ماجرای فیلم جنجالی داخل ماشین از دختر و پسری در مشهد
ایرانآرت: روزنامه هفت صبح، طی گزارشی، به انتشار فیلمی جنجالی از مشهد، واکنش نشان داده است. این گزارش را می خوانید:
فیلم در فضای مجازی منتشر شده بود. قطعهای از یک گزارش خبری تلویزیونی از مشهد. طرح پیشگیری از تصادف. آنطور که در فیلم مشخص است یکی از بخشهای این طرح مسئله بدحجابی در اتومبیل است. در قطعه فیلمی که مشخص است از یک برنامه رسمی تلویزیون خراسان انتخاب شده یک سرهنگ پلیس رانندهای را پیاده کرده و در مورد حجاب خانم همراه او تذکر میدهد و از آن به عنوان بدحجابی شدید یاد میکند و به شکل مستقیم حتی گله میکند که این خانم حتی بعد از این تذکر هنوز حجابش را درست نکرده است.
او در ادامه اعلام میکند که اتومبیل توقیف میشود. سپس در ادامه فیلم اعلام میشود که دو سرنشین نسبتی با هم ندارند.
سپس تصاویری از یک چهره دیگر که احتمالا یک مقام قضایی است که او هم بر پرسش درباره نسبت سرنشینان خودروها تاکید میکند و در دیالوگ با خبرنگار صدا و سیما میگوید که حتی اگر والدین سرنشینان هم از معاشرت خبردار باشند باز هم دلیل کافی نیست و باید زن و مرد داخل اتومبیل نسبت به هم به لحاظ شرعی و قانونی محرم باشند و به غیر از این زن و مرد مرتکب یک عمل مجرمانه شده اند.
این مقام در فیلم میگوید که این برخورد طبق قانون است. این قطعه فیلم شگفت انگیز است. پرسش درباره نسبت آدمها سالهاست که از دایره برخوردهای پلیس در مکانهای عمومی حذف شده بود. حداقل پس از برنامههای انتخاباتی سال ۸۴. از آن پس با این موضوع رو به رو نبودیم.
برای اینکه درباره این فیلم جنجالی اطلاعات بیشتری کسب کنیم با مرکز اطلاع رسانی نیروی انتظامی تماس گرفتیم و پاسخ را اینگونه دریافت کردیم: این فیلم مربوط به زمستان گذشته است. از لباسها و چهرههای داخل فیلم هم این مسئله مشخص است.
دوم اینکه این بخشی از طرحی است که با دستور و ابتکار یک مقام قضایی شکل گرفته است. قاضی شریعتمدار. طبق این طرح در بلوار وکیل آباد و شهید شوشتری به عنوان پایلوت طرحی بزرگتر انتخاب میشوند. طبق این طرح در این دو خیابان بزرگ و اصلی مشهد باید تمام قوانین چه اجتماعی و چه راهنمایی و رانندگی اجرا شود.
تمام قوانین! تمام استانداردهایی که به صورت قانون نوشته شده اند. مثل سرعت مجاز، توقف پشت خط عابر پیاده و البته حجاب سرنشینان و در کنار آنها نسبت اشخاص! در این پاسخ شفاهی به ما گفته شد که این طرح همچنان در این دو خیابان در حال اجراست، اما از شدت و حدت آن نسبت به این فیلم کمی کاسته شده است.
پرسیدیم شما در مورد سوال کردن از نسبت آدمهای داخل اتومبیل موافق هستید که پاسخ شنیدیم باید فیلم را دقیقتر ببینیم. ' مشخص است که این طرح بسیار اصولگرایانه است. بیش از حد لزوم. دیروز برای دقایقی فیلم این ماجرا را در اینستاگرام هفت صبح قرار دادیم، اما واکنشها به حدی خشمگینانه بود که ترجیح دادیم آن را به سرعت حذف کنیم.
اجرای چنین طرح سختگیرانه با معیارهای دهه ۶۰ و ۷۰ (هرچند با تحلیل و تفسیرهایی از نص صریح قانون همراه شده است) آن هم در شرایط فعلی که نظام با کنترل نارضایتیهای اجتماعی و اقتصادی دست به گریبان است آن هم با چنین لحن تهاجمی (آن چه در فیلم میبینیم) منطقی است؟
حاضریم قول بدهیم که اگر این فیلم را به بزرگان اصولگرا نشان دهیم عموما با این شیوه برخورد موافق نیستند مگر طیف نزدیک به جریان انصار حزب الله. ایده اجرای کامل قانون در دو سه خیابان اصلی یک شهر جذاب است، اما در بر گرفتن دستهای از قوانین اجتماعی که به خاطر تحلیلها و تفاسیر مختلف و متضادشان در این سالها اجرای دقیقشان با مقاومتهای مهمی روبه رو شده و نظام آگاهانه آنها را از اجرای عمومی خارج ساخته کمی غیرمترقبه است.
به راستی گشت نسبت بهتر نیست به ادارات و مراکز و دستگاههای دولتی برود و از روابط و نسبتهای فامیلی بین مدیران و معاونان و آقازادهها و دامادها پرده بردارد؟ مطمئن باشید این گشت فوق العاده محبوب خواهد شد.
<b>مردم این مسائل رو ازچشم دین میبینن وبهتره این رفتارها اصلاح بشه تا دین مردم دچار خدشه نشه</b>
دو خط آخر گزارش خیلی عالی بود