانی درباره اثر اجرایی خود در هشتمین سمپوزیوم بینالمللی مجسمهسازی تهران گفت: اثر "همچون پرنده رها شود" دارای یک مفهوم کلی است که از دو بخش تشکیل شده است. در این اثر یک بخش کار استاتیک است که مفهوم پایداری دارد. در واقع مفهوم نخست کار من طرح سوال است، اما مفهوم دوم مربوط به برداشت مخاطب از اثر است که میتواند بسیار متفاوت باشد. البته من از ایدهها و برداشتهای مختلف کاملا استقبال و با آن موافقت میکنم.
هونزیکر در خصوص فرم اجرایی اثر خود اظهار کرد: "همچون پرنده رها شود" اثری است که در آن سعی کردهام شکلی شبیه به بال پرنده را ترسیم کنم، لذا خطوطی را در آن تعبیه کردهام تا مفهوم میلههای زندان را برای پرنده تداعی کند.
ماکت اثر کلائوس هونزیکر که در هشتمین سمپوزیوم بینالمللی مجسمهسازی تهران مشغول ساخت آن است
اما آنا ماریا نگارا، مجسمهساز دیگر حاضر در این سمپوزیوم ایده حضور دانشجویان در این رویداد را فوقالعاده خواند و گفت: معتقدم که حضور دانشجویان در کنار هنرمندان حرفهای بسیار خوب است، زیرا سبب میشود که این گروه تجربه و دانش لازم را به دست آورند.
نگارا درباره فرمهای اجرای اثرش در هشتمین سمپوزیوم بینالمللی مجسمهسازی تهران اظهار کرد: شکل ظاهری این اثر نظیر یک گل است که در دل آن خورشید میتابد. در واقع مد نظرم این است که اثر در نقطهای قرار گیرد که خورشید از پشت آن بتواند تابش داشته باشد زیرا نوری که از دل این اثر به بیرون میتابد در ارائه مفهوم آن موثر است.
ماکت اثر آنا ماریا نگارا که در هشتمین سمپوزیوم بینالمللی مجسمهسازی تهران مشغول ساخت آن است
وی افزود: آنچه مدنظرم است، شکوفایی نور خورشید از درون این گردونه است، زیرا قصد دارم با این روند شکوفایی بشری را به تصویر بکشم. در حقیقت با خورشید در این اثر نوعی منشور در دل آن ایجاد میشود که شکوفایی و تحول بشری را یادآوری میکند.
این هنرمند رومانیایی هشتمین سمپوزیوم بینالمللی مجسمهسازی تهران را یکی از بهترین رویدادها در سطح دنیا دانست و گفت: من سمپوزیوم تهران را، صادقانه یکی از بهترینها در سطح دنیا میدانم زیرا مدیریت آن بسیار عالی است.
وی فضای سمپوزیوم تهران را دوستانه خواند و بیان کرد: تا این لحظه فضای دوستانه خوبی بر سمپوزیوم حاکم است و همه چیز برای من عالی بوده است. به همین خاطر فکر میکنم که آثار بسیار خوبی را در انتهای این رویداد شاهد باشیم.