کد خبر: 73025 A

حمیدرضا شفیعی

حمیدرضا شفیعی و داستان موز چند میلیون دلاری!

حمیدرضا شفیعی و داستان موز چند میلیون دلاری!

من هم مانند بسیاری از شما دوستان هنرمند و هنردوست حیرت زده ام چگونه یک موز که با نوار چسب به دیوار چسبانده شده توسط حراج خانه معتبر ساتبیز بین یک تا یکی و نیم میلیون دلار قیمت گذاری شده است؛ اما درباره غیر قابل پیش بینی شدن دنیای هنر، دو هفته پیش نوشته بودم ...

ایران آرت: حمیدرضا شفیعی، مدیر رنگ وستا می گوید:

" دو هفته پیش بود که زیر تیتر "ایده محوری دنیای هنر را غیر قابل پیش بینی کرده است" نوشتم : "وقتی مارسل دوشان در سال 1917 یک کاسه توالت را به عنوان اثر هنری ارائه داد، تئوریسین های هنری تفسیر کردند ساحت هنر دچار زلزله معنایی شده است." و حالا خبر رسیده است ۲۰ نوامبر [ ۹ روز بعد] موز نوار چسبی "مائوریزیو کاتلان" در حراج خانه ساتبیز نیویورک با برآورد اولیه یک میلیون دلار روی میز حراجی می رود.

موز نوار چسبی

این مدیر هنری با ذکر این نکته که این موز جنجالی چهارم نوامبر در دفتر ساتبیز دبی در DIFC به نمایش درآمد گفت : " بنا به نوشته رسانه ها هنگامی‌ که کاتلان در سال ۲۰۱۹ یک موز تازه را به دیواری در نمایشگاه هنری «آرت باسل میامی بیچ» چسباند، بلافاصله غوغا به پا شد. انبوه جمعیت برای دیدن این اثر به سوی گالری هجوم آورد و مدیران گالری مجبور شدند این قطعه را پایین بیاورد، زیرا ازدحام جمعیت غیرقابل‌ کنترل شده بود. در عرض چند روز این اثر به موضوع  بحث شبکه‌های اجتماعی و منتقدان جدی هنر تبدیل شد ... حالا خبر رسیده نسخه دوم موز نوار چسبی در حراجی معتبر ساتبیز عرضه می‌شود."

موز نوار چسبی

او افزود:" خاطرتان باشد نسخه اول موز نوار چسبی که ۱۲۰ هزار دلار قیمت‌گذاری شده بود را یکی از بازدید کنندگان از روی دیوار کند و خورد. کاتلان، نام موز نوار چسبی را "کمدین" گذاشته که در سال ۲۰۱۹ به‌سرعت به‌عنوان نمادی از پوچ‌گرایی یا ابزوردیسم بازار هنر معاصر در فضای مجازی معروف شد، 

اگرچه خود کاتلان آن را «مجسمه» و نوعی هنر مفهومی می نامد.

به گزارش ایندیپندنت این اثر که یک موز است که با چسب نواری به دیوار چسبانده شده، یک گواهی اصالت و دستورالعمل‌هایی برای نحوه نمایش موز نیز به همراه دارد."

حمیدرضا شفیعی، مدیر رنگ وستا یادآوری می کند:" دو هفته پیش نوشتم : " سال هاست دنیای هنر متفاوت تر از همیشه است؛ گاه با اجسام حاضر آماده‌ready made روبرو می شوید که به آنها هنر اطلاق می شود و یا اجراهای پرفورمنس که برخلاف هنر کلاسیک، ماندگار نیستند و پس از خلق و اجرا به پایان می رسند.... برخی، خوانش های نوین از هنر را دوست نمی دارند و مثلا ورود تکنولوژی به آفرینش های هنری را برنمی تابند؛ آنها معتقدند هنر از اصالت سنتی خود فاصله گرفته است ... ایده محوری یکی از مولفه های مشهود هنر امروز است و تئوریسین ها معتقدند در زمره تغییر تعاریف هنر محسوب می شود ؛ فارغ از اینکه مدیوم شما نقاشی ست یا مجسمه، مخاطب معاصر انتظار دارد در اثر شما یک ایده خلاقه یک تفکر و نگاه نو هم ببیند... همه این موارد سبب شده هرگاه شما در اروپا، کانادا و آمریکا و خاورمیانه پای به گالری ها می گذارید بعضا متعجب و شوک شوید و می گویید چه تعریف تازه ای از هنر ! "

حمیدرضا شفیعی

حمیدرضا شفیعی می گوید :" من هم از تماشای اوج گرفتن این موز جنجالی تعجب می کنم اما همچنان معتقدم " همین تنوع و تکثر از تعریف هنر زیباست، چه آنها که از هنر کلاسیک توقع زیبایی شناسی محض دارند و چه آنها که در ساحت هنر معاصر ، هنر تفکر برانگیز را پیگیری می کنند هر دو برای اعتلای هنر لازم هستند و چه بسا با ورود هوش مصنوعی تعاریف دیگری از هنر هم پیش روی ما باشد و ما را بیش از همیشه متعجب کند."

رنگ وستا حمیدرضا شفیعی حمیدرضا شفیعی رنگ وستا
ارسال نظر

آخرین اخبار

پربیننده ترین