کد خبر: 1640 A

زاویه نگاه شش پیشگام مدرنیسم ایرانی به طبیعت/منظره سرایی در نگارخانه ماه مهر

زاویه نگاه شش پیشگام مدرنیسم ایرانی به طبیعت/منظره سرایی در نگارخانه ماه مهر

نگارخانه و موسسه فرهنگی آموزشی ماه مهر که در تربیت نسل نوین هنر ایران، نقش تعیین کننده ای دارد با برپایی نمایشگاه "منظره سرایی" نگاهها را به خود جلب کرده است.

ایران آرت : نمایشگاه "منظره سرایی" نقاشی نوگرای ایران با ارائه آثار شش هنرمندان مدرنیست ایران در نگارخانه ماه مهر به تماشاست. 

در این نمایشگاه چهار اثر از سهراب سپهری، سه اثر از ابوالقاسم سعیدی، دو اثر از بهجت صدر، دو اثر از ناصر عصار، دو اثر از حسین کاظمی و یک اثر از منوچهر یکتایی به نمایش درآمده که در همه آنها طبیعت و مناظر طبیعی به عنوان عنصر اصلی اثر مورد توجه است. 

پیداست زاویه نگاه این نمایشگاه غیر از نمایش هم زمان آثار شش چهره برجسته هنر مدرنیستی ایران، امکان دقت و پژوهش در جهان بینی و حتی فرم کار این هنرمندان است؛ فرصت تحلیل و واکاوی که می تواند به نسل امروز، زوایای دیده نشده یکی از قدرتمند ترین جریان های هنری در یک سده اخیر کشورمان را نشان دهد. 

 نوع برخورد هر هنرمند  با دنیای پیرامونش، تکنیک خاص او و البته نگرشش یه زندگی کم ترین دستاوردهای چنین نمایشگاهی محسوب می شود. 

گردشی کوتاه در همین نمایشگاه نشان می دهد:

سپهری، آگاهانه در پی به تصویر کشیدن زیبایی هاست، گویی در دنیایی که او می بیند زشتی هیچ جایگاهی ندارد. 

سهراب به صورت هدفمندی در آثارش به دنبال تصویری کردن نظم، انسجام و زیبایی طبیعت است که به عنوان یک قدرت محض در جهان پیرامونی حاضر است. 

دیدگاه منوچهر یکتایی در خلق تصاویری که رنگ و بویی از اکسپرسیونیسم انتزاعی را در خود گنجانده به نوعی با زیبایی و روزمرگی زندگی ترکیب شده که به راحتی می‌توان گفت او نه تنها زیبایی را منهدم معرفی نمی‌کند بلکه زیبایی فرم را صیقل داده و برای مخاطبش نمایان می‌کند. 

در آثار بهجت صدر نور و سایه جلوگری می کنند، تنه درخت جانمایه اصلی نماد‌پردازی او بیانگر دگردیسی طبیعت به‌وسیله صنعت است. او با ایجاد شکل‌ها و رنگ‌ها، و مرتب‌کردن‌شان، نشان می‌دهد که چه‌طور بی‌نظمی و اتفاق می‌تواند چیزی قابل‌ پیش‌بینی را به رخدادی شگفت‌انگیز تبدیل کند. 

ابوالقاسم سعیدی هم درخت را عنصر اصلی طبیعت گرایی می بیند؛ نگرش انتزاعی سعیدی به درختان که برگرفته از دیدگاه‌های هنری غرب است در یک تقابل متجانس با مفاهیم و نوع کاربرد رنگ‌ها که بیشتر در آثار نگارگری ایران مشاهده می‌شود نگاهی شخصی را به وجود می‌آورد.

حسین کاظمی سطوح ساده و متضادی در آثارش به نمایش در می‌آورد که در عین سادگی به شدت انتزاعی اند. انتزاعی که در دل خود می‌خواهد هویتی نهفته در پدیده‌ها را برجسته کند. او در نوع نگرش خود به پدیده‌ها تمایل فراوانی به سمت چیدمان گستره رنگ‌ها نشان می‌دهد.

ناصر عصار نیز در نقاشی‌های خود برای بیان حس آمیزش با جهان طبیعی و تلقی‌اش از فضا و جو اطراف به سراغ روش بیانی می‌رود که رنگ‌ها در آن درخشان و زنده‌اند. این درخشندگی به گونه‌ای است که عواطف مخاطب را بر می‌انگیزد و مخاطب را به گردش در فضای درونی هر اثر مجاب می‌کند. 

 نمایشگاه منظره سرایی تا 20 اسفندماه در گالری ماه مهر برپاست و علاقمندان می‌توانند همه روزه از ساعت 14 تا 20 و روزهای جمعه از 16 تا 20 به این گالری واقع در خیابان آفریقا، کوچه نیلوفر، پلاک 7 مراجعه کنند.

 

 

 

سهراب سپهری منوچهر یکتایی بهجت صدر ابوالقاسم سعیدی نگارخانه ماه مهر
ارسال نظر

آخرین اخبار

پربیننده ترین